Jump to content

jefke

Active users
 • Posts

  123
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by jefke

 1. Inmiddels de stoelverwarming aan de praat gekregen met de OEM knoppen. Ik heb voor deze zelf een kabelboom ontwikkeld voor alles aan te kunnen sluiten middels de originele knoppen en stekkers.
 2. Ben benieuwd of het gaat lukken haha, dit is iets wat ik ook nog wil maar helaas heb ik de bekabeling niet
 3. Ik zal binnenkort even een topic maken over de stoelen. Ben van het weekend druk bezig geweest met meten en uitzoeken en heb uiteindelijk gevonden hoe de kabelboom werkt en ga hier dus ook een kabelboom voor maken. Betreft de versie met de regelkastjes onder de stoelen en met de 2 standen drukknoppen op het dashboard. De knopjes heb ik al alleen moet ik de kabelboom nog maken, mocht dit allemaal werken wil ik nog wel wat meer kabelbomen maken zodat alles oem is aan te sluiten.
 4. Even een oud topic uit de sloot halen haha. Per toeval uitgekomen hier aangezien ik nu met hetzelfde zit. Stoelen van een Engelse ST gemonteerd met dezelfde regelkastjes onder de stoel. Vanuit hier gaan de 3 stekkers naar de D-stekker bij de stoel. Gelukkig heb ik de contrastekker ( die wat normaal uit se bekleding komt ) erbij dus kan van daaruit een kabelboom maken, alleen zonder elektrisch schema kom ik niet ver aangezien er 6 draden naar het kastje gaan. Ik zoek dus ook het schema en eventueel hoe het vanuit de schakelaars is aangesloten naar de stoelen. Volgens Engels fora’s gaat het vanuit de knoppen naar een stekker in het middenconsole die vervolgens weer naar de BCM gaat. Met een elektrisch schema kom ik in ieder geval heel ver dus als iemand dit heeft graag.
 5. Hallo, De titel zegt het al haha, ik heb sinds kort in mijn Fiesta MK7 de stoelen uit een Engelse Fiesta MK7 ST zitten aangezien ik deze voor een leuke prijs kon kopen. Betreffen de stoelen met half leer/stof. De aansluitingen onder mijn originele stoel is natuurlijk anders dan die van de ST stoelen. Het geluk dat ik had is dat op de connectoren onder de stoel de originele aansluitingen zaten incl de afgeknipte kabels die uit de auto komen, dus dat heb ik allemaal compleet. Inmiddels de stekkers van de MK7.5 ST blokken over gezet in de MK7 blokken ( kwestie van eruit klikken en overzetten ) waarna ik natuurlijk per stoel 3 stekkers over hou mbt de verwarming. Nu heb ik gezien dat er dus vanuit de auto 3 stekkers moeten komen om de stoelen te verwarmen, onder de stoel zit een soort van regelkastje waar vorvolgens de kabels uit komen voor de matjes. Nu heb ik via via de originele knopjes weten te vinden die ook netjes passen onder de kachelbediening dus dat is het probleem niet, enige waar ik nu tegenaan loop is dat mijn auto niet is voorbereid op de verwarming ( auto is van 2009 ), dus ook geen liggende kabels of zekering. Nu wil ik dit dus eigenlijk zelf allemaal gaan maken ( zelf ook al inklapbare spiegels gemaakt dus dit moet ook lukken ) allen kan ik niet echt een duidelijk aansluitschema vinden of iemand die het al voor elkaar heeft gekregen. Dus mijn vraag is of er misschien iemand is die dit al eens gedaan heeft of mij misschien het electrisch schema kan bezorgen zodat ik alles kan gaan bekabelen. In mijn ogen is het gewoon een kwestie van voeding naar de schakelaars buiten de BCM om en dan vanuit de schakelaars naar de 2 stoelen. Alvast bedankt ! Gr Jeffrey
