Jump to content

Halogeen verlichting vervangen met LED verlichting


PetertjeCtje
 Share

Recommended Posts

Hi!

Ik beschik over een Ford Fiesta MK8 Titanium editie uit 2017. Bekijk mijn welkom topic om afbeeldingen te zien van de auto waarover ik het ga hebben.

Graag zou ik alle halogeen verlichting aan de buitenkant van de auto willen vervangen met LED verlichting.
Een paar weken geleden heb ik het standaard dimlicht vervangen voor speciale Philips verlichting, maar hier ben ik niet zo tevreden mee. 

De lichten die ik sowieso wil vervangen met LED verlichting zijn:

  • Dimlicht (H7)
  • Grootlicht (H1)
  • Mistlicht (als het goed is H8, ik weet dit niet 100% zeker)
  • Richtingaanwijzers voor, achter en in de spiegels

Eventueel wil ik ook nog de achteruitrijverlichting vervangen.
Voor zover ik weet is de uitstap verlichting en kentekenverlichting al voorzien van LED.
Ik weet niet zeker of de achter verlichting en remverlichting LED zijn.

Ik heb ik een website gevonden, autobeam.co.uk, waar ze een compleet pakket voor mijn Fiesta en ook losse LED lampen aanbieden.

Zie onderstaande link voor het complete pakket:
https://autobeam.co.uk/collections/ford-fiesta-mk8/products/performance-upgrade-ford-fiesta-mk8?variant=14781079126060

Bij bovenstaande aanbieder weet ik dat ze geschikte LED verlichting hebben voor dimlicht, grootlicht, mistlicht en voor de richtingaanwijzers. Zie onderstaande link voor alle verlichting die aangeboden wordt:
https://autobeam.co.uk/collections/ford-fiesta-mk8

Daarnaast heb ik lichten van het merk OSRAM gevonden:
https://www.osram.com/ecat/LED lamps (street-legal)-Car lighting-Automotive/com/en/GPS01_3574187/ -> H7 verlichting voor dimlicht
https://www.osram.com/ecat/NIGHT BREAKER H1-LED-LED lamps (street-legal)-Car lighting-Automotive/com/en/GPS01_4027496/ZMP_4064801/ -> H1 verlichting voor grootlicht

 

Nu is mijn vraag:

Is er iemand die ervaring heeft met het vervangen van halogeen verlichting voor LED verlichting bij een Fiesta uit 2017?
En gaat de LED verlichting ook foutmeldingen en/of storingen geven in mijn auto? Zo ja, heb ik dan een canbus connector of iets anders nodig? 
En is het aan te raden om de verlichting zelf te vervangen of door een garage te laten doen i.v.m. het lichtbeeld?

Ik heb op YouTube allerlei filmpjes bekeken waarin ze de verlichting van de auto vervangen. In geen van deze filmpjes lijkt het erop dat ze iets van een canbus connector gebruiken en de auto een storing geeft met LED verlichting. 

Hoe zit het daarnaast met de regelgeving? Ik heb mij laten vertellen dat LED verlichting alleen is toegestaan in Nederland in auto's die met LED verlichting worden geleverd. Aangezien mijn auto niet met LED is geleverd, zou dit voor mijn auto dus verboden moeten zijn? 
De laatste tijd zie ik nog wel vaak auto's rijden met LED verlichting rijden waarvan ik vrijwel zeker weet dat deze niet met LED verlichting zijn geleverd.
En mocht het verboden zijn, is er iemand die enig idee heeft hoe het zit met de kans dat de politie je aan de kant zet en bekeurt?

 

Het zijn veel vragen 😅 maar ik zou het zonde vinden om zoveel geld uit te geven aan LED verlichting als het straks niet werkt, in fouten/storingen resulteert of dat het mij veel boetes op gaat leveren. Vandaar dat ik deze topic aanmaak. 😁

Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

 

Met vriendelijke groet,

Peter Christiaan Veenstra

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...