Jump to content
Fiestaclub.nl

Robbenley

Active users
 • Content Count

  355
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Robbenley

 1. Robbenley

  Ford Fiesta ST MK7.5 Frozen White

  Hallo allemaal, Mijn oude ST150 met 175pk 220nm. Na de ST150 een Mazda 3 MPS gereden te hebben, ben ik weer helemaal terug bij de ST. Mijn ST182: Motorische aanpassingen: Milltek resonated uitlaat Milltek sport katalysator ITG intake Airtec intercooler Airtec motorsteun REVO stage 2 software Onderstel: KW V1 schroefset De volgende plannen zijn het plaatsen van een LSD en stage 3 intercooler als voorbereiding op een hybrid turbo met stage 3 of 4 software. Veel lees plezier. 😊
 2. Robbenley

  Ford Fiesta ST MK7.5 Frozen White

  Pm😁
 3. Robbenley

  Ford Fiesta ST MK7.5 Frozen White

  Ja dit zijn powerflex rubbers. Ik vind het meer gel achtig spul. Gewoon recht doorheen gescheurd, tijdelijk ff aan een tiewrap zitten. Slimme tip van de bumper! Ik zit trouwens te denken om een versterker in de dashboard te bouwen en mijn compo set te plaatsen. Een plug & play amp: audiosystem co 40.4. Die heeft geen 12v van de accu nodig, en daar wil ik mijn front actief mee aan sturen dus geen scheidingsfilter er tussen. De iso connectoren kan ik die zo bij? Die zitten onder bij het dashboard kastje las ik?
 4. Robbenley

  Ford Fiesta ST MK7.5 Frozen White

  Gisteren de ST voor het eerst uitgetest op een leuke bochtige weg. Wat heb ik dat gemist zeg, er zit wel een maar aan: Is het bekend dat de milltek uitlaat uit zijn rubbers schiet? En de voorbumper lijkt omlaag te hangen. En zo extreem test ik niet, en drempels worden rustig genomen. Ik moest er wel van lachen, vanavond maar even onder de auto kruipen.
 5. Robbenley

  Ford Fiesta ST MK7.5 Frozen White

  Inderdaad🤣
 6. Robbenley

  Ford Fiesta ST MK7.5 Frozen White

  Inderdaad, toen die bedekt met sneeuw lag, was de lak witter met een vleugje bevroren blauw. Volgende keer(hoop ik dat ik hem nog heb als de volgende sneeuw valt) zal ik een foto maken. Haha. Hoelang is 20 a 30cm geleden joh!
 7. Robbenley

  Ford Fiesta ST MK7.5 Frozen White

  Hierbij dus de foto van mijn nieuwe ford.
 8. Robbenley

  Ford Fiesta ST MK7.5 Frozen White

  Super, dankjewel Steelmaster!! Ja zeker, was niet echt handig al dat sneeuw. Ik heb het geprobeerd maar toen snel de auto laten ontdooien in garage haha! Zat gelijk 2x vast.
 9. Robbenley

  Wax, Sealer of Nano Coating

  Oke, nou dan hoef ik me daar niet op te verheugen. De rode mazda die ik had vond ik kwa wetlook ook erg tegenvallen helaas. De vorige fiesta daarintegen wel, die had echt een hele mooie wetlook.
 10. Robbenley

  Ford Fiesta ST MK7.5 Frozen White

  Ja dat moet ik weer even bekijken hoe ik dat moet doen. De revo is een obd stekker met software en sps in 1. Maar aangezien ik later een hybrid turbo ga plaatsen komt die vrij. Tegen die tijd hoor je het wel!
 11. Robbenley

  Wax, Sealer of Nano Coating

  Klopt inderdaad, met een dap. Ik heb dan ook een witte auto, nog nooit een witte auto behandeld dus ben erg benieuwd hoe dat gaat worden. Ook ben ik vooral benieuwd naar de wetlook die mogelijk is op witte lak, ik vind hem nou al relatief mooi glanzen. Hij is nog niet gepolijst geweest.
 12. Robbenley

  Hybrid ST180

  Hallo, Ik ga eind dec begin januari waarschijnlijk een ST180 kopen, waar ik relatief leuke plannen mee heb en alvast informatie over in wil winnen. Mijn plan is hem motorisch op te schroeven met alle bolt ons voor een hybrid turbo. Het doel is rond de 350pk te komen, 300+ wiel pks met een mooi aantal koppel. Wat is max? Wat kan de koppeling max hebben? Wat ik al gevonden heb, zijn de beschikbare turbo's, de S280, X47R en de VT330R of een turbo van Woosh. Stage 3 intake, stage 3 intercooler, catless downpipe met een catback. Stock Injectoren en hpfp moeten dit aan kunnen? Limited Slip Differentieel. De rest spreekt voor zich, motorsteun, high performance banden/semislicks, remmen aanpassen etc. Etc. Als ik wat mis, of iemand belangrijke informatie heeft voor zulke plannen, ik hoor het graag. En ik hoef geen meningen over het overbrengen van het vermogen. 0-100 interesseerd mij toch niks.
 13. Robbenley