 6. Ik heb ze al gevonden en al gemonteerd op de auto. Nieuw moet je ze niet kopen aangezien je met alleen de corners er niet komt. Je moet ook de bevestigingshoeken hebben waar de corners op gepopt worden en daarmee aan de diffuser worden vast gemaakt. Ik heb voor 250 euro een complete bumper met de corners en diffuser gekocht via BZJ Demontage. Hun hebben veel liggen mbt st line, sport en de ST. Als je de complete bumper koopt weet je zeker dat je alles hebt en ben je goedkoper uit dan alles los. Bumper kan je eventueel weer door verkopen.
 7. Zoals de titel al zegt wil ik mijn originele einddemper vervangen. Ik heb al redelijk wat veranderd aan de fiesta waarmee hij er al wat sportiever uit ziet, een update daarvan is een Sport/ST-Line diffuser. Nu was mijn vraag of een originele dubbele einddemper van een Fiesta ST te monteren is op mijn fiesta dit omdat ik een OEM uitstraling wil en niet al te veel geluid maar wel iets meer als standaard demper en natuurlijk voor de looks. Ik ben zelf in bezit van een garage met werkplaats dus monteren kan ik zelf wel. Ik weet dat de diameter van de pijp wel anders is maar komt het uit met de diffuser ? Alvast bedankt voor de reacties, Greets Jeffrey
 8. Waar had je deze gevonden. Ik ben namelijk ook op zoek naar de Bumper corners zonder knik, ook ik heb de verkeerde haha. Ik ben internet aan het afzoeken maar die krengen zijn behoorlijk duur. Prijzen variëren tussen de 80 en 170 per stuk.
 9. Hallo Mensen, Weet iemand of heeft iemand ervaring met dit product ? https://www.autodoc.nl/van-wezel/9097381 Het zou een spoiler moeten zijn voor de MK7 voorbumper, gezien de prijs erg interessant zeker voor een spoiler. Ik kan alleen op de afbeelding niet zien of het daadwerkelijk de spoiler is die over de bumper wordt gezet. Voor die prijs leek het mij aantrekkelijk. Tevens ben ik op zoek naar de bumperhoeken voor de ST-line diffuser, ik heb de verkeerde met de knik erin. Misschien dat iemand deze nog heeft liggen aangezien de setjes die ik zie hebben een bumper eraan vast hangen haha.
 10. Autobeam komen steeds vaker klachten over inderdaad, en nadeel is en daar zijn een aantal leden zelf achter gekomen dat autobeam lampen gewoon van ali af komen alleen dan in hun eigen verpakking verkocht. Setje Night-eye's van Ali zijn goedkoper, beter van kwaliteit en gaan veel langer mee. Mijn wederhelft heeft ze al bijna 5 jaar in de auto en dat waren een van de eerste en die branden nog steeds. Er zijn leden die er tevreden mee zijn tot er wat mee aan de hand is dan wordt het moeilijk, ik zou de gok niet wagen.
 11. De op de foto getoonde lamp is inderdaad een reflectortype. de lampen die je ziet zitten is van Links naar rechts: Knipperlicht, dimlicht ( normaal licht ) en daaronder het kleine stadslichtlampje en rechts gezien de reflector het groot licht.
 12. Dit is wat ik bedoel, dit hoor ik zo vaak dat ze snel sneuvelen. Ik heb al jaren Night-eye's en ben er super tevreden mee, zoals ik al eerder zei heeft de wederhelft ze al bijna 4 jaar in de auto zitten en werken nog steeds naar behoren en het is de eerste set. wel de versie met CREE maar in combinatie met de projector's geen problemen.
 13. jefke

