Jump to content
Fiestaclub.nl

Brianalbers

Active users
 • Content Count

  102
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Brianalbers

 • Rank
  Fiesta Junior
 • Birthday 04-07-1997

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Landgraaf

Previous Fields

 • Voornaam
  Brian
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK6
 • Kleur
  Zilver

Recent Profile Visitors

613 profile views
 1. Brianalbers

  Volledig interieur MK6

  Na aankoop van een nieuw interieur te koop aangeboden: Complete interier van een Ford Fiesta MK6 (model 2003-2008) aangeboden. Bestaande uit: 2 voorstoelen Achterbank zitting & rugleuningen 5 hoofdsteunen Deurpanelen voor Zijpanelen achter Instaplijsten Dashboardkastje Kickpanel 2 trims tussen kickpanel en deur en dashboardkastje en deur. Binnenpaneel kofferbakklep Hoedenplank Bekleding heeft een reinigingsbeurt nodig, en van de linker voorstoel is het klap-hendeltje afgebroken, deze is voor 40 euro nieuw bij de Ford Dealer verkrijgbaar, en op internet voor minder. https://link.marktplaats.nl/m1187489564
 2. Brianalbers

  Pulsdraden CV, Coming home module

  Geloof het of niet, maar ik heb het gevonden met behulp van Haynes. Zal het een en ander proberen uit te leggen. Nadat ik nogeens het CV-schema van Haynes had bekeken kwam ik tot de conclusie dat er maar 3 draden echt daadwerkelijk naar de lock-motor lopen. Toen ik de kleuren van deze draden ben gaan zoeken bij de GEM, bleek dat precies deze kabels samen in 1 stekker in de GEM uitkwamen. Toen ik deze stekker uit de GEM trok, deed mijn CV het niet meer. Dat was dus ook de bevestiging dat dat de juiste draden waren. Vervolgens heb ik de + van mijn multimeter op de groen-witte draad gezet, en de min op de bout van de stoel (massapunt), en op het knopje op mijn sleutel gedrukt. Hij meette voor 1,5 seconden 12v en daarna weer 0. Dit deed hij zowel bij het open- en sluiten knopje. Eerst begreep ik dat niet, want hoe kunnen die allebei +12v geven? Maar achteraf snapte ik het. Wanneer het portier niet gesloten is, en op het sluit-knopje wordt gedrukt, gaat hij dicht en direct weer open. Dit betekent dus dat niet alleen de sluit, maar ook de open-pulse weer gegeven word. Toen ik vervolgens de geel-rode draad meette, reageerde deze alleen bij het sluiten van de vergrendeling. Dit is dus de sluit-draad, en groen-wit is dus de open-draad. Achteraf raar dat ik dit niet eerder heb kunnen ontdekken. Uiteindelijk wel nog een gepiel gehad om van deze draden af te tappen naar de cominghome module, omdat het stukje kabel wat vrij is voor de GEM module maar heel kort is, en je GEM beschadigen niet iets is waar je zin in hebt. Maar uiteindelijk is het me gelukt, ik heb dus nu een draad naar mijn coming-home module voor het VERgrendelen, en een draad voor het ONTgrendelen. En op de ONTgrendel draad ga ik vanavond een pieper aansluiten, eens kijken of dat werkt zoals ik me bedacht heb.. De pulsen op beide draden zijn positief. Uiteindelijk gaat het dus alleen om de draden waar de pijlen voor staan:
 3. Brianalbers

  12 volt in de kofferbak

  Daar had ik nog niet over nagedacht.. Dank voor de tip!
 4. Brianalbers

  Pulsdraden CV, Coming home module

  Kleine toevoeging op dit oude topic: Nadat ik de moed heb opgegeven omdat ik (en ook @allesklusser) ervanuit gingen dat er geen fatsoenlijk bereikbare pulsdraden waren voor de CV, afgelopen dagen weer eens op zoek gegaan, en jawel hoor. Het blijkt dus dat er uit de GEM 4 draden vertrekken, waarvan 2 naar elke deur, 1 voor open en 1 voor sluit. Bij het gebruik van de CV komt er +- 1,5 seconden 12v op de bewuste draad te staan. Hier dus mijn cominghome op aangesloten. Deze had ik voorheen op mijn knipperlicht aangesloten omdat ik de pulsdraden niet kon vinden, en het knipperlicht toch 1x knippert bij afsluiten. Nadeel hieraan was dat hij op het rechter knipperlicht zat, en de module mee-tikt. Hierdoor maakte mijn knipperlicht naar rechts dus een veel harder geluid dan mijn knipperlicht naar links. Hier ben ik nu dus vanaf, de cominghome module werkt nu op zowel de open- en sluitpuls van de CV. Volgende expiriment: een piepertje aansluiten op de CV pulsdraden, zodat hij PIEP-PIEP zegt bij openen/afsluiten. (Hebben dikke waggies ook dus ik wil het ook :$)
 5. Brianalbers

