Jump to content

Heleleentje

Active users
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

About Heleleentje

 • Birthday 18-11-1969

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Winsum

Previous Fields

 • Voornaam
  Heleen
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7
 • Kleur
  Zwart

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Heleleentje's Achievements

Fiesta Newbie

Fiesta Newbie (3/22)

 1. Bedankt voor je replay. Ik heb nog niet de kans gehad het even goed te testen, zonder airco. Dat ga ik de komende dagen even doen. Als het aanhoudt, rijd ik even langs de garage voor advies, want het is wel aardig irritant. Ik durf bij de 2 baans ringweg in Groningen bijna niet meer in de linkerbaan voor het stoplicht te staan, want ik kom gewoon niet op gang in de 2e versnelling. Ben dat niet gewend. Met mijn vorige auto, een focus 1.6 tdci, was ik sneller dan de gemiddelde auto, weg bij het stoplicht. Een enorm fijne, soepele turbomotor. ?
 2. Ik heb mije Fiesta 1.6 tdci van 2011 nu precies week. Ben er zeer content mee, maar moet wel even wennen aan de motor en het schakelen. Ben er nog niet zo tevreden over, maar misschien is het wennen. Het probleem doet zich m.n. voor in de 2e versnelling. Je schakelt door vanuit de 1 en er gebeurd weinig. Iedereen om mij heen gaat er vandoor en ik blijf achter Dan komt de turbo, maar voor mijn gevoel veel te laat. Vanaf de 3e gaat het prima, in z'n 4 nog meer power en in z'n 5 enorm veel pit en moet ik echt op letten want je rijdt zo 100 waar je 80 mag. Ik rijd constant met de airco aan, dus misschien ligt daar een deel van een oorzaak? Wat is het ideale toerental in de 1e versnelling om door te schakelen? Ik denk ongeveer 2200 toeren? Iemand die dit herkend? Ik denk erover de motor in de toekomst te laten tunen, dus dan lijkt me dat het beter moet gaan.
 3. Ja, het is gelukt. Vandaag tot overeenstemming gekomen met.een Ford-dealer in Friesland. Binnenkort ben ik de eigenaresse van een mooie zwarte (weet de exacte kleurbenaming nog niet) Fiesta van 2011. Uiteraard de 1.6 tdci. Hij is in 2013 vanuit België geïmporteerd. Het is de titanium uitvoering. Ik kan natuurlijk niet wachten tot ik hem kan ophalen. Hij ziet er netjes uit voor z'n leeftijd, maar de lak moet even goed onder handen worden genomen. Vooral op de bumper voor zit veel 'rommel' (muggen enz.) Dit zie je niet, maar voel je gelijk als je erover heen wrijft. Leuk en dankbaar klusje ? Verder moet ik nog even kritisch kijken naar de banden. Hij is ermee door de APK gekomen, maar het profiel is denk ik te weinig om de zomer mee door te rijden. Misschien nieuwe banden eronder of een gebruikte set velgen met betere banden zou ook een optie zijn. Ik zou hem graag laten tunen (heb al wat rondgekeken)
 4. Hallo forumleden, ik heb me aangemeld nadat ik al wat had rondgekeken op het forum. Ik rijd nu nog een Focus 1.6 tdci futura uit 2007, maar wil een Fiesta aanschaffen en dan ook een 1.6tdci. Ik ben op zoek naar wat informatie en ervaringen en als ik de auto eenmaal heb, wellicht wat onderdelen, dus ik denk dat dit forum een mooie plek is hiervoor groeten uit Groningen!
×
×
 • Create New...