Jump to content

WJA69

Active users
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

Previous Fields

 • Voornaam
  Wessel
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  Niet bekend
 • Kleur
  Groen

Recent Profile Visitors

393 profile views

WJA69's Achievements

What's a Fiesta ?

What's a Fiesta ? (4/22)

 1. Hallo ik zoek een monteur / klusser die mijn fiesta kan repareren omgeving Amersfoort / Veenendaal reacties via prive messages aub
 2. Nadere omschrijving probleem: Het tikken is afwezig als ik wegrijdt, maar neemt toe zodra ik rem vooral krachtig remmen. Daarna houdt het aan. Vraag: Kan het zijn dat er verband zit met remmen/remsysteem ?
 3. Kan het dan zijn dat er een ander soort riem zit onder de motorkap, zichtbaar met het blote oog en wat is daar de naam van? Multiriem of vsnaar?
 4. Ik heb een vraag hier. Ik heb een tikkend geluid in mijn fiesta 1.3 uit 2001. Dit geluid ontstaat pas na enkele honderden meters, soms na enkele kilometers. Op dit forum lees ik dat het oa zou kunnen komen door de kleppen, de distributieriem of de spanrol. Ik hoor geen tikkend geluid als ik gas geef zonder hem in een versnelling te zetten. Kan het dan nog op een kleppen probleem duiden?
 5. gelukkig heeft de wegenwacht alsnog hulp verleend en het kunnen oplossen. De auto start weer en de motor loopt 'zo te horen' normaal. (maar ja ik ben geen kenner) wat wel zorgen blijft baren is dat in het dashboard een oranje indicator aanblijft, dit is de indicator genaamd: controlelamp motor. (viel helaas pas op toen de wegenwachter weg was) vlg het bijgeleverde boek bij de fiesta is dit geen goed teken. Waar kan dit op duiden? de bobine of toch iets totaal anders? toen de oude bougies er nog inzaten viel dit me ook op, ik heb er vanaf toen direct niet meer mee gereden (in totaal 3 tot 6 km ongeveer)
 6. Ik heb een betere bougie sleutel gehaald bij de automaterialen handel, maar nog niet begonnen met losdraaien. Ik heb de bougie kabels er de laatste keer afgehaald en. Nu las ik op internet dat indien ze er verkeerd op zaten de auto niet goed zou starten. Wat zijn precies de gevolgen indien de bougie kabels verkeerd zitten?
 7. De wegenwacht is er de 1e keer ook bij geweest, die heeft ze allemaal losgedraaid. Is het dan nog nodig om W40 er op te spuiten?
 8. Ik heb de auto nu al een paar weken aan de kant. Het losmaken van de bougies lijkt een eenvoudig klusje, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik absoluut zero weet van sleutelen. De bougiesleutel lijkt niet genoeg grip te hebben, maar ik weet niet zeker of ik de goede kant op draai. Als je bougies los wilt draaien moet dat toch altijd linksom? Klopt dit (voor een fiesta dan?) Weet iemand eventueel een duidelijke instructie / handleiding online die dit onderwerp behandeld? ......................... Omdat het met de gewone bougie sleutel niet goed gaat overweeg ik iets automatisch. Mijn vraag gaat over gereedschap. Kun je op een oplaadbare boormachine een bougiesleutel monteren? Zijn daar hulpstukken voor en waar vind je die? (er bestaan ook gereedschappen die met luchtcompressie worden aangestuurd dus mogelijk kan het ook met een boormachine)
 9. Ik heb pas een nwe ford fiesta gekocht (minder dan een maand terug). bouwjaar 2002 type 1.3.I V8 Sinds dit weekend begint hij te stoteren. Ook de keer daarvoor dat ik er mee reed, na een rit van 30 min over de snelweg +/- 130 km/u rook ik een erg sterke benzine lucht. het 1e wat je denkt: is de motor verzopen. Vandaag is de wegenwacht er geweest, met het advies nwe bougies erin te zetten. Ik ben met de auto de bougies gaan halen een ritje van 3 a 4 km door de stad. Ik wil de bougies in een koude motor monteren, maar na een uur is motor nog niet afgekoeld. Is dit normaal? Ik heb de toerenteller laag gehouden dus tussen de 1000 en 2500.
 10. Hallo mijn naam is Wessel Ik rijd een ford fiesta, Mijn 3e alweer op rij. Daarvoor een ford focus. (sinds 2003 rijd ik dus onafgebroken een Ford) de fiesta is een erg prettige auto voor in het stadsverkeer. Mijn auto's zijn vaak meer dan 10 jaar oud en naast een goede wegenwacht moet ik soms zelf kleine dingen repareren vandaar dat ik lid ben geworden in de hoop dat bepaalde vragen beantwoord kunnen worden.
×
×
 • Create New...