Jump to content

Directe of Indirecte injectie?


Recommended Posts

Hallo lezers!

Daar ben ik weer met een rare vraag die waarschijnlijk nog niemand ooit heeft gesteld😂,

Heeft een MK7 Fiesta 1.25 16v Duratec uit 2012 nou een directe of indirect injectie systeem?

Ik was er namelijk heilig van overtuigd dat ik een trotse bezitter was van een traditioneel indirect injectie systeem maar toen ik voor de lol eens besloot om de monteurs bij de dealer deze vraag te stellen toen kreeg ik slecht nieuws. Hun zeiden namelijk die van mij een direct injectie systeem heeft{bonkers}

Er staat op Youtube een video waarin de opbouw en werking van een Ford Duratec motor volledig word uitgelegd. Deze motor heeft een indirect injectie systeem en lijkt echt sprekend op die van mij behalve het feit dat in de video een motor te zien is met een ketting, die van mij heeft geloof ik een riem.

Alsnog de manier hoe de brandstof injectoren in het blok gaan, waar de dynamo zit, inlaat,uitlaat enz lijkt die van mij precies op die van de video dus ik vind het gek en ik heb toch nog het vermoeden dat ie van mij een indirect injectie systeem heeft.

heeft er ooit iemand hier een blok van een 1.25 16v duratec uit elkaar gehaald of is er hier een expert aanwezig die mij gelijk of ongelijk kan geven?

Link to comment
Share on other sites

Oke dat is goed nieuws en ik had ook even met een andere plaatselijke Ford dealer gebeld en door hun werd mij verteld dat ik inderdaad indirecte injectie heb.. 

Ik vind het nog steeds een vaag verhaal dat 2 verschillende Ford dealers beweren dat het direct is en een andere Ford dealer zegt indirect.

(Ik zou wel graag zo'n handboek willen hebben alleen werkt je link naar Facebook niet trouwens)

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...