Jump to content
Fiestaclub.nl
Sign in to follow this  
Michiel

Foto's Plaatsen In De Fotogalerij En Het Forum

Recommended Posts

De Fiestaclub Fotogalerij

Sinds kort hebben we een fotogalerij op het forum. Je vindt hem hier. Je kan hem ook bereiken door rechtsboven naast Kalender (Calendar) en Leden (Members) op Fotogalerij (Gallery) te klikken.

We liepen regelmatig tegen het probleem op dat mensen niet wisten hoe ze foto's moesten plaatsen via Imageshack of Photobucket of dat mensen hun foto's op die sites niet meer beschikbaar hebben en dan krijg je op het forum ineens overal de bekende "rode kruisjes" dat een foto er niet meer is. Als een foto in onze eigen galerij staat is dat probleem verleden tijd.

Op dit moment zijn we nog druk bezig om de galerij helemaal te vullen zoals we hem hebben willen, dus kijk gewoon af en toe of je ineens wat nieuws ziet verschijnen of gebruik Subscribe om je op een bepaald onderdeel in te schrijven. Je krijgt dan mail of PM wanneer er iets is veranderd.

Maar om even uit te leggen hoe de galerij precies werkt, hoe je zelf foto's kan toevoegen of zoeken, enz is dit topic. Heb je nog vragen? Dan kan je die hier natuurlijk ook stellen. Dit topic vervangt de oude "Foto's plaatsen op het forum".

Foto's plaatsen

Albums

Een foto kan alleen in een album zitten. Vergelijk de fotogalerij met een boekenkast vol foto albums. Ieder album kan foto's bevatten. Ieder lid kan 5 albums zelf aanmaken. Je kan momenteel kiezen uit ongeveer 10 categorieën. Je hoeft niet in iedere categorie 1 album te openen, je mag meerdere albums openen in 1 categorie. De eerste is Members Gallery, daar kun je foto's van jou persoonlijk, je auto of andere dingen in kwijt. Als je bijvoorbeeld 3 auto's hebt, dan kun je er dus ook voor kiezen om 3 albums te openen in Members Gallery, dan krijg je een album per auto of project.

Een album aanmaken

En album aanmaken doe je via Instellingen (My Controls) > Mijn Albums (My Albums). Dan krijg je een melding dat je daar moet klikken om je eerste album aan te maken. Je kunt een titel invullen, bijv Mijn Autootje of Foto's van Vuren of verzin het maar. Daarna kies je een categorie, bijv een bepaalde meeting of de Members Gallery. Zodra je een of meerdere albums hebt gemaakt kun je beginnen met het uploaden van foto's.

De diverse soorten leden krijgen...

Gasten

Gasten mogen alleen de thumbnails (kleine voorbeeldjes) bekijken van de Members Gallery. De overige fotogalerijen zijn verborgen. Als iemand de foto's van een meeting wil zien, dan kan hij zichzelf gratis registreren en inloggen.

Gewone leden

Gewone leden mogen alle galerijen zien inclusief alle afbeeldingen, dus ook de grote versies. Gewone leden mogen maximaal 5 albums aanmaken en 5 foto's per album (25 totaal) uploaden. Je mag commentaar plaatsen op alle foto's. Je mag ook je eigen commentaar wijzigen of weggooien. Je mag een willekeurige afbeeldingen uit alle galerijen uitkiezen als Avatar (plaatje onder je naam) door op Avatar te klikken in de galerij bij de foto van je keuze.

Plusleden

Plusleden mogen ook alle galerijen zien inclusief alle afbeeldingen, dus ook de grote versies. Plusleden mogen maximaal 10 albums aanmaken en 75 foto's per album (750 totaal) uploaden. Je mag commentaar plaatsen op alle foto's. Je mag ook je eigen commentaar wijzigen of weggooien. Je mag een willekeurige afbeeldingen uit alle galerijen uitkiezen als Avatar (plaatje onder je naam) door op Avatar te klikken in de galerij bij de foto van je keuze.