  H7 LED

  Xenon geeft zeker meer licht omdat het een gasontladings lamp is en deze over het algemeen meer licht geven als andere lampen. Led komt wel behoorlijk dicht in de buurt en geeft weer meer licht als een halogeenlamp en net iets minder als xenon. Nadeel van xenon is dat ze best wel snel achteruit gaan ivm starten en hoge temperatuur. Buiten dat alles boven de 5000k qua xenon wordt het licht juist minder, hou blauwer hoe minder licht.
 14. jefke

  H7 LED

  Ik ben zelf APK keurmeester en bij de keuring moeten de lampen op 0 staan, dit is ook waarom ze altijd op 0 staan als iemand van de garage af komt, daarna als ze op 0 staan ( wordt ook altijd gecontroleerd voordat de worden nagekeken ) worden de lampen afgesteld. Ik heb ze netjes op 0 staan en heb meer als voldoende licht zowel in de berm als voor me en ver weg, kwestie van de juiste lampen ( en kleur ) erin doen en altijd zorgen dat je lampen schoon zijn ( bedoel ik mee niet verweerd door UV ) dan heb je nergens last van.
 15. jefke

  H7 LED

  Lampen op stand 5 ?. Lampen moeten altijd op 0 staan, als deze fatsoenlijk zijn afgesteld heb je goed licht. Zodra je ze meer naar onder gaat zetten blijft het licht hetzelfde het komt alleen korter bij de auto dus heb je voor de auto meer licht maar verder niet meer. Deze functie is alleen voor als je zwaar beladen bent en je lampen te hoog schijnen. LED vs Xenon, daar zijn de meningen over verdeeld, xenon en dan met name de duurdere merken zoals pilot zijn qua lichtopbrengst beter als de goedkopere varianten. Alhoewel de goedkopere er ook zeker niet slechter op zijn geworden. Wat betreft het betere licht, LED’s zullen over het algemeen iets minder licht geven als xenon, maar zal niet ver uit elkaar liggen.
 16. Andere LED chipsets buiten CSP zijn te groot en geven in reflectorkoplampen strooilicht, deze zijn enkel te gebruiken in projectors. CSP’s zijn qua formaat gelijk aan het gloeispiraaltje van een normale lamp en hierdoor dus geschikt voor elk type koplamp zonder strooilicht te krijgen. Alles daarbuiten is niet goed gepositioneerd om een goed lichtbeeld te krijgen.
 17. Yes, bij reflector koplampen zeker de led lampen bestellen met CSP LED’s, hiermee zeker geen problemen met lichtbeeld aangezien deze precies hetzelfde zijn geplaatst als een halogeenlamp. Je kan ook versies krijgen met CREE maar die geven strooilicht. qua kappen even opmeten wat er past en dan via de link bestellen in het bericht van Tristan. Je kan ook kijken voor andere merken hoor, zolang het maar CSP is, alleen met night eye heb ik totaal geen problemen. Er bestaan namelijk ook led’s ( zelf nog niet getest ) voor in de koplamp die zijn zo ontworpen dat ze dezelfde grootte hebben als een halogeenlampje dus heb je geen grotere kap nodig maar passen ze zo in je koplamp met de origine kappen.
 18. jefke