  Hybrid ST180

  Geen geld nu 😮
 14. Robbenley

  Wax, Sealer of Nano Coating

  Ik doe het alsvolgd: - Wassen 2 emmer methode met dodo juice - teerverwijderaar - drogen - kleien - ontvetten gyeon prep - polijsten, scholl S3 of gelijk S20, hangt er vanaf - ontvetten gyeon prep - glaze aanbrengen van poorboys - waxen met collinite 476s 2x per jaar doe ik dit, en tussendoor gewoon wassen en evt. Quickdetailer. Hangt van de staat vd waxlaag af. Coating wil ik wel eens proberen, ik heb ook een sealer staan poorboys ex-p. Die heb ik nog niet onder de knie, nog niet echt in verdiept wat ik fout deed. Velgen reinig ik met non ferro, mits veel remstof en anders met een apart sopje en handschoen/emmers. Keramische remblokken schelen enorm in remstof. De ramen zet ik wel elk jaar een coating op van gyeon, top spul!
 15. Robbenley

  Ford Fiesta ST MK7.5 Frozen White

  Klopt, daarom hoop ik dat die lang in mijn bezit blijft 😄 Ik kom niet voor niets terug bij de fiesta.
 16. Robbenley

  Ford Fiesta ST MK7.5 Frozen White

  Afgelopen Zaterdag voor de sneeuwval heb ik mijn nieuwe ST opgehaald, een frozen white is het geworden. Geweldige auto tot zo ver!! Normaal ben ik niet van de niet originele auto's kopen, maar deze was van een liefhebber en stond er goed bij met een km stand van 65xxx. De upgrades die hij al heeft gehad: Complete Milltek lijn + downpipe incl sportkatalysator Airtec intercooler stage 1 Airtec motorsteun Turbosmart BOV ITG maxogon long cai Prohoses inlaatbuizen Symphoser delete Revo stage 2 software met sps anti diefstal. Al met al, voelt hij eerlijk gezegd een stuk vlotter aan dan de MPS. Ik hoop dat deze lang in mijn bezit kan blijven.
 17. Robbenley

  Ervaring Met De Fiesta St Mk7.5

  Dat is idd ook een hele leuke optie! Zou ik helemaal uitspitten tegen die tijd. Maar ik heb hem een maand of 2 terug gezien op ebay, in engeland of USA. Als ik hem tegen kom zal ik hem eens posten.
 18. Robbenley

  Ervaring Met De Fiesta St Mk7.5

  Dankje voor je aanbod! Maar deze ronde wil ik voor een blauwe of witte gaan. En ik moet nog eventjes geduld hebben!
 19. Robbenley

  Ervaring Met De Fiesta St Mk7.5

  Idd, zullen we tegen die tijd bekijken!
 20. Robbenley

  Ervaring Met De Fiesta St Mk7.5

  Via ebay RT330 rond de 1400 euro. Uitlaat kan een maat maken tegen vriendenprijs, software rond de 600 tot 1000 euro, inlaat, motorsteuntjes, intercooler enz enz. Heb ik voor rond de 3000 wel klaar. Dan nog een quaiffe diff, bigbrake kit, koppeling komt later wel, is allemaal wel te redden voor een nog schappelijke prijs. Ik doe alles zelf of met een kameraad. 300 pk's zijn wel redelijk over te brengen, mits je goede semi's neemt en de sper diff, en goed weer😜. Beetje spelen met je voetje ivm tractie en je komt er wel uit. 0-100 is niet interessant ivm fwd. Maar na dit leuke verhaal, zal ik eerst maar eens een st gaan scoren, en voelen wat het doet. Moet stukken leuker worden dan mijn vorige MPS met 280 a 300 pks en ~450nm.
 21. Robbenley

  Ervaring Met De Fiesta St Mk7.5

  St mk8, zit in mijn ogen geen potentie om hun 3 cilinder. Kan nooit zoveel brengen dan de mk7, zelfs niet als de mk6 met forged blok. De st180 kan met stock blok 350pks aan, 450nm max. Mooi quaife diff monteren, hybrid turbo, ic etc. Als je het zelf kunt monteren kun je voor 3000 euro de auto op 300pk hebben zitten. (zonder qauife) Best bang for buck denk ik
 22. Robbenley

  Ervaring Met De Fiesta St Mk7.5

  @Ned oke ik begrijp je! Maar las het denk ik te extreem haha. Die onderdelen inderdaad, maar dat had ik met de mazda ook, dat heb je met de meeste merken wel denk ik op enkele na. Mijn bedenking over de st is dat er heel veel potentie in zit, en het beter laten rijden van een wagen is altijd mijn hobby al, dus zal me niet tegenvallen hoop ik! Bedankt voor je toelichting, @Steelmasterook!!
 23. Robbenley

  Ervaring Met De Fiesta St Mk7.5

  Misschien een verrot afgebeerd hok genomen?? Ik heb nog geen st180, wel de st150 gehad. Maar kom van mijn mazda 3 mps af en wil terug naar de mk7.5 st, omdat de kwaliteit van die ford (exterieur, en motorruimte) veel hoger lag. Ik heb een paar st's bekeken, waar ik niks aparts aan heb gezien, ook de veerschotels er netjes uitzagen. Het zou mij enorm verbazen als al die punten die jij noemt mij op zullen vallen. Kunnen andere mensen dit ook bevestigen?
 24. Robbenley

  Hybrid ST180

  Oke dankje! Ik ga eerst nog een fiesta kopen, dan laat ik van me horen!
 25. Robbenley

  Hybrid ST180

  Oei, dat klinkt niet lekker.. Dan ga ik het mooi zelf samen stellen.
×