Jump to content
Fiestaclub.nl

bickel

Active users
 • Content Count

  1395
 • Joined

 • Last visited

About bickel

 • Rank
  Fiesta Monkey
 • Birthday 14-06-1950

Previous Fields

 • Voornaam
  Peter
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK8
 • Kleur
  Blauw

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. bickel

  Navigatie update

  Waze werkt met een vrijwilligerscommunity die de kaarten bijhouden. Je kan als gebruiken fouten op de kaart aangeven, en dan gaan de vrijwilligers aan de slag om de kaart aan te passen. Aanpassingen op grote wegen zijn vaak al van te voren bekend, dus zodra de wegwerkers klaar zijn, is de kaart in Waze al aangepast.. Dat kan ook wel kloppen. Maar werken ze dan niet bij andere kaartenmakers voor bv. Ford/Mercedes etc. πŸ€”? Met other words, It cost m....! Een update tussen €89 en €129,- met een nav. systeem die al een hoop geld kost bij aanschaf (en optie) en soms 4-5jr. achterloopt πŸ˜’.
 2. bickel

  probleem abs foutmelding

  Welkom Jan. Welke type/bouwjr. fiesta heb je ? πŸ€”
 3. bickel

  Problemen met Turbo

  Maar wat kost zo'n turbo bij de dealer mocht ie stuk zijn πŸ€” €1250,- incl. montage! Heb geen idee voor bv. mijn mk8 Titan?
 4. bickel

  Navigatie update

  Ron, ja dat zei wijlen Johan die de ⚽ omkeerde "elk nadeel heeft ook zijn voordeel" al jaren terug. πŸ€” Maar waarom kan Waze en Sygic / Here dat dan wel? Betalen die dan beter πŸ˜’? Zien jullie nu dat ik weer afwijk van het nav. onderwerp, hieronder πŸ€”? Ford/VW/Mercedes tja, daar moet je betalen voor systemen met oude kaarten die jaren achterlopen, plus over een update doen ze jaren over. Mijn fam.lid moest €99,- met zo'g korting betalen bij "diy update" bij hun 2015 Mercedes. Plus bleek later de module in het dashboard handkastje die moest ook nog geΓΌpdate worden met nw. firmware huppeldepup. En dat moet nog gebeuren, of ze laten het erbij? Zeker, "elk voordeel heeft ook zijn nadeel" πŸ˜’ . Ieder zijn voordelige keus, en de slimme phone erbij stoort me niet, uptodate πŸ‘.
 5. Ja natuurlijk Leon, ik ben geregeld van streek πŸ€“. Soms wil ik het niet weten dat ik dreig afgeserveerd te worden door e(co)moties. πŸ˜’πŸ˜ŠπŸ€”πŸ™ˆ. Maar kopop, en dat kan zeker ook de minder besten overkomen ook in de corona COVid19 tijd, wat alleen maar realiteit is πŸ˜’.
 6. bickel

  Even voorstellen

  Met exfat misschien formatteren πŸ€”?
 7. Bob, daar heb je gelijk in, dat zie je ook bij on topic bij renschijven πŸ€”! Op veel dingen zit een (m)far(g)ce 😎.
 8. bickel

  Voorstelrondje

  Welkom Jeroen, leerzame tijd verblijf hier πŸ€“
 9. bickel

  Even voorstellen

  Welkom Leo , leerzame tijd hier πŸ€“.
 10. bickel

  Navigatie update

  Wat een onduidelijkheid Tristan, en dan nog jarenlang oude kaarten πŸ€”. Maar goed dat ik dat nooit aangeschaft heb op mijn Titan. Sygic - Sync3/Here werkt fantastico πŸ€“. Updates by the vleet πŸ€“. Ieder het zijne, waar je πŸ™ƒ van bent!
 11. Dick, dat kan nooit iets zijn die Landsail's dat is toch ook Chinees, rij jij daar mee naar Montenegro Prilepsky πŸ˜’? Ik had wel eens Minerva, toch wel heel redelijk voor gewoon gebruik op de vroegere Escort '86. Continental nam Viking (best goed) over. In eens was de prijs twee tientjes hoger voor dezelfde band. De for* dealer moest nog meer hebben, alleen de band zelf was niet veranderd in mijn mk7 tijdperk πŸ€”. Ieder merk spreekt voor zijn Hoop. Linglong (betekend "voortreffelijk" al zeggen hun het zelf) Landsail / Minerva ook, of ze toegelaten worden is een andere story 😊.
 12. bickel

  Schijnt netjes te zijn

  Welkom Arjan. πŸ€“
 13. Robert, weet je wel wat LingLong betekend uit het Chinees?πŸ€”? "Voortreffelijk" πŸ€“. Maar ja goed, voor normaal gebruik, en dat is hier op/over de linglong snelweg, overdag max. 100km! 😎
 14. bickel

  Even voorstellen

  Welkom Leander πŸ€“. Een mk8 red race met geen voeten verlichting, kom nu πŸ™„ De Titanium heeft dat gewoon, dan maar met minder Nm met Pk's? Die Race Hat had ik links laten liggen πŸ˜’. Duik met deπŸ‘ƒonder je dashbord naar boven en bekijk je fitting als die er is? (RED RACE?? + Een dealer die het niet weet?). Zoek hier op het forum je topic(s) die er over gaan met voeten verlichting. En bestel eventueel bij ome AliExpress je verlichtings model 😳! succes πŸ‘
 15. Dat zou je wel verwachten πŸ€”! Maar bij de vorige mk7 zaten daar ook (bij dealer) maar uitzendkrachten aan te sleutelen (zitten ook goeien tussen, die het intereseert) πŸ€“
Γ—