Jump to content
Fiestaclub.nl
camaro67

Eerst 25 Posts Nodig

Recommended Posts

Hallo

Ik heb mij hier enige tijd geleden netjes voorgesteld voordat ik een bepaalde vraag heb gesteld,deze is in principe niet beantwoord maar oké :grin: .

Maar wat is het voor lulkoek (in mijn ogen) als ik bepaalde topics wil lezen bv het te koop ,dat ik dan de melding krijg :

Sorry, maar je hebt niet genoeg posts om toegang te krijgen tot dit forum. Voor dit forum heb je 25 of meer posts nodig.

Ik ben meer een lezer dan een poster, niet alleen hier maar op alle autoforums waar ik kom,moet ik dan persé effe een paar onnutige posts zetten :(

Mrt Vriendelijke groet, Joop

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dit is om te voorkomen dat er mensen naar dit forum komen om alleen een auto te verkopen of iets dergelijks. 25 posts zijn er niet veel overigens. In mijn voorsteltopic had ik al 10 posts volgens mij.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De vraag heb je dan waarschijnlijk in het voorstel topic geplaatste..

Dan wordt de vraag idd niet beantwoord.

Waarom de minimale 25 berichten? Simpel om mensen te weren die hier alleen maar komen op hun auto te verkopen.

Dit is overigs alleen daar. Dus te koop en aangeboden

Share this post


Link to post
Share on other sites

En dat het is voor een auto te koop te zetten alla,maar ja kan ook onder de 25 posts niet IN het te auto te koop

gedeelte kijken.

Zo, weer een erbij :-D

Gr, Joop

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is simpel, dit zijn onze regels. Het hoe en waarom is ook duidelijk, kun je je hierin niet vinden moet je hier niet wezen.

En als er geen reactie komt op gestelde vragen, dan zal men het antwoord niet weten.

En onnuttige posts hebben we een oplossing voor, de delete button :duim:

Huisregels

Wie zijn wij? Fiestaclub.nl is een club voor mensen die geïnteresseerd zijn in auto's van Ford en Fiesta's in het bijzonder. Het forum is voornamelijk bedoeld om te kunnen praten met mensen zonder daadwerkelijk bij elkaar te zitten. Registreren op het Fiestaclub.nl forum is gratis en geeft je de mogelijkheid te reageren op het forum en actief mee te doen aan topics. Er zijn wel een paar huisregels waar je je aan moet houden.

 • Géén porno.
 • Géén schokkend materiaal.
 • Géén spam.
 • Geen verbaal geweld.
 • Geen criminele praktijken.
 • Geen licentie- of copyright-schendingen. (Dus géén vraag/aanbod van de Ford TIS cdroms!)
 • Geen clone-accounts / accountsharing.
 • Geen commerciele boodschappen zonder toestemming van Fiestaclub.nl.
Gedragsregels

Naast de huisregels zijn er een paar dingen die we van je verlangen.

