Jump to content

Lecturer in Recent Runes

Active users
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

Previous Fields

 • Voornaam
  Erik
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7
 • Kleur
  Blauw

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Lecturer in Recent Runes's Achievements

What's a Fiesta ?

What's a Fiesta ? (4/22)

 1. Al een tijdje hier niet meer geweest en inmiddels is mijn Mk7 vervangen door een Focus Wagon. Ik heb echter nog een setje winterwielen van de Fiesta en die passen niet op de Focus. Het gaat om het volgende: - 4 x Alcar velgen 4x108 - 4 x Kleber Krisalp HP3 195/50 R15 met 7-7,5mm profiel. Mijn garage omschreef ze als zo goed als nieuw. Ik vraag 150€ voor de set.
 2. Ik heb een set Ford dakdragers bij mijn Mk7, maar stap nu over naar een Focus en vind het zonde om weer nieuwe dragers te moeten kopen. Weer iemand toevallig of die dingen ook aan te passen zijn om ze op de dakrails van mijn nieuwe auto te gebruiken?
 3. Het zijn el cheapo lampje van Aliexpress en ik ben nog even aan het klooien geweest en heb hem aan de gang. Op de een of andere manier waren de pinnetjes van het knopje verbogen, waardoor ze op een verkeerde plek contact maakten. Pinnetjes bijgebogen en hij doet het. ??
 4. Ik heb het lampje van de binnenverlichting in mijn mk7 vervangen door een led-lampje, maar nu brand hij constant als de knop in het midden staat en is hij uit in de standen 0 en 1. Weet iemand toevallig hoe ik hem weer zover kan krijgen dat hij in de middenstand reageert op de openen en sluiten van het portier?
 5. Gewoon bij mijn vaste garage, wat overigens geen Ford dealer is. Die hebben de boel geplaatst en het vervolgens bij een dealer aan laten melden.
 6. Ik heb dat vorig jaar bij de mijne uit 2012 laten doen en daar is gewoon een slotje ingezet om hem uit en aan te zetten.
 7. Heb je een punt en heb al even gezocht: Je mag 20% extra zonder keuring. Dus als ik dit ga doen ga ik eerst bellen om te informeren over de herkeuring. Maar even los daarvan: Zal de motor er beter van gaan lopen/ is het er beter voor (zie ook dat issue met die 3e cilinder) en waar kan ik het het beste laten doen? Gaat me dus puur om de 82pk software om het afknijpen van de gasklep er af te halen, ik hoef niet het maximale uit de motor te halen. Ben niet zo'n racer, al zou iets meer power op de snelweg en de bult op wel prettig zijn.
 8. Nou ja, het punt is dat het bij deze auto dezelfde motor is voor de 60 en 82pk, maar softwarematig 'afgeknepen'. Je verandert dus eigenlijk niet zo veel...
 9. Na mijn probleem met verbrande kleppen ben ik toch weer eens aan het kijken naar het mogelijk chiptunen van mijn 2012 MK7 1.25, maar aangezien ik bijzonder weinig verstand van auto's heb zou ik wat advies wel heel erg prettig vinden. Voor wat ik heb gelezen zou door het veranderen van de software het vermogen toe gaan nemen van 60 naar 82pk (of meer, afhankelijk van de software) en zou dat zijn effect hebben op het verbruik en de verbranding. Betekent dat dan ook dat de motor mooier gaat lopen en is het daardoor ook beter voor de motor? Mijn kleppen zijn er waarschijnlijk aan gegaan door E10 (gaan we dus nooit meer tanken), maar ik zie na zoeken op internet dit soort problemen eigenlijk alleen bij cilinder 3. Zou chippen dus een betere verbranding opleveren en daardoor beter voor de motor zijn? Of loop ik door tuning juist een groter risico dat ik op en gegeven moment weer met deze ellende zit? Daarnaast vroeg ik me af hoe het zit met keuring en verzekering. Op mijn kentekenbewijs staat dat ik een 44kw/60pk heb en dat klopt natuurlijk niet meer als de software aangepast is. Nu las ik ergens iets over het mogen verhogen met 20%, maar het vervangen van de software door de 82pk versie levert een toename van ruim 30% op. Ga ik daar geen problemen mee krijgen bij keuring en verzekering? En tot slot: Als ik dit zou laten doen, waar kan dat dan het beste? Ik lees goede ervaringen met Unlimited Tuning, maar woon in Assen en Amersfoort is niet echt een plaats waar ik ooit kom. Ook lees ik weer verschillende vermogenstoenames bij verschillende bedrijven, wel en geen garantie (al is de garantie van mijn auto natuurlijk al lang verlopen) etc. Omdat ik zelf er dus geen verstand van heb wil ik natuurlijk graag zekerheid hebben dat het allemaal goed en veilig gebeurt. Het gaat me primair om verbruik en een zo goed mogelijk lopende motor en niet om een zo hoog mogelijk vermogen. Alvast bedankt voor de hulp/het advies!
 10. Ik zal morgen eens in mijn tankdop kijken. Zou bij mijn auto het chiptunen om hem de motor volledig te laten benutten nog zin hebben? En kan dit alleen in Amersfoort of zijn er noordelijker ook nog goede/betrouwbare mogelijkheden?
 11. Ik ga het dan ook niet meer tanken, maar blijf het een vreemd verhaal vinden. Als de fabrikant aangeeft (en de leverancier van de brandstof via een kentekencheck) dat de auto er geschikt voor is, dan verbaast het me nog al dat vervolgens de kleppen er uit fikken. Je zou toch denken dat een fabrikant dan toch zou adviseren om het niet te gebruiken....
 12. Mijn 44kw MK7 is net terug van een verblijf bij de garage nadat hij een storing gaf en op drie cilinders bleek te lopen. Het bleek dat in cilinder drie er twee kleppen kapot waren, waarvan er een was verbrand (was een stukje af). De boel is door een gespecialiseerd bedrijf gereviseerd en hij loopt weer als een zonnetje, maar ik vraag me toch af wat dit veroorzaakt kan hebben. De auto heeft namelijk nog geen 40000 gelopen (garantie is er helaas wel al af) en dan mag dit toch niet gebeuren? Volgens het revisiebedrijf zou het komen doordat ik vaak E10 benzine tank, maar volgens mij moet een auto uit 2012 daar toch gewoon tegen kunnen? Ik ga het nu maar niet meer tanken, maar toch. Verder ben ik ook niet bepaald een 'scheurder' en rij ik dus niet echt veel en krijgt de auto ieder jaar onderhoud bij een garage waar ik alleen maar hele goede ervaringen mee heb. Iemand enig idee wat de oorzaak hiervan zou kunnen zijn en hoe ik dit kan voorkomen? Zou, bijvoorbeeld, het softwarematige 'afknijpen' een rol kunnen spelen?
 13. Al wel eens eerder meegelezen, maar aangezien ik nu wat specifiekere info van Fiesta experts zoek heb ik toch maar een account aangemaakt. Mijn auto is een blauwe MK7, waar ik al een aantal jaren met veel plezier in rond rij.
×
×
 • Create New...