Jump to content
Fiestaclub.nl

Spectre208

Active users
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

About Spectre208

 • Rank
  What's a Fiesta ?

Previous Fields

 • Voornaam
  Jeffrey
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK8
 • Kleur
  Grijs

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Spectre208

  MK8 display demonteren

  Dit setje heb ik ook besteld en is vandaag binnengekomen, ben er gelijk mee aan de slag gegaan. Zoals voorspeld was het eigenlijk heel simpel: Ik ben begonnen met de kleine panel-tool in de hoek te wrikken om ruimte te creëren in het midden Met een grotere panel-tool in het midden kon ik gelijkmatig kracht verdelen over het paneel om het eruit te wippen Onder het paneeltje worden er drie bouten onthuld die te verwijderen zijn met een dopsleutel van 7mm Het display kan vervolgens omhoog geschoven worden waarmee hij los komt van het dashboard Onderin het display zit een voedingsconnector die vrij makkelijk los te koppelen is. Alleen de datakabel in het midden kreeg ik niet losgekoppeld. Voor mijn doel was dat ook niet nodig, maar ik vermoed dat je een schroevendraaier in het roze gedeelte kunt prikken om de connector los te maken. Heb ook nog even getest of het scherm nog wel werkte nadat ik alles weer in elkaar had gezet ? Het systeem startte wel langzamer op dan normaal wanneer ik in de auto stap. Dit kan betekenen dat het display normaal gesproken altijd in standby staat. Hieronder een kleine fotorapportage:
 2. Hi, Achter het display van mijn MK8 zit een plastic plaatje. Het lijkt erop dat ik hier gewoon een schroevendraaier tussen kan prikken om het plaatje eruit te wrikken. Weet iemand of dit kopt? Is er misschien andere manier is om het display te demonteren? Ik wil het graag zeker weten voordat ik "gebruikerssporen" achterlaat in mijn nieuwe auto ?
 3. Spectre208

  MK7.5 - Sleutel niet herkend

  De auto staat nu bij de dealer om het na te laten kijken. Vanmiddag kreeg ik een telefoontje dat de auto nu helemaal niets meer doet, dus of ik de reservesleutel even langs wil komen brengen...
 4. Spectre208

  MK7.5 - Sleutel niet herkend

  De auto komt uit januari 2015 en ik heb er inmiddels 24.000 kilometer op zitten. Dat was ik inderdaad vergeten te vermelden. Ook met de reservesleutel kan ik de auto niet starten.
 5. Beste Fiesta rijders, Het is mij nu al op drie willekeurige momenten overkomen dat door de Infodisplay het onderstaande bericht weergegeven werd: Het bericht werd al weergegeven bij het ontgrendelen, dus het stond al in de display voordat ik de deur open had gedaan en de sleutel in het contact had gestoken. Na het wegdrukken van het bericht bleef de berichtenindicator aanwezig. Als gevolg van het bericht kon ik de auto niet meer starten. Verder kon ik alles met de auto doen: contact aan, deuren ver- en ontgrendelen, ramen open/dicht doen, ruitenwissers bedienen, etc. Ik kan me voorstellen dat het een vorm van startonderbreking is, maar ik heb recentelijk niks vreemds met mijn sleutel gedaan wat dit gedrag zou kunnen veroorzaken. Elke keer kon ik de auto op dat moment niet meer gebruiken. Na de auto een paar uur te laten staan en het later nog eens te proberen verdween de melding, en kon ik de auto weer starten. Daarna had ik er een paar dagen geen last meer van. Het is nu dus steeds maar afwachten of mijn auto wilt starten. Hoewel dit grotendeels gewoon goed gaat, heb ik er behoorlijk last van als dit probleem wél weer voorkomt. Toen ik in het instructieboekje ging opzoeken wat het bericht betekent, kwam ik erachter dat het bericht onderdeel is van de sleutelloze toegang. Het probleem hier is dat mijn auto deze functie helemaal niet heeft! Ik heb geen sleutel waarmee ik de auto passief kan vergrendelen en ontgrendelen. Mijn sleutel heeft een uitklapbare sleutelbaard en drie knoppen op de afstandsbediening. Heeft iemand een idee waarom mijn auto dit gedrag vertoond?
 6. Spectre208

  Automatisch Openende Achterklep.

  Geen bericht, goed bericht in dit geval! Ik gebruik de achterbak iedere dag om mijn tas in te leggen als ik naar mijn werk ga, omdat ik dit gewoon netter vind dan op de achterbank of bijrijdersstoel. Het automatisch openen heeft me zelfs in een aantal situaties geholpen waar ik anders enorm zou stuntelen om de achterklep open te krijgen! Het is maar een enkele keer voorgekomen dat de achterklep door de ochtend kou niet open ging, of pas een paar seconden later. Verder is er niet aan de beugel te zien dat hij vervormd is, dus dat lijkt me ook goed te gaan. Kortom, ik ben zeer tevreden met deze aankoop.
 7. Spectre208

  Automatisch Openende Achterklep.

