Jump to content

Hoeveel Procent Ramen Getint..help!


Timfiesta
 Share

Recommended Posts

Beste,

Mijn ramen worden getint. Ik moet nog aangeven hoeveel procent lichtdoorlaatbaarheid het moet zijn.

Ik wil hem aardig donker, maar het moet wel mooi staan.

Wie zou er eventueel wat kunnen photoshoppen voor me?

Of heeft goed advies? Ik wil minimaal 20% of minder.

https://www.dropbox.com/s/2etglq267l1lvih/DSC04418.jpg?dl=0

Alvast bedankt!

Tim

Link to comment
Share on other sites

Zijruiten achter is geen probleem, alles na de b style mag behoorlijk donker.

Zijruiten voorzijde moeten minimaal 70% doorlaten

Voorruit niks.

Zou alles voor de b-stylen niet doen, mits je graag aandacht wil van de mannen in blauw

Let wel op dat je huidige ramen al een tint kunnen hebben.

Controleer dit om gezeik te voorkomen.

Is gewoon op google te vinden :-)

Link to comment
Share on other sites

Ik quote uit niet eigen werk:

Extra getint glas in autoruiten is erg populair onder de automobilisten. Men wil graag de warmteontwikkeling in het voertuig en de schadelijke werking van het zonlicht ermee tegengaan. Omdat het extra getinte glas ook het uitzicht van de bestuurder zodanig ernstig kan belemmeren dat het de verkeersveiligheid in gevaar brengt heeft de Politie en KLPD in Nederland de beschikking over een lichtdoorlatingsmeter, de `Tintman’.

De Politie en KLPD treedt op met de Tintman om de lichtdoorlaatbaarheid te meten, deze moet op de voorruit en voorste portierruiten altijd minimaal 55% zijn. Er is een nieuw reglement aangenomen sinds 1 Mei 2009, de zgn. ´REGELING VOERTUIGEN (RV)´. Deze vervangt het oude VTR (voertuigreglement). In deze nieuwe regeling staat omschreven wat de norm precies inhoudt.

De maximale fout bedraagt 5% transmissie. Dit betreft geen 5% van de gemeten waarde maar bij elk gemeten waarde moet 5% worden opgeteld. Bij een meting van de lichtdoorlaatbaarheid moet daarom elk gemeten waarde met 5% transmissie naar boven worden gecorrigeerd. Als het voertuig bij het vermoeden dat één of meer ruiten niet aan de gestelde eisen voldoet, op grond van artikel 160 lid 4 WVW 1994 en als vervolgens bij meting blijkt dat de lichtdoorlaatbaarheid minder dan 50% bedraagt, kan een ‘aankondiging van beschikking worden uitgereikt. Hiervoor moet feit code N420 B worden gebruikt. Tevens kan het kentekenbewijs deel 1 (A) worden ingevorderd, waarna betrokkene in de gelegenheid wordt gesteld om binnen 4 weken aan te tonen dat zijn voertuig weer aan de gestelde eisen voldoet.

Er kan derhalve een administratieve sanctie worden opgelegd indien de gemeten waarde verhoogd met de voorgeschreven correctie van 5% minder dan 55% bedraagt. De hoogst gemeten ongecorrigeerde waarde waarbij nog een aankondiging van beschikking op basis van feit code N420d kan worden opgemaakt bedraagt dus 49% (49% + vaste correctie van 5% = 54%)

Gezien je een 2/3 deurs heb zou ik zegen achterruit en zijruiten achter zo donker mogelijk (5% doorlatend?) voorste ruiten en voorruite lekker met rust lasten. Vaak worden ruiten die omhoog en naar beneden kunnen er niet mooier op met folie tinting..

Link to comment
Share on other sites

Heel persoonlijk, te zwart krijg je zo'n busje effect.

50% of 40% is voor mij mooi zat.

Eens.. Het is persoonlijk, maar ik vind het ook geen porum om in een grijs kenteken auto te rijden ;)

Link to comment
Share on other sites

Als je voorste ramen niet doet zou ik idd niet te donker nemen ivm contrast. Zou bij 55 lichtdoorlatend nemen en dan je achterruit rond 30/40 lichtdoorlatend

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...