Jump to content
Fiestaclub.nl
Sign in to follow this  
VitroFiesta

Gebruik Van Report Knop

Recommended Posts

Al geruime tijd hebben we hier op het forum de "report" knop, maar deze wordt nog niet in alle gevallen gebruikt. Niet iedereen weet van het bestaan van de report knop, of weet de knop niet te vinden. In het forumreglement is het bestaan en het gebruik wel uitgelegd, maar voor de duidelijkheid doe ik het even nog een keer.

Met deze functie kan je een klacht over een bepaald topic kenbaar maken, of een verzoek indienen. Als je op de knop klikt, krijg je een scherm waarin je kunt invullen wat de klacht precies is. Bij het versturen van een report krijgen alle moderators een bericht met daarin jou klacht, en zullen we ons best doen om deze klacht zo snel mogelijk te verhelpen. Één keer reporten voor dezelfde klacht is voldoende. De moderators zijn niet 24 uur per dag online, dus geef ons even de tijd om te reageren. In principe krijg je geen terugkoppeling als je een report hebt ingediend, tenzij de klacht voor ons niet duidelijk is. Wil je het gehele topic rapporteren, gebruik dan de knop in de openingspost, wil je alleen één specifiek bericht rapporteren, gebruik dan de knop boven dat betreffende bericht.

Waarvoor kan je deze knop gebruiken:

  • Als er in een bericht zaken worden geplaatst die in strijd zijn met de huisregels, denk aan pornografisch materiaal, spam, scheldwoorden, mensen worden beledigd, onjuist taalgebruik of er illegaal materiaal wordt aangeboden.
  • Als een topic is uitgedraaid op ruzie tussen twee of meerdere personen.
  • Als je een "Te Koop" of "Gevraagd" topic geplaatst hebt, maar het onderdeel inmiddels is verkocht of gevonden, en het topic dus gesloten kan worden. Het kan ook zijn dat je een ander topic geopend hebt waarvan jij om wat voor reden dan ook graag wilt dat het gesloten wordt. Dit is uiteraard alleen voor het sluiten van je eigen topics.
  • Als je per ongeluk een nieuw topic in het verkeerde sub-forum hebt geplaatst, en het verplaatst moet worden, of je per ongeluk een dubbelpost hebt gemaakt.
  • Als je vind dat een bepaald topic door een moderator moet worden doorgelezen omdat je het vermoeden hebt dat het in strijd is met de forumregels.

Waar is de report knop niet voor bedoeld:

  • Algemene vragen aan moderators persoonlijk, dit kan namelijk gewoon per PM.
  • Als je vind dat er niet snel genoeg op je vragen wordt gereageerd.
  • Om te reageren, of een inhoudelijke vraag over het betreffende topic te stellen.

Als je de report functie hebt gebruikt omdat een discussie uit te hand is gelopen, of omdat er in een topic ruzie is ontstaan, vermeld dan niet in het topic zelf dat je de report knop hebt gebruikt, dit kan de situatie alleen maar verslechteren.

Voor alle duidelijkheid, de huisregels kan je hier vinden.

Natuurlijk hopen we dat deze functie zo min mogelijk gebruikt hoeft te worden.

De reportknop vind je boven ieder geplaatst bericht, zie hier:

large.587cbf958e705_Forumreport.png

Edited by VitroFiesta

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×