Jump to content

thomkemp

Active users
 • Posts

  48
 • Joined

 • Last visited

Previous Fields

 • Voornaam
  Thom
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK6
 • Kleur
  Zwart

Recent Profile Visitors

569 profile views

thomkemp's Achievements

What's a Fiesta ?

What's a Fiesta ? (4/22)

 1. Was misschien handig geweest als ik dat erbij vermeld had... Het betreft de 1.4-16V motor
 2. Hallo allemaal, Ik heb een het volgende probleem bij mijn Fiesta MK6: Zodra het een nacht erg koud is geweest, of overdag als ik naar mijn werk geweest ben en daarna in de auto stap start de auto moeizaam en loopt hij stationair op 600 toeren. Bij het wegrijden moet ik het gaspedaal flink indrukken om ervoor te zorgen dat hij niet afslaat. Als ik daarna stil wil gaan staan om rustig de uitrit van de parkeerplaats te verlaten slaat de auto af bij het intrappen van de koppeling. Als ik dan eenmaal een metertje of 500 gereden heb is het probleem weg. In eerste instantie heb ik de bougies, bougiekabels en de bobine vervangen (deze waren sowieso aan vervanging toe). Helaas was het probleem hiermee nogsteeds niet opgelost... Nadat ik via via van iemand gehoord heb dat bij hem het probleem gestopt is nadat hij stopte met het tanken van de Shell V-Power benzine, dacht ik dat ook maar eens te proberen. In eerste instantie nog helemaal niks van gemerkt, maar na precies 3 tankbeurten leek het probleem over te zijn. Helaas begon het euvel een tijdje terug weer, nadat het weer een nacht goed koud geweest is. Ik zie bij veelvoorkomende problemen staan dat de MK6 nog wel eens moeite heeft met starten, maar kan hier nergens een oplossing voor vinden Wie o wie kan mij helpen? Alvast bedankt!
 3. Is er toevallig ook bekend of hier een oplossing voor is? Ik heb namelijk hetzelfde probleem bij mijn MK6. Heb reeds de bougies, bougiekabels en de bobine vervangen.
 4. Hoi allemaal, Ik heb laatst van @Brianalbers gehoord dat er een andere variant van de raamswitch voor de MK6 zou moeten zijn die een bepaalde chip bevat dat hij op het moment dat je het knopje indrukt automatisch helemaal omhoog of omlaag gaat. Alleen kunnen wij ze nergens vinden... Weet iemand waar deze te krijgen zijn en/of heeft iemand hier ervaring mee? Alvast bedankt!
 5. Nee dat kastje aan je stuur is draadloos verbonden met het kastje achter je radio. Je moet hier alleen een klein plat 12v batterijtje in doen. Heb persoonlijk geen ervaring met zo’n kabeltje, maar ik moet wel zeggen dat de support van Joying erg goed is. Reageren heel snel en zijn behulpzaam. Grote kans alleen dat zij niet weten hoe dit precies werkt en op welke manier dit aangesloten moet worden. Als je het graag wilt en op safe wilt spelen zou ik persoonlijk voor een compleet setje gaan.
 6. Begrijpelijk. Ik had het zelf in eerste instantie ook liever niet, maar aangezien ik merkte dat mijn multitaskvermogen niet zo heel sterk is, leek het me verstandig toch maar voor de stuurbediening te gaan ?
 7. Het plaatje is inmiddels gearriveerd. Maakt de achterklep een stuk strakker, meer dan ik verwacht had ? Zal voor de geïnteresseerden binnenkort even een update plaatsen in m’n projecttopic.
 8. Ik heb deze besteld: http://s.aliexpress.com/VNNJryee Je krijgt dan de module die je op het stuur kunt schroeven en een module die je achter de radio moet aansluiten. Deze module heeft 5 draadjes: KEY1, deze sluit je aan op de KEY1 van de radio; KEY2, deze sluit je aan op KEY2 van de radio; 12v+, deze sluit je aan op een contactgeschakelde draad, eventueel ook van de radio; 12v- deze sluit je aan op je chassis en een ANT draad, deze hoef je niet te gebruiken. Zodra je alles aangesloten hebt kun je de knoppen gaan inleren op de radio door ze even in te drukken en dan de bijbehorende functie aan te klikken in de car media settings. Mocht je hierover meer uitleg willen hoor ik het wel ?
 9. @brianalbers heeft dat geprobeerd maar dat lukte helaas niet. Je krijgt wel een losse stuurbedieningsmodule, die kun je met een kastje aansluiten op de draden van de radio en dan de knoppen programmeren. Deze heb ik zelf ook en dit werkt ideaal.
 10. Bedankt voor de reacties, die zocht ik! Heb er eentje besteld, ben benieuwd naar het resultaat. Wel jammer dat ome Ali ze niet heeft, vind ze nog best wel aan de prijs... Achja, je moet er wat voor over hebben
 11. Dat is dus het probleem, ik vind nergens een foto Heb het ergens voorbij zien komen, dus weet vrijwel zeker dat het bestaat... Ik ben opzoek naar een rond afdekplaatje wat je over het sleutelgat van de kofferklep kunt doen (dat ronde zilvere ringetje). Hopelijk maakt dit het wat duidelijker
 12. Hallo allemaal, Ik ben op zoek naar een (zwart) afdekplaatje voor het slot van de achterklep van mijn MK6. Iemand enig idee waar je deze kunt krijgen?
 13. Wat zou het zijn...?
 14. Het vervelende aan Google Maps op de radio vind ik dat alles redelijk klein weergegeven wordt. Hij is niet echt geoptimaliseerd voor gebruik op de autoradio, Sygic vind ik persoonlijk ook erg fijn. Vind het lastig om een duidelijke voorkeur voor de een of de ander te hebben...
 15. Hmm geen last van bij mij. Voor zover ik weet kun je bij Sygic gewoon kaarten van de hele wereld downloaden, alleen heb je dan op een gegeven moment de premium versie nodig, wat ik overigens niet al te duur vind. Je kunt de navi knop instellen op een andere app, ik geloof dat je deze in car media settings vindt, maar mocht je dat daar niet aantreffen zal ik het bij mij even nakijken. Heb zelf Google maps onder de navi knop en Sygic op het home scherm, een swipe naar rechts geeft me quick dial buttons, ideaal zo tijdens het rijden.
×
×
 • Create New...