Jump to content
Fiestaclub.nl
damver

led Knipperlichten

Recommended Posts

Goedemiddag,

Ik heb sinds kort led knipperlichten in me uit gezet en nu knipperen deze sneller dan normaal. Heb al wat gezocht en kwam er op uit dat ik een led flasher relay nodig had. Maar nu heb ik gekeken en kan ik geen relay vinden in mijn zekeringenbox... Iemand enig idee? 

Mvg 

Damian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jawel,

De MK6 en MK6.5 kan geen LED aan tenzij je de versie met ballastweerstanden kiest. De opgenomen stroom is te laag voor de ingebouwde knipperautomaat en krijg je het effect dat het spul te snel gaat knipperen ofwel het effect van een lampje kapot. Het ding "denkt" namelijk omdat er te weinig stroom gaat lopen een lampje kapot is.

Het genoemde relais ga je niet vinden omdat de knipperautomaat deel uit maakt van de GEM module die verstopt is links onder de stuurkolom. Verder heeft de auto geen controlefunctie via de CAN-BUS inzake defecte lampen. Mocht je toch voor LED willen gaan dan moet je dus voor ballasten kiezen en heeft dus stroombesparing geen enkele zin, de ballastweerstanden verstoken de energie in pure warmte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super bedankt,

Het gaat mijn niet perse om energiebesparing maar meer om het het licht zelf. ( Vind ik persoonlijk mooier dan halogeen) 

Moet ik al mijn lampen uitvoeren moet weerstanden of alleen mijn knipperlichten? 

Mvg damian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Damian,

Voor de knipperlampen moet je de versie met ballastweerstanden hebben. Alle andere lampen zoals standlichten en nummerplaat verlichting mag gewoon LED zijn al dan niet met CAN-BUS want daar doet de MK6 toch niets mee.

Mocht je kenteken verlichting met LED willen ga dan voor absoluut eerste kwaliteit. Van de goedkope worden de koellichamen dusdanig heet dat ze zelfs uit gaan en stinken met de lucht van verbrande componenten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dankuwel,

Ik zit nu trouwens oo Google beeje te zoeken naar welk model ik heb en ik kom.bij de mk6 een redelijk normale radio tegen in het dashboard en bij de mk5 de 3 balkjes radio ( om het zo maar even te noemen) 

 

Dus ik denk dat ik geen mk6 heb maar een mk5

Weet u hier meer van?

Share this post


Link to post
Share on other sites

De MK6 heeft zo'n "drie balkjes" radio en CD installatie, dat staat als een paal boven water.

Op youtube staan wat filmpjes hoe het om te bouwen is naar een standaard verkrijgbare radio al dan niet in DIN 1 of 2 hoogteformaat. Zie hier:

https://www.youtube.com/watch?v=cl9pLYsDIPo

https://www.youtube.com/watch?v=KBUf2JmCeuA

https://www.youtube.com/watch?v=RIRSxVDNsOA

Hier een website waar je het juiste inbouwframe kunt kopen:

http://www.vervanguwautoradio.nl/epages/63194302.sf/nl_NL/?ObjectPath=/Shops/63194302/Categories/Inbouwmaterialen/Ford/Fiesta

Pas op dat je wel de juiste adapterkabel Ford - ISO aanschaft. De latere versie, voor de MK 6.5 dus, past niet op de de MK 6 en andersom.

Deze moet je dus hebben voor je MK6: http://www.vervanguwautoradio.nl/epages/63194302.sf/nl_NL/?ObjectPath=/Shops/63194302/Products/31

Share this post


Link to post
Share on other sites

×