 • Alleen lid worden van het forum / de club om je auto te verkopen is niet gewenst. De meesten hier hebben al een auto namelijk en er zijn betere sites om je auto te verkopen, bijv Autotrader.nl, Autotrack.nl, Marktplaats.nl, Speurders.nl of één van de tientallen andere sites. Als je in je Voorstel-topic je auto te koop zet, dan zal deze dan ook door een moderator of administrator aangepast worden.
 • Probeer het eerst probleem zelf op te lossen. We zijn namelijk geen helpdesk. Google, handleidingen en gezond verstand zijn goeie hulpmiddelen. Zet in je topicstart wat je zelf al geprobeerd hebt. Hiermee voorkom je dat wij met oplossingen komen die je al geprobeerd hebt. Des te sneller kunnen wij ook met oplossingen komen waar je wél wat aan hebt.
 • Gebruik de zoekfunctie van het forum en lees de eventuele FAQ's van de sub-forums en het Informatie-gedeelte op het forum voordat je een nieuw topic opent. Vaak is je vraag dan al beantwoord. De meest gestelde vragen zijn namelijk al een paar keer voorbijgekomen.
 • Gebruik een duidelijke topictitel. Dus géén HELP HELP HIJ DOET HET NIET MEER!!! bijvoorbeeld. Niemand die dan weet waar je topic over gaat. Zet je er bijvoorbeeld neer Licht niet aan na omzetten schakelaar levert je een grote kans op dat iemand met verstand van electronica je topic leest. Ook is het gemakkelijker voor mensen met hetzelfde probleem om de oplossing via de zoekfunctie terug te vinden.
 • Heb je een vraag over je Fiesta, geef dan duidelijk aan welk type je hebt. In 30 jaar zijn er veel verschillende Fiesta's gebouwd, en dus ook veel mogelijke antwoorden mogelijk. Hoe duidelijker jij je vraag stelt, des te beter kunnen de andere bezoekers je vraag beantwoorden. De zoekfunctie werkt ook beter als alle info in de eerste post staat. Weet je niet wat voor type je hebt? Kijk dan op je kentekenbewijs of in Het Modeloverzicht.
 • Als je een nieuw topic opent, zet het dan in de juiste subcategorie. Dan is de kans het grootste dat je snel een antwoord hebt op je vraag, en zo is het topic later weer makkelijker terug te vinden.
 • Gebruik p_report.gif om een topic te melden bij alle moderators en administrators op het forum als je vindt dat het topic door de moderators moet worden gelezen, bijvoorbeeld als er spam in staat, of mensen beginnen te schelden. Zet niet in het topic dat je een topic report hebt ingestuurd, grote kans dat het dan helemaal ontspoort.
 • Wees te allen tijde behulpzaam en toon respect naar anderen en het forum.
 • Iedereen is ooit nieuw geweest, dus doe er alles aan om mensen zich thuis te laten voelen. Beantwoord ook vragen van nieuwelingen, hoe eenvoudig ook, tenzij het antwoord vermeld is in een ander topic. Dan kun je eenvoudig een link plaatsen naar de oplossing.
 • Hou rekening met de privacy van anderen: Het posten van kentekens, mailadressen, huisadressen, telefoonnummers etc. van anderen is daarom verboden.
 • Het heeft geen zin om moderators/crew-leden een persoonlijk bericht te sturen met technische vragen. Door je vraag op het forum te posten zien veel meer mensen je vraag, waardoor je vraag sneller beantwoord zal worden. Ook kunnen anderen later jouw vraag en de gegeven antwoorden terugvinden met de zoek functie.
 • Een signature (of handtekening) is er om kort te laten zien wie/wat/waar je bent. Het is niet de bedoeling om hele verhalen hier neer te zetten, of veel te grote afbeeldingen te plakken. Je bericht wat er boven staat is het belangrijkste, je handtekening slechts bijzaak. Je signature en avatar worden automatisch afgekapt als ze bepaalde afmetingen overschrijden.
 • Plaats een topic maar één keer in één forum (niet dubbel of crossposten)
 • Bij het overtreden van één of meer van deze regels kunnen de moderators een waarschuwing uitdelen. Bij meerdere waarschuwingen, worden er maatregelen genomen tegen een bepaalde gebruiker. Bij ernstige overtredingen zal het geven van een waarschuwing worden overgeslagen, en zullen er direct maatregelen worden genomen. Welke maatregelen dit zullen zijn, hangt af van de ernst van de overtredingen, en worden door de betreffende moderator bepaald in overleg met de administrators.
 • Heb je minder dan 25 posts? Dan heb je geen toegang tot de Off-topic subforums en kun je ook geen complete auto's te koop aanbieden. Het te koop aanbieden van onderdelen is wel toegestaan. Open je toch een topic om je auto aan te bieden op een andere plek in het forum, dan wordt je topic naar het juiste forum verplaatst en kan je dus niet meer bij je eigen topic komen.
 • Het gebruik van MSN-taal als egt, tog, cker of andere onleesbare varianten van Nederlandse woorden wordt niet op prijs gesteld. Ook BrEeZaH-taal is niet toegestaan. Gebruik hoofdletters en leestekens als punten en komma's om zinnen duidelijker te maken.
Veel plezier op Fiestaclub.nl,

Fiestaclub.nl Crew

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voor mij al bijna een jaartje geleden. Heeft nog geen week geduurd :')

Share this post


Link to post
Share on other sites

....en deze regels zijn nog mild, ik heb andere (lees negatieve) ervaringen op andere automerk fora's

om alleen te lezen moet je al registreren, of eerst 3 maanden geregistreerd voordat je iets te koop mag aanbieden,

of eerst 15 posts voordat je foto's mag plaatsen.

Nee, zo gek is het hier echt niet :duim:

Share this post


Link to post
Share on other sites

En zoals het audiforum mag je maar een bepaald aantal berichten lezen, en dan moet je je registreren. Ook een beetje jammer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wel grappig om te zien dat je nu echt exact 25 posts hebt gedaan... haha..

Ik zou persoonlijk ook denken dat het LEZEN van de topics niet echt 25 posts benodigd. Maar b.v. voor het verkopen van een auto je die grens best kunt stellen.

Overigens moet wel worden genoemd dat je ook plus member kunt worden voor toch niet teveel geld en je er dan ook bij zou kunnen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er is helaas geen onderscheid te maken tussen alleen lezen en actief posten. Je hebt toegang tot dat deel, of je hebt het niet, een tussenweg biedt de software niet. Wij hebben ervoor gekozen om het autoverkoop deel te blokkeren voor leden met minder dan 25 berichten omdat we willen voorkomen dat dit een marktplaats kopie gaat worden en mensen zich alleen maar registreren om hun auto te verkopen. Er zijn sites genoeg die daarvoor geschikt zijn. Overigens plaatsen de meeste mensen het bericht hier alleen als extra, en staat de auto meestal ook gewoon op marktplaats en dergelijke. Je mist er waarschijnlijk dus helemaal niks mee.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Wel grappig om te zien dat je nu echt exact 25 posts hebt gedaan... haha..

Ik zou persoonlijk ook denken dat het LEZEN van de topics niet echt 25 posts benodigd. Maar b.v. voor het verkopen van een auto je die grens best kunt stellen.

Overigens moet wel worden genoemd dat je ook plus member kunt worden voor toch niet teveel geld en je er dan ook bij zou kunnen.

Ik ben niet zo'n poster ik ben meer een lezer 8-)

Op 26 dan nu.

Gr.Joop

Share this post


Link to post
Share on other sites

×