Jump to content
Fiestaclub.nl
Sign in to follow this  
Michiel

Kleine En Grote Veranderingen Aan Het Forum

Recommended Posts

15 december 2007

Off-topic is voortaan opgesplitst in Auto, Motoren en Racing ; Media ; Archief en Meuk.

Te Koop Aangeboden en Gevraagd is opgesplitst in Aangeboden, Aangeboden (Auto's), Gevraagd en Diensten.

De topics van Algemeen, Meuk en Aangeboden moeten nog worden uitgezocht en komen dan in één van de hierboven genoemde nieuwe locaties terecht. Graag nieuwe topics wel meteen op de juiste plek openen :-D

16 december 2007

Na de introductie van diverse nieuwe subforums is er vandaag op verzoek toch nog eentje bijgekomen :) Nieuws, Sport en Entertainment is de plek om te praten over alles wat op internet, radio en televisie te vinden is.

13 januari 2008

Ik kan het topic bijna Grote veranderingen aan het forum gaan noemen. Dit keer heeft The Crow een nieuwe template gemaakt voor het forum, zodat het er allemaal wat mooier uitziet. Het is een work-in-progress, dus het kan zijn dat het forum ineens wat naar links of rechts staat, maar dat wordt nog gefixt :)

14 januari 2008

Het is vanaf nu mogelijk om YouTube-filmpjes rechtstreeks te posten op het forum. Je doet dit als volgt.

Methode 1

Je kiest een YouTube filmpje uit, bijv deze. Als je die link bekijkt, dan ziet hij er zo uit: http://www.youtube.com/watch?v=XLTsmf2NfQ8

Zet de code die na watch?v= komt tussen [ yt ] en [ /yt ] tags (zonder spatie). Dat ziet er dan zo uit:

[yt]XLTsmf2NfQ8[/yt]

Het resultaat is dan:

Methode 2

Bij het maken van een reply zie je links van het scherm waarin je tikt ook een tweetal rechthoekige lijstjes. De ene is Show All voor de smilies en de tweede is Quick Access. Daarin zie je ook een Insert: Youtube staan. Dat kun je dus ook gebruiken.

17 januari 2008

Logo bovenaan het forum linkt nu naar de indexpagina van het forum, makkelijk als je terug wil naar het begin :)

22 januari 2008

Het is vanaf nu ook mogelijk om Google Video-filmpjes rechtstreeks te posten op het forum. Je doet dit als volgt.

Methode 1

Je kiest een Google Video filmpje uit, bijv deze. Als je die link bekijkt, dan ziet hij er zo uit: http://video.google.nl/videoplay?docid=668...amp;q=blablabla

Zet de code die na ?docid= en vóór q=blablabla komt tussen [ gv ] en [ /gv ] tags (zonder spatie). Dat ziet er dan zo uit:

[gv]6680224293425347855[/gv]

Het resultaat is dan:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Om in een topic even iets off-topic te melden, hebben we nu een speciale tag :)

[ offtopic ] en [ /offtopic ] hebben als effect dat het lichter wordt weergegeven dan de rest van de tekst. Voor een voorbeeld zie de offtopic reactie hieronder:

The Crow bedankt voor de nieuwe tags

Share this post


Link to post
Share on other sites

De Shoutbox is terug. Na een avond programmeren is The Crow er in geslaagd om een zelf-refreshende Shoutbox te installeren op het forum. Hij is te vinden op een eigen pagina bovenaan in de menubalk, en hij staat op de frontpage van het forum helemaal onderaan, waar hij op het oude forum ook stond. O ja, Shouts tellen niet mee voor je postcount, maar er zijn wel aparte statistieken van. :duim:

Voortaan kunnen alle felicitaties, wist-je-dat-jes en dingen die je normaal in het shoutbox-topic riep in onze Shoutbox.

En in de 'blauwe vierkantjes' die aangeven of er nieuwe posts in een forum zijn, daar is het IPB-logo uitgevallen. Voortaan dus een lekker blanco blauw vierkantje :mrgreen: Dat ziet er net even wat strakker uit :duim:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na een paar uurtjes downtime gisterennacht hebben we forum en gallery geupdate naar de nieuwste versies en gelijk een flink aantal bugs eruitgehaald :duim: Verder zijn we op dit moment bezig om de Nederlandse vertaling van de forumsoftware zelf aan te passen aan ons eigen gebruik. Mocht je ergens bugs of spelfouten tegenkomen, dan is dat hopelijk tijdelijk, maar je mag ze bij me melden via PM. Ik kan er ook overheen lezen ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voortaan zie je dus Similar Topics onder aan je scherm bij ieder topic, oftewel vergelijkbare topics. Handig voor als iemand een vraag heeft, dan komt na zijn post dus ook gewoon de topics er bij waar je het antwoord kan vinden :mrgreen:

The Crow, bedankt voor het oplossen van het probleem wat ik veroorzaakte :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onder het hoofdforum Agenda vind je vanaf nu de Meetings en Evenementen. Het is niet meer mogelijk om een topic te starten voor een meeting of evenement. Wil je een nieuwe meeting of evenement toevoegen dan kan dat via de website. Na goedkeuring door de crew wordt er een topic aangemaakt waar iedereen over de meeting of het evenement kan discussiëren.

In de Tracker (bovenaan naast Galerij / Gallery) zie je een project 'Website'. Hier kan je bugs en feature requests melden voor de website. Een bug is iets wat niet werkt. Die meldt je het liefst op een duidelijke manier. Ten eerste een link van de plek waar de fout zit, ten tweede het liefst voorzien van een screenshot en als laatste een duidelijke omschrijving hoe we het probleem kunnen reproduceren, zodat we het kunnen oplossen. Begin de topictitel van een bug met [bug] en die van een feature request met [fr], dan weten we welke de meeste prioriteit hebben.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×