Foto's uit de galerij op het forum zetten

Foto's kun je gemakkelijk vanuit de galerij posten op het forum. Je kiest de foto van je keuze en dan zie je rechts een groepje van vier methodes staan om te hotlinken. Je kiest de variant voor BBCode. Je hoeft dan niet eens de [ img ] en [ / img ] tags te onthouden, die zet hij er dan zelf bij.

Foto's uit de galerij zoeken

Als iedereen netjes een titel en beschrijving invult bij iedere foto, dan is het ook mogelijk om te zoeken op foto's. Een foute titel is: Mijn Fiesta, want als je zoekt op Fiesta krijg je bijna alle auto's er uit, dat snap je wel. Wel goed is bijv: Mijn witte Mk4. Omschrijving kun je zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Vul je geen titel in, dan komt je auto er in te staan als IMG_3848.JPG en dat is moeilijk zoeken. Je album mag je wel gewoon Mijn Fiesta noemen of Evil Pino of verzin het maar. De Members Gallery wordt gesorteerd op forumnaam, dus je album terugzoeken is een makkie.

De galerij van een bepaalde member opzoeken

Zoek je de galerij van een bepaald lid, dan kan je twee wegen volgen.

Methode 1: Je zoekt eerst het profiel op van het lid en klikt dan op Gallery in zijn profiel.

Methode 2: Je gaat eerst naar de Gallery, klikt op Members Gallery en zoekt dan de forumnaam op.

Uitgebreid zoeken in de galerij

Er zit een hele uitgebreide zoekfunctie in de galerij. Die werkt alleen als iedereen netjes een Titel (Caption) en omschrijving (Description) invult bij alle foto's. Als je die niet invult, dan komt je foto bijv als IMG_28484.JPG in de gallery en dan weet niemand wat voor foto hij kan verwachten. Als daar een blauwe Mk4 op staat met 17 inch wielen, dan zou je dat bij Titel of Omschrijving kwijt kunnen. Als iemand dan iets zoekt in de galerij, dan is het nog terug te vinden ook.

Wat komt er in de galerij?

Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle foto's en plaatjes die mensen op het forum willen zetten (met uitzondering van Off-topic foto's) in de fotogalerij komen.

Foto's van meetings

Bij meetings maken meerdere mensen foto's over het algemeen. Iedereen kan zelf een meetingalbum aanmaken onder de goede categorie via Instellingen (My Controls) > Mijn Albums (My Albums). Een nieuwe meeting toevoegen kunnen alleen de Global Admins op het forum, maar we zullen er voor zorgen dat er ruim voor de meeting begint de juiste meeting er al tussen staat zodat je gelijk foto's kan toevoegen als je weer thuis bent. Als je naar een meeting gaat of bent geweest die niet in onze Kalender zit, dan moet je even een PM sturen naar een Moderator of Admin, zodat hij de meeting kan toevoegen aan de galerij.

Fotografiecontests / Photoshopcontests

Om te voorkomen dat foto's uit de oude contests verloren gaan, willen we deze voortaan ook in de Galerij gaan zetten. Dan verdwijnen de foto's niet als iemand zijn eigen hosting opzegt of als Imageshack/Photobucket de foto's hernoemd of wat dan ook. De foto's worden dan gehost op de Fiestaclub.nl-server en kunnen gewoon net als ieder ander plaatje wat op internet staat dmv de juiste [ img ] tags op het forum geplaatst worden.

Regels voor het plaatsen van foto's

Voor de duidelijkheid zijn er een paar regels verbonden aan de fotogalerij.

  1. Geen pornografische, racistische, haatdragende of vernederende plaatjes en/of foto's
  2. Er is een copyright veld, zet daar je naam in en er komt een copyright bij je foto te staan, typ "©" zonder de aanhalingstekens voor een copyright-teken.
  3. Plaats geen materiaal waarvan je niet de maker/eigenaar bent

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kleine mijlpaal bereikt in de Galerij. Je vindt er nu meer dan 2000 foto's, die samen bijna 1 gigabyte omvatten.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×