Jump to content
Fiestaclub.nl
Jur

European Ford Event 2017

Recommended Posts

Hier vast mijn report van het European Ford Event van 2017. 

 

Vroeg... dat is het juiste woord voor iemand die normaal rond 7.00 zn bed uit rolt. 

half 6 was het in mijn geval nu. Koffie en ontbijt erin. Auto naar buiten rijden en de laatste spulletjes erin. De overige voorbereidingen waren reeds gedaan. Auto was schoon dus.. gaan. 

 

Onderweg naar de pre-meet vlakbij helmond nog even tanken (Gemert) waar vlak ervoor Sander ineens in mn spiegel verschijnt. Hij volgt me, maar ik wijk van de route naar de pre-meet af, want in Gemert hebben ze 102 octaan brandstof, wat mijn fiesta toch wel erg fijn vind (mede vanwege het ontbreken van de bioethanol) 

Het was iets voor half 8 en de pomp-bediende was er nog niet, maar de shop al wel open. Ik kreeg een bak koffie aangeboden van de eigenaar. Nadat de pompbediende er (te) laat was, snel de tank even gevuld met 102 en doorgereden naar de pre-meet. 

Daar stond dezelfde Sander al gebogen over zn 1.6 CVH .. met koelwater lekkage (vorige week was het nog RondaldFT met zn mk2) 

Het probleem werd door Sander snel gevonden. De koelwaterslang van/naar de kachel was bij het thermostaathuis ingescheurd (de slang was verzwakt / opgezet) Na deze een cm of wat ingekort te hebben en het koelvloeistof niveau weer iets bijgevuld konden we met zn alle vertrekken. 

 

Helaas toch nog een no-show van iemand, maar dat mocht de pret niet drukken. In een stoet richting Venray Raceway.

Daar aangekomen snel naar onze plek..nou ja.. Als voorste stond ik te wachten tot er een aantal fordjes hun plek gingen vinden, terwijl de rest van de Fiestaclub stoet een andere richting opging :P

Royd heeft zich ter plekke opgeworpen als parkeer-coordinator  (top)  en we stonden na wat overleg vrij vlot in een mooi kleuren pallet op zn plek. Andie kwam ook nog even zn cabrio installeren en het feest was begonnen. Ieder ging zn/haar eigen weg. 

 

Robert en ikzelf  (en mogelijk ook anderen) gingen nog even de laatste poetsmiddelen over de auto uitstrooien...  (waar robert wat langer voor nodig had dan alle anderen) Sander ging zn verzameling mk3 onderdeeltjes tentoon stellen (-:  Andie was op weg naar 'the dent man' om wat oneffenheden uit zn focus cabrio te laten halen. 

Het cirquit gedeelte ging van start (al heb ik er zelf weinig van meegekregen) en ik ging een poging wagen de clublane rond te gaan. 

We hadden bij binnenkomst een jury formulier gekregen om de mooiste clublane te kiezen. 

Zelf had ik na een paar rondjes (en heeeel veel kletsen tussendoor) de mooiste uitgekozen. Helaas mocht je niet op je eigen clublane stemmen, maar de winnaar (aan het eind van de dag uitgeroepen) was ook voor mij wel duidelijk de mooiste. 

Bij Appie samen met Sander nog wat onderdelen opgepikt.. 

De handelaar standjes hadden weer een grote diversiteit aan spulletjes, alleen dit jaar weinig voor mijn gading. 

Tegenover ons ging een franse escort (met overigens een Fiesta RS turbo motor erin) nog flink vlammen (m.b.v. een flamer kit) welke de nodige aandacht trok. 

Bijna aan het einde van de dag op een van de laatste (en dit bleek uiteindelijk de laatste ) run van de sprint nog een zware crash van wat uiteindelijk de snelste tijd v.d. dag bleek te zijn. Ik zal niet speculeren over de oorzaak, maar het gevolg was dat na de eindstreep de Cosworth 4x4 met een 650pk bij het remmen last kreeg van blokkerende remmen en hierdoor onbestuurbaar vrijwel rechtdoor de muur in ging. Eeuwig zonde, maar helaas het risico van track-activiteiten. De bestuurder maakt het (op een paar schrammen en een gekrenkt ego na) goed... de auto.. totaal afgeschreven.  Van de neus tot de achterste stijlen, niets was er meer recht. 

Na het opvegen van het puin (en de bestuurder.. in figuurlijke zin) was het tijd voor de prijsuitreiking. Veel mensen waren inmiddels al naar huis... zo ook de pumadrivers... 

De prijzen voor circuit en concourse werden uitgedeeld. De Fiesta klasses van het concourse waren uiteindelijk erg leeg (Sander toch volgende keer maar weer meedoen ? ) 

De prijs voor de sprint werd door de betreffende bestuurder van de gecrashte sierra in ontvangst genomen..... 

De prijzen voor de clublane..  eerste prijs ging naar een mooie stand van de ST220 enthousiasts. Een mix van Engelse, nederlandse en duitse mondeo ST220.. erg mooi opgezet, symetrisch, alles strak geparkeerd, op kleur.. en mooi aangeduidt.. terechte winnaar. 

2e plek ging naar de Ford Mondeo Club, welke ook een erg strakke stand hadden. 3e plek werd initieel toegekend aan de Pumadrivers, maar bij het ontbreken hiervan bij de prijsuitrijking, ging deze prijs over naar de volgende... en dat waren wij. Ik was als enige nog (Naast Andie)  aanwezig (althans.. zo bleek bij het terugkeren op de clublane) en heb deze prijs dan ook in ontvangst genomen. 

Tesamen met een goodybag.. voor iedereen die op de clublane stond.  (Ik zal ze meenemen naar SchipperStop meeting) 

Op weg naar huis nog heerlijk genoten van de Fiesta, welke weer na de laatste aanpassingen 2 weken geleden zich meer als prima hield en leuk meekon met de rest van het verkeer :P 

Op de laatste kilometers echter toch wat spatjes regen... maar goed, dat mocht de pret niet drukken. 

Al met al een zeer geslaagde dag, mede door het schitterende (toch wat frisse) weer. 

 

Tot 1 Oktober.. of een volgende meeting

Share this post


Link to post
Share on other sites

volgende keer een een andere auto om aan te sleutelen ?? :-) 

Was een leuke dag  en een mooi stukje jur

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooi verslag Jur.

Zie nog maar weinig foto's / video's, ....
.... maar ik zal er een plaatsen.
Kunnen ze ook zien waarom onze club een prijs verdient :-D:)

Mooi dat jij nog bent gebleven, .... hihi we zien de GoodieBag wel verschijnen bij SchippersStop.
Groeten S.

A2.jpg.e93b4a8624ce178d9497c38e3f8a537d.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leuk verhaal Jur, afgezien van de gecrashte Sierra uiteraard... Mooi dat we nog een prijs gepakt hebben!

Zoals wel vaker was ik weer eens op vakantie, maar toch de eerste keer in jaren dat ik EFE gemist heb. Volgend jaar beter zullen we maar zeggen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooi geschreven. Het was zeker een mooie dag.

Ondanks ik wat minder met de andere forumleden heb gesproken (was nogal onder de indruk van alle prachtige creaties die ik zag), en het feit dat een bekende me opbelde dat hij ook aanwezig was daar eigenlijk de rest van de dag mee rondgewandeld.

Helaas van de Sierra, heb de crash niet gezien maar de voorgaande runs gingen uitstekend.

Ook ik zal bij de schipperStop meeting aanwezig zijn aangezien dit zowat een thuiswedstrijd is.

Hierbij zal ik ongetwijfeld me wat meer met de forumleden mengen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×