  @richard b Bedankt voor de tip! Ik ga er op letten. Bedoelde je deze beugel?
 8. Spectre208

  Vodafone Drivexone

  Dank voor je reactie Dick. Wellicht zie ik in de toekomst de mogelijkheid om deze theorie te testen. Maar zelfs als het zo is dat er te communiceren is met de OBD-poort door deze pinnen met elkaar te verbinden, is me niet duidelijk hoe de dievengilde het starten van de auto voor elkaar krijgt. Voor zover ik erover kan lezen is de OBD-poort er om informatie over de status van de auto in te winnen. Ik kan niets vinden om commando's naar de auto te sturen. Hoe zo'n apparaatje dan in staat is om de motor uit te gooien is me nog een raadsel. Zie ik iets over het hoofd? Hoe dan ook, de Vodafone Drivexone lijkt me een leuk apparaatje om in huis je auto te hebben. Zeker aangezien je volgens mij het apparaat kunt blijven gebruiken als je een nieuwe auto koopt, lijkt het mij een goede investering. Als ik tijd teveel heb wil ik misschien zelf wel een apparaatje in elkaar klussen om informatie in te winnen
 9. Spectre208

  Vodafone Drivexone

  @allesklusser Heb je hier inmiddels meer informatie over? Het is mogelijk dat deze twee dingen met elkaar te maken hebben. Wellicht wordt de CAN-bus juist gevoed door pin 9. Dit zou je kunnen testen door pin 16 en pin 9 met elkaar te verbinden. Ik kan anders niet verklaren hoe de dievengilde het voor elkaar krijgt.
 10. Spectre208

  Automatisch Openende Achterklep.

  Ik heb er de volle pond voor betaald. Het setje zelf was €97,39 (wat vreemd genoeg afwijkt van de website) en daar kwam €18,50 aan verzendkosten bovenop. Alleen denk ik nog steeds dat het mogelijk is om zelf een setje van gasveer en drukveer samen te stellen voor minder geld. Als iemand een gasveer gevonden heeft die op de Fiesta past met een uitwerpkracht van meer dan 325N (wat er standaard in de Fiesta gemonteerd zit), ben ik wel bereid om de drukveer op te meten en dit door te geven zodat het setje zelf samengesteld kan worden. Ik denk dat het setje dan onder de €30 gaat kosten. Het enige verschil is dat de drukveer nu netjes vast zit aan de bovenkant van de gastveer. Dit zul je met een zelfgemaakt setje waarschijnlijk niet hebben, waardoor de veer kan bewegen en rammelt bij het openen van de achterklep.
 11. Spectre208

  MK7.5 Muntenhouder eruit -> schermpjes erin.

  Echt heel netjes gedaan! Heb je ook een foto van voordat je aan de slag ging? Want op de plek waar jij je muntenhouder had, heb ik een knopje om het start-stop systeem uit te zetten (en twee loze knoppen).
 12. Spectre208

  Automatisch Openende Achterklep.

  Na een tijdje op internet gestruind te hebben voor een alternatief heb ik toch maar de vrijheid genomen om het setje van Schäfer-Metallverarbeitung te bestellen, welke gisteren is binnengekomen! Vooralsnog ben ik er zeer tevreden mee, al merk ik wel dat het sluiten van de achterklep zwaarder gaat dan ik had voorzien. De achterklep kan ik niet meer sluiten door de handgreep aan de binnenkant een zwaai te geven, zoals dat eerst wel kon. Voor mij verder geen probleem, maar het is denk ik wel iets om bij stil te staan. Hier is een filmpje van het resultaat, en een close-up van de gasveer. Het monteren van de gasveren was heel makkelijk. Het enige wat je nodig hebt is een schroevendraaier om een metalen strip rond de bevestiging los te wrikken. Dit YouTube filmpje laat het heel duidelijk zien. De handleiding die je erbij krijgt kun je hier zien, maar aangezien mijn Duits niet zo sterk is had ik hier niet zo veel aan. Het is wel handig om een tweede persoon te hebben om de achterklep tegen te houden terwijl je dit doet, want een enkele gasveer, zowel van de originele als de nieuwe, is niet sterk genoeg om de klep op zijn plek te houden. Erg veel kracht is er niet nodig om de klep omhoog te houden, dus misschien is het zelfs mogelijk om een bezemsteel te gebruiken. Ik heb het setje binnen 5 minuten verwisseld, net als aangegeven op de website. Het is alleen nog afwachten of het ontgrendelmechanisme tegen de constante uitoefening van kracht kan, maar ik heb goeie vertrouwen dat dat goed gaat. Verdere vragen zijn welkom! Ten slotte zijn er hieronder nog een paar foto's te zien van hoe het setje wordt verznden.
 13. Spectre208

  Even voorstellen!

  Hallo allemaal, Mijn naam is Jeffrey en ik ben sinds een half jaartje overgegaan van een Fiesta uit 1998 naar eentje uit 2015! Groeten!
×