Jump to content

Markable

Active users
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Markable

 1. Een paar maand later... Toch de knoop doorgehakt en de balkjes tussen mijn huidige frontplaat weg gezaagd. Ik heb een 2-DIN Kenwood DPX 5000BT aangeschaft vanwege de goede recensies en mooie prijs/kwaliteit verhouding. Nu loop ik vast op het volgende: Ik ben van plan om dit 2DIN inbouwframe aan te schaffen om de aftermarket radio mooi op zijn plek te houden, maar daarmee is het probleem van de 'gleuf' nog niet opgelost volgens mij... De sierplaat die met de Kenwood meegeleverd word heeft namelijk een buitenmaat van 18,7x11,6 cm, terwijl de ruimte in het dashboard 19x12,2 cm is. Kortom: ik heb rondom een open ruimte van 0,3x0,6 cm. Hoewel deze ruimte natuurlijk straks minder opvalt doordat het inbouwframe erachter zal vallen, vind ik dit nog wel lelijk... Heeft iemand ervaring met dit probleem en een goede oplossing gevonden?
 2. Ik zoek me al een hele tijd rot naar een goede dubbel DIN frontplaat voor mijn mk6. Ik zaag liever niet in mijn huidige frontplaat en wil dus graag een "origineel" dubbel DIN exemplaar bestellen. Iemand een suggestie? Op internet loop ik telkens tegen de UK- versie (rechts-sturend) aan. En zelfs demontagebedrijven geven geen gehoor.
 3. Daar heb ik me inderdaad al op voorbereid. Op verschillende fora lopen de bedragen nogal uiteen, maar allemaal boven de 70,-. Ik trof ook een website die autosleutels kopieert (ik gok dat ik de url hier niet mag noemen). Weet niet in hoeverre het betrouwbaar is, maar ze beloven tot 50% goedkoper te zijn en zelfs met AB te leveren. en bij Spy leveren ze alleen behuizing en baard.... Daar heb ik niet zoveel aan. Het gaat me juist om de zender.
 4. Dick en Harry, dank voor het speurwerk! Ik ben weer een blij mens . Volgende week maar eens langs de dealer voor een prijsindicatie.
 5. Beste mensen, Mijn Fiesta MK6 Futura uit 2005 zou volgens deze pagina op Autowereld.nl standaard zijn uitgerust met CV met Afstandsbediening. Ik heb echter twee 'platte' sleutels zonder afstandsbediening. Mijn auto heeft wel centrale vergrendeling, maar ik mis toch echt de afstandsbediening. Weet iemand hoe ik erachter kom of mijn auto stiekem toch al beschikt over deze techniek en hoe ik er dan een sleutel met AB bij zou kunnen krijgen? Alvast dank!
 6. Dat lijkt me ook Martijn. Ik heb hetzelfde probleem. Zie: Zoals ik in dat Topic ook al aangeef: kan er niet bij dat ik voor een afgebroken plastic oogje het hele mechaniek moet vervangen.... Ik volg je topic en laat van me horen als ik een eenvoudige(re) oplossing heb!
 7. Even een update: Ik heb het mechanisme in de achterbank vanaf boven gedemonteerd en trof daarbij het volgende aan: Hendel, zonder afdekplaat. Als ik dit 'palletje' met een tang omhoog trek klikt de bank open! Het mechaniek is dus niet kapot, alleen de bevestiging. Aan het restje smeervet te zien (rechtsboven) heeft er wel een soort geleider aan vast gezeten die deze hendel omhoog begeleidde in de richting van de rode pijl. Hierboven zie je duidelijk dat één van de vier kunststof ogen afgebroken is. Op de een of andere manier moet ik dit dus weer zien te bevestigen aan het 'trek-systeem' Ik ben benieuwd of iemand weet hoe dit in originele staat bevestigd is....??
 8. Oei... Dat klinkt als een flinke klus! Of viel het mee? Hoopte eigenlijk dat het alleen een kapotte veer was ofzo... Dank voor het technische schema!
 9. Dag allen, Sinds een paar weken rijd ik een Fiesta MK6 (2005). Toen ik van de week de achterbanken wilde neerklappen kreeg ik dat met geen mogelijkheid voor elkaar. Het lijkt alsof de hendel met de rode 'vlag' (aldus het instructieboekje) lam is. Zonder enige weerstand kan ik de hendel namelijk heen en weer bewegen. Herkent iemand dit probleem of heb je een mogelijke oplossing? Daarmee zou ik erg geholpen zijn! Groet Mark
 10. Kijk aan, ben ik direct al wijzer, heb me rot gezocht naar de naam van die velgen: bedankt!
 11. Dank! Ik heb de auto gekocht bij een bedrijf (geen merk-dealer) dat niet aangesloten is bij de BOVAG. Typisch gevalletje: Een goede leer voor de volgende keer! (Neemt niet weg dat het in mijn ogen absoluut klantonvriendelijk is.)
 12. Dag allemaal, Mijn naam is Mark, ik ben 29 jaar, woonachtig in Zwolle en sinds 2 weken de trotse eigenaar van een 'Tonic-blauwe' Ford Fiesta MK6 uit 2005. Bij aankoop stond er ruim 145.000 op de teller en wat mij betreft komen hier nog vele kilometers bij. Ik heb deze auto gekocht omdat ik een stijlvolle degelijke auto zocht die me veilig van huis naar werk brengt en andersom. Om over de vakantietripjes nog maar te zwijgen... Ik ben als een blok gevallen voor de uitmuntende staat waarin deze 1.6 Futura zich bevind. Bovendien heeft hij hagelnieuwe 16" (gepoedercoate?) velgen met eveneens nieuwe Dunlop bandjes. Die grijze velgen staan wat mij betreft heel goed bij de kunststof handgrepen en stootstrips. Een flinke tegenvaller is dat de auto vorige week al bij de Ford-dealer heeft gestaan om een vastgelopen remklauw te vernieuwen. Ik kocht de auto met nieuwe APK, maar de verkoper zette zijn hakken in het zand en ik kon fluiten naar een vergoeding of tegemoetkoming in de reparatiekosten. Hopelijk blijft het hier voorlopig bij en kan ik nog lang genieten van deze Fiësta! Evt. plannen voor aanpassing aan de auto: USB-aansluiting in 'handschoenenkastje' bouwen Inbouwen andere (dubbel DIN) radio. tweeters installeren. privacyglass op achterruiten. Klik hier voor enkele foto's.
×
×
 • Create New...