Jump to content
Fiestaclub.nl

Yahiko

Active users
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

About Yahiko

 • Rank
  What's a Fiesta ?

Previous Fields

 • Voornaam
  Joris
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK8
 • Kleur
  Wit

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Yahiko

  Sync 3 update

  Ik ben ook over naar "SYNC3 v3.0.20204". Gek dat sommige wel al naar 3.4 kunnen en anderen nog niet ... Cyanlabs durf ik iig nog niet aan, opzich werkt 3.0 prima icm Apple Carplay.
 2. Ik heb een partij lopen vloeken afgelopen zomer met het updaten van mn FORD SYNC. Geen een USB stick die ik had werd herkent. Inmiddels ben ik erachter waardoor dit komt. Ford vergeet een zeer essentieel stukje informatie aan te leveren ... Wat ze wel aangeven is: * Hij moet geformatteerd zijn als ExtFat Wat ze vergeten is dat het een "MBR" partitie moet zijn en niet "GPT", wat W10 tegenwoordig standaard doet ... Aanpassen (Doe je usb disk in je pc - Eventuele MS guide: https://docs.microsoft.com/en-us/windows-server/storage/disk-management/change-a-gpt-disk-into-an-mbr-disk#:~:text=Back up or move all,click Convert to MBR disk. ) 1: Open Start --> typ: CMD --> Rechtermuis op je Command Prompt en "Run as