Jump to content

ReneKunst

Active users
 • Posts

  260
 • Joined

 • Last visited

About ReneKunst

 • Birthday 04-05-1991

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Rijssen
 • Interests
  electronica en obd diagnose

Previous Fields

 • Voornaam
  R
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7.5
 • Kleur
  Zwart

Recent Profile Visitors

1962 profile views

ReneKunst's Achievements

Fiesta Senior

Fiesta Senior (7/22)

 1. Afhankelijk van de server van ford, als alles mee zit zijn alle modules in een half uur geprogrammeerd. Zit het een beetje tegen duurt het al gauw 1 uur. Tijdens het programmeren bij de dealer is er een constante verbinding met de ford server, en die server heeft weet ik uit ervaring wel eens "dipjes" om het zo maar te noemen.
 2. Is zeker weten geplakt, wel een föhn gebruiken die niet zo heet word. Je moet je hand er op 15 cm voor kunnen houden en niet verbranden. Anders heb je veel kans dat je de lak beschadigd.
 3. Dan houd mijn zoektocht hier op. Toch bedankt allemaal 😉
 4. Groot en dimlicht afstellen gaat iid door 1 stelschroef. Wel even opletten dat de vervangen lamp goed in de fitting zit, ik kom op het werk geregeld tegen dat het hoogteverschil komt door een lamp die scheef zit.
 5. Klopt, maar van deze stickers zijn de invullingen dus niet door ford bewaard in ecat. Wat betreft chassisnr snap ik dat wel, maar de rest van de gegevens die er op staan zijn niet uniek. (Helaas in dit geval wel zeldzaam.) Wil de sticker bestellen om de auto weer helemaal origineel te krijgen, maar dat valt nog niet mee.
 6. Hallo, Ik heb een probleem met het bestellen van een sticker. Het gaat om de sticker waar oa het chassisnr, kleurcode vd lak en diverse cijfers/gewichten op staan. https://www.autolakshop.nl/waar-staat-mijn-kleurcode/ford/ Normaal gezien is dit makkelijk op te zoeken door een vergelijkbare fiesta te bekijken, maar het gaat hier om een black edition. Daar zijn er dus niet zoveel van. Mijn vraag; zou iemand met een red of black edition, een foto kunnen willen maken? Chassisnr mag onleesbaar gemaakt zijn, gaat me vooral om de rest van de informatie op de sticker.
 7. als het goed is 2draden aan de kachelkraan violet/zwart en zwart/groen. het kan een voedings probleem zijn: op violet/zwart moet bij losgenomen stekker (bij contact aan) constant 12v staan (eventueel belast testen met een gloeilampje van minimaal 5watt) je kan ook tijdelijk een draad gezekerd op 15ampere direct vanaf de accu bij op deze draad aansluiten (alleen om uit te sluiten anders trek je misschien je accu snachts leeg) of een regelings probleem: regeling van de kachelkraan gebeurt via een verstelbare weerstand. die zit achter de warm/koud draaiknop op je midden console. het kan gebeuren dat die weerstand na jaren trouwe dienst de geest geeft. is dit het geval dan de console met de draaiknoppen vervangen of een manier vinden om dit te repareren.
 8. Waarschijnlijk zal je daar een andere module voor moeten kopen. De taal voor spraakopdrachten zit "vast" in die module en kun je niet omprogrammeren.
 9. Wat voor een data ben je naar opzoek? Misschien kan ik je helpen. Ik ga alleen geen compleet handboek in elkaar draaien.
 10. Even zoeken naar "alldata repair" op google. Gekraakte versie van 2019 kosten ongeveer 60 a 70 euro. Via Google shopping zoeken naar: "Ford Fiesta Benzine & Diesel ' 13 en ' 17" kom je uit bij een haynes handboek waar eigenlijk alles wel in staat. Misschien dat je er wat aan hebt, officiële digitale handboeken kosten vaak honderden euro's per jaar. En papieren handboeken worden helaas bijna niet meer gemaakt.
 11. Welkom, het hoog stationair lopen heeft waarschijnlijk te maken met een vacuüm lek of een slecht werkende stationair regel klep. De warme kachel komt meestal door een defecte "kachelkraan" die de warme koelvloeistof van de motor doorlaat of terug stuurt. 100 euro is veel geld dat klopt, maar het is naar mijn idee een reële prijs voor de reparatie. Iedereen werkt hard voor zn centen, de garage ook.😉
 12. Zit er geen aansluiting voor een map sensor? Een loze stop oid? Anders overwegen om hem er alsnog in te bouwen. Er word in de ecu aardig veel berekend op basis van de map waarde.
 13. Jij hebt als het goed is de versie met module onder/achter de kentekenplaat. Ik denk dat die een flinke klap heeft gehad. Een nieuwe is erg prijzig trouwens.. Misschien dat je verzekering wil meewerken met de schade.
 14. Met de master-key (de andere sleutel) kun je restricties in de aangemaakte my-key opheffen, ik weet niet of het mogelijk is om de my-key functie helemaal terug te draaien zodat je weer 2 master-key's hebt.
×
×
 • Create New...