Jump to content

Airco probleem


Recommended Posts

Hallo allemaal,

Ik heb een fiesta st150 uit 2006. En mijn airco werkt niet. Ik helemaal niet omhandig met autos maar ik wilde even weten of dit een vaker voorkomend probleem is.

Mijn airco doet het niet, bij uitlezen van de fout zegd hij dat er te veel druk in het systeem staat. 80 bar zegd de computer, nou aangezien er nog geen explosies zijn plaatsgevonden lijkt me niet dat er 80 bar in een normaal 5 bar systeem staat. Nou heeft mijn airco 2 druksensors, allebij zijn vernieuwd. Maar nogsteeds krijg ik 80 bar te zien. Is er iemand die dit vaker heeft gezien en mij kan helpen? 

Link to comment
Share on other sites

Voordat je allerlei onderdelen gaat vervangen zou ik persoonlijk eerst naar een aircospecialist gaan voor diagnose. Ik zou niet te veel vertrouwen op je eigen(?) uitleesapparatuur. Je kunt ook te weinig koelmiddel in het systeem hebben bijvoorbeeld, of je aircocompressor is kapot etc..

 

Link to comment
Share on other sites

Ja, dat is denk ik de volgende stap om naar een specialist te gaan. De airco is voor de zomer nog gevuld en getest op lekkage. Maar ook is het zo dat als ik de aorco aan zet dat ik geen stroom naar de pomp meet

Link to comment
Share on other sites

Leeghalen en kijken wat erin zit. Kans is ook aanwezig dat er teveel koudemiddel in zit. Dan meteen leeghalen. 

Dus controle sensoren en hoeveelheid koudemiddel

Is het geen psi ipv bar ?? 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...