  12 volt in de kofferbak

  Bekijk even mijn of Thom's projecttopic, wij hebben een 12v aansluiting in de kofferbak gemaakt door simpelweg af te tappen van de kofferbak verlichting. Klinkt onveilig, maar werkt nu al een paar maanden zonder problemen, en zolang je er niet meer dan 5ampere aan hangt kan het ook geen kwaad.
 6. Brianalbers

  Auto-switch raambediening

  Even ter verduidelijking: Ik kwam tijdens het zoeken naar MK6 accesoires op AliExpress dus een raamschakelaar tegen, waar "auto comfort" bij stond, en op de knop stond inderdaad "AUTO" vermeld. Dus het principe 1x drukken en helemaal open of dicht. Echter heb ik er toen niet verder heen gekeken omdat ik hem toen niet nodig had, maar nu ik het tochwel mis kunnen we het dus nergens meer vinden. Iemand een idee?
 7. Brianalbers

  Klapstoel hendel probleem

  Dat kan ook inderdaad. Heb ik toevallig vorige week met mijn tas gehad, een riempje van de tas zat vast tussen het ongredelmechanisme aan de zijkant van de stoel. Enig probleem, ik kreeg de tas niet weg als de stoel niet naar voren klapte, en kon de stoel niet naar voren klappen zolang de tas vast zat.. Gevolg: Riempje van de tas moeten doorknippen en het was opgelost.
 8. Brianalbers

  Middenconsole engelse Fiesta

  Precies, die bedoel ik! Al meen ik nu wel op de foto's te zien dat hij niet symetrisch is, en aan 1 kant boller dan aan de andere kant? Iemand die me dit kan vertellen? Anders heb ik er natuurlijk nog niks aan..
 9. Brianalbers

  Middenconsole engelse Fiesta

  Hallo allemaal, Even een hele rare vraag, Ik stoor me (vooral bij langere ritten) aan het feit dat in het middenconsole van mijn MK6, de 12v aansluiting links zit (VOOR de schakelpook), en de bekerhouder rechts (Achter de schakelpook). Waarom? Omdat ik de bekerhouder voornamelijk voor mezelf gebruik, en ik als kleine ukkie met m'n korte armpjes het gewoon zwaar irritant vind om mijn drinken ACHTER de versnellingspook vandaan te moeten pakken en daar terug moet zetten. Daarnaast gebruikt vooral mijn bijrijd(st)er de 12v aansluiting voor het opladen van de telefoon, aangezien ik deze tijdens het rijden toch niet mag gebruiken, en hangt het kabeltje dan altijd langs mijn versnellingspook af naar rechts. En nu komt t: Voor zover ik weet, als ik hetzelfde plastic onderdeel, maar dan uit een Engelse MK6 heb, zitten deze 2 precies andersom, zoals ik het wil dus. Alleen, hoe kom ik aan deze Engelse middenconsole deksel? Het gaat puur en alleen om de deksel, de rest is niet van belang. Zou iemand me wellicht aan een onderdeelnummer o.i.d. kunnen helpen zodat ik dit aan de dealer kan vragen? Als ik met dit verhaal naar de dealer ga helpt hij me namelijk toch niet, zolang ik hem geen onderdeelnummer geef zegt ie elke keer dat ie het niet weet.. Alvast bedankt.
 10. Brianalbers

  Automatisch Openende Achterklep.

  Is er ondertussen ook een mogelijkheid bekend dit bij de MK6 te doen?
 11. Brianalbers

  Privacy Shades 3Drs MK6

  Hierbij verkoop ik mijn Privacy Shades voor een 3Drs MK6. 1 achterpaneel heeft een kleine beschadiging, maar als je een beetje handig bent met naald en garen is dit makkelijk te herstellen. Heb ze zelf overgekocht van een ander forumlid, maar ik vond getinte ruiten toch mooier dan de shades, dus vandaar dat ik ze weer verkoop. Staan op Marktplaats voor €30,- maar via het forum mogen ze voor €25 weg! (Excl. verzenden) https://link.marktplaats.nl/m1176217753
 12. Brianalbers

  Brian's MK6

  Dank voor jullie reactie's, op de foto's ziet het er inderdaad heel goed uit, in het echt zie je toch wel wat on-effenheden van waar de verf niet supergoed gepakt heeft. Heb ook iets van 6 lagen moet spuiten om het zo te krijgen als nu, en nog zie je waar het dikker en dunner zit. Maar achja, beter dan mijn oude hemel want die zat al vanaf de aankoop vol met vlekken die er niet uit gingen. Hij is nu trouwens ook veel harder geworden, eerst wat hij zacht van stof, maar na het verven is de verf natuurlijk gedroogd en voelt de hemel een stuk harder aan. Dat is natuurlijk t verschil tussen zelf spuiten of die van een ST halen. Maar ik ben tevreden
 13. Brianalbers

  Hemel zwart spuiten?

  Het heeft even tijd gekost, maar hierbij het resultaat
 14. Brianalbers

  Brian's MK6

  Update 4 - 21-06-2017 Na lange tijd weer een update, een wat grotere deze keer.. Ik heb de laatste tijd wat meer dingen aan mijn auto toegevoegd / veranderd, waardoor ik me niet meer precies herinner in welke volgorde, dit zal wellicht aan de foto's te merken zijn, doordat ik ze hier in de verkeerde volgorde plaats. Ik heb bepaalde onderdelen aan mijn interieur zilver gespoten om het zwarte wat te breken: Hierna helaas een (kleine) parkeerschade gehad.. Deuk is er inmiddels uit, moet wel nog bijgespoten worden, maar op onderstaande foto was het net gebeurd, en zat er vooral nog lak van het andere voertuig op. Dus na het uitdeuken en goed schoonmaken valt het veel minder op dan op de foto: Met schoonbroer @thomkemp ga ik bijna wekelijks wel naar een sloop om te kijken of we iets leuks kunnen vinden. Nadat ik eerder al mijn binnenverlichting had vervangen door die van een focus (Leeslampjes), heb ik de gehele unit uit een Mondeo gehaald, waarin ook een brillenhouder zit. Hiervoor een vergroot gat uit m'n hemel moeten snijden (Schrik niet, heb ergere dingen met mijn hemel gedaan, dat komt zo..) en de brillenhouder geplaatst. Hierna lampjes onder mijn deurpaneel gaan maken, die gekoppeld waren aan de voetverlichting (Zie eerdere updates). Intussen zijn deze weer weggehaald, ik had namelijk het kabeltje ervan los tussen het dashboard en deurpaneel hangen omdat ik hem niet door de deurslang (stekker) heen wou doen. Nadat ik dit toch storend begon te vinden, heb ik de hele verlichting onder de deuren maar weer weggehaald. Maar qua licht en idee vond ik het prima. En tsja, als ik de lampjes onder m'n deur weghaal moet ik ze toch een ander plekje geven, niet schrikken: Dit was puur en alleen om eens te kijken hoe het uitzag, maar vond het echt super lelijk dus heb het er ook 3 dagen later weer vanaf gehaald.. Ondertussen wel even een fotoshootje houden samen met de MK6 van schoonbroer @thomkemp: En ja hoor, nu komt t.. Ik kwam op het geweldige idee om mijn hemel zwart te spuiten. Zag dat de ST geleverd wordt met een zwarte hemel, en dat wou ik ook! Maar dan zonder een nieuwe hemel te moeten halen. Ook nog een nieuwe radio ingebouwd, ook een Chinees model, maar dan met Android. Hierdoor kan ik dus alle apps installeren die ik maar wil, waaronder Google Maps, Spotify en Flitsmeister. Hier ook meteen een DAB+ splitter bij besteld, waardoor ik nu dus DAB+ ontvangst heb in de auto. De Privacy Shades die ik eerder van een mede-forumlid had overgenomen begonnen met ergens te storen,vooral door de lijn in de acherruit omdat het scherm uit 2 delen bestaat. Hierdoor nogmaals geprobeerd mijn ruiten te tinten, en deze keer is het beter gelukt dan een aantal maanden geleden.. Nog niet helemaal perfect, maar velen malen beter dan de vorige poging.. Verder een 12v aansluiting achter de achterbank gemaakt, deze is zowel te gebruiken vanuit de achterbank, als vanuit de bagageruimte. Nu ik er toch mee bezig was, direct het *** lampje in de kofferbak (wat zo weinig licht geeft) vervangen door 2 DRL-lampen (Dezelfde als die wat ik in mijn grille gemaakt heb), en wauw, nu heb ik zoveel licht in mijn kofferbak. Ruitensproeiers van een Focus MK3 besteld bij Ford Bogman in Heerlen, deze vernevelen de vloeistof i.p.v. 4 stralen, hiermee bedekt hij ook daadwerkelijk je gehele voorruit. Op een sloop 2 automatisch dimmende binnenspiegels gevonden, allebei meegenomen, 1 voor @thomkemp en uiteraard 1 voor mezelf. Parkeersensoren aan de voorzijde ingebouwd, met een knopje naast de 12V aansluiting schakelbaar gemaakt. 1 nadeel: Ze zien de grond en blijven dus piepen.. In de toekomst maar eens kijken voor een nieuwe bumper, tot die tijd staan ze gewoon uit. Als laatste update, het oude frame van de binnenverlichting met het lampje erin, boven de achterbank in de hemel geplaatst. Vond dat het erg donker was om s'avonds in en uit te stappen en hiermee is de achterbank echt super verlicht zodra de deuren geopend worden. Tot zover deze update.. Ben wel al met iets nieuws bezig, kan er nog niet heel veel over zeggen omdat ik nog niet precies weet wat ik ermee wil. maar het heeft hiermee te maken: (En het is volledig een tegenhanger van iets wat ik aan het begin van mijn project vermeld heb..) Meer in de volgende update. Mocht iemand suggesties, ideeën, opmerkingen, tips, commentaar, vragen of wat dan ook hebben, sta er altijd voor open.
 15. Brianalbers

  Kabel van auto naar deur

  Bedoel je dat niet alle pinnetjes van de stekker voorzien zijn van een draad? En hoe zou ik hier dan een draad in kunnen klikken? Gewoon het einde strippen en erin duwen, of moet daar een speciaal metalen connector iets op?
×