Jump to content

Buitenspiegel vervangen, welke functies kan ik toevoegen?


Timmiej93
 Share

Recommended Posts

Ik wil op m'n Fiesta wegverlichting/instapverlichting toevoegen (naar beneden schijnende lampen onder de buitenspiegel). Omdat het achteraf toevoegen bij m'n huidige spiegels me iets te veel / te lastig werk lijkt ben ik aan het kijken naar het kopen van nieuwe spiegels. Nu is wegverlichting een van de meer "high end" functies die je toe kan voegen lijkt het, dus veel van de beschikbare spiegels komen ook met functies die ik op dit moment niet heb, zoals spiegelverwarming en elektrisch inklappen. Aangezien ik voor zowel spiegelverwarming als elektrisch inklappen geen knoppen in m'n auto heb is de vraag: heb ik er wat aan als de spiegels deze functies hebben, of schiet ik er niks mee op?

Ik heb zojuist even het deurpaneel eraf getrokken om te kijken hoe en wat, zie de foto's hier. De maximale bestandsgrootte hier is helaas zo laag dat er op de foto's niets te zien zou zijn, vandaar imgur. Wat ik zo met m'n lekenoog kan zien is dat de autozijdige kabels er wel zitten. De vraag is natuurlijk of de auto er iets mee doet of kan doen.

Dan zit ik nog met de kleur van de gespoten kap van de spiegel. Deze zou ik natuurlijk graag in de juiste kleur behouden. Ik heb ergens een filmpje gezien dat de gekleurde kap van de spiegel te verwijderen is, dus deze zou in theorie over te zetten moeten zijn naar de nieuwe spiegel. Nu heb ik wel het een en ander gevonden, maar dit zijn 3 verschillende merken. Is er een manier waarop ik van tevoren kan weten of mijn kap op de nieuwe spiegel past? Is dat een universele vorm tussen alle merken? Of is het een kwestie van proberen?

Dit zijn de opties die ik gevonden heb:
https://www.mijnautoonderdelen.nl/auto-onderdelen/van-wezel-1808825-buitenspiegel.htm?typeCode=58970
https://www.mijnautoonderdelen.nl/auto-onderdelen/van-wezel-1808827-buitenspiegel.htm?typeCode=58970
https://www.mijnautoonderdelen.nl/auto-onderdelen/diederichs-1405625-buitenspiegel.htm?typeCode=58970
https://www.mijnautoonderdelen.nl/auto-onderdelen/bodermann-3622086-buitenspiegel.htm?typeCode=58970
https://www.auto-onderdelenexpert.nl/johns-12843448

Hebben jullie hier meningen over of ervaringen mee? Suggesties voor alternatieven zijn natuurlijk ook welkom.

Edited by Timmiej93
Nog een link toegevoegd
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...