  H7 LED

  Let wel op: de lampen van Autobeam zijn dezelfde als op Ali worden verkocht alleen dan met een ander labeltje en duurder. Er zijn al diverse topic's hierover, dan beter van het merk Nighteye bestellen en dan de types met de CSP Led's erop, deze kunnen ook gewoon gemonteerd worden in reflectorlampen zonder problemen met het lichtbeeld en leven langer als de setjes van Autobeam, deze setjes zijn te koop op Ali voor 20 euro zoiets. Autobeam zijn de laatste tijd erg veel klachten over.
 19. Graag gedaan, qua led verlichting heb ik veel getest aangezien ik zo’n type ben haha, ben blij dat ik heb kunnen helpen.
 20. Kijk, dan weet je dus ook waar de lampen vandaan komen, alleen bij Night Eye heb ik tot op heden nog nooit problemen gehad, bij de Colt had ik ze in de normale koplampen, bij de Subaru in de projectors en altijd mooi licht en lichtbeeld en nog nooit een setje kapot gehad. Alleen de lampen in jou link kan je NIET gebruiken in reflectorlampen aangezien het CREE Leds zijn en deze hebben een te groot brandpunt waardoor je in normale koplampen strooilicht krijgt, als je zoekt naar nieuwe LED lampen pak dan de CSP versie, perfecte lampen met hetzelfde lichtbeeld als een halogeen en te gebruiken in zowel projectors als reflectorlampen. https://nl.aliexpress.com/item/32808278126.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.15c0709c98C1IV&algo_pvid=2fd0e653-a686-48b9-b66c-787a84c63bca&algo_expid=2fd0e653-a686-48b9-b66c-787a84c63bca-3&btsid=b604bac3-e46f-4e78-ba2a-bdd358dd268b&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_8,searchweb201603_53
 21. Autobeam is op zich wel een goed merk en een mooie lamp, nadeel hiervan is de koeling. Na een bepaalde tijd wordt hij wat minder fel ( Bijna niet merkbaar met het oog ) en daarna beginnen ze te knipperen of vallen helemaal in eens uit. Het zijn mooie producten zeker omdat ze interieurverlichting specifiek voor de modellen van Ford hebben, alleen qua koplampen zou ik eerder kijken op wat al eerder genoemd is bij Ali. En dan voor het merk Night Eye, deze zijn kwalitatief het beste wat er vanuit china te koop is, en heb ze nu al meer dan 6 jaar in de auto van de vrouw zitten en werken nog steeds perfect. Het betreft hier ook nog eens de versie zonder ventilator dus met passieve koeling. Ik raad wel aan om aan de achterkant van de lamp een opening te maken voor verse lucht, zeker bij compleet gesloten units, LED chips produceren nu eenmaal meer warmte als een normale halogeenlamp. Ik heb vanuit China vele merken mogen testen maar Night Eye ( CSP LED's ) komen het beste uit de bus en zeker ook qua brandpunt de beste, de andere type's hebben heel vaak strooilicht.
 22. Ze bedoelen met het coderen in dit filmpje met FORScan. Er wordt uitgelegd dat je moet uitkijken dat je geen wankelcontact/los contact hebt tijdens het coderen. Als ik namelijk in de BCM kijk met forscan kan ik cruise-control gewoon aan of uit zetten en komt ook het groene symbool erbij te staan met op contact zetten. Als ik verschillende fora’s lees moet ook het asbuild worden aangepast als je bijv de ambient verlichting wilt activeren maar ook dit kan ik gewoon via forscan doen en komt dan ook gewoon bij voertuiginstellingen te staan onder het knopje menu van de radio. Vandaar dat ik het raar vind. Beginpost zegt dat het aangepast moet worden en in het filmpje dien ze het gewoon via forscan.
 23. Hoe kan het dan dat de persoon in het filmpje het werkend krijgt met alleen aan te zetten in de IPC. En daar betreft het een 2008 fiesta. Dan zou hij het toch ook moeten laten zien eigenlijk.
 24. Even uit het stof halen haha. Ik wil uiteindelijk mijn fiesta ook gaan uitrusten met cruise control, betreft een 1.25 uit 23-06-2009 Ik zie in de beginpost staan dat bij de MK7 met bouwjaren onder de 2010 het Asbuild file moet worden aangepast om de Cruisecontrol te kunnen activeren. Nu zie ik dus hier dat filmpje waarin de persoon eigenlijk hetzelfde doet als jjanssen85 met z'n 2010 model, maar dan bij een 2008 fiesta. In principe doet hij 2 draadjes trekken van pin 8 en 9 naar de stekker achter het instrumentenpaneel en activeren via FORScan en klaar. Ik wil zelf een stuur gaan halen met de desbetreffende knoppen al aanwezig, alleen kan het nu wel of niet met alleen FORScan geactiveerd worden zonder aanpassing in de Asbuild file. Aangezien ik wel FORScan heb maar niet het Asbuild wil/kan aanpassen.
×
×
 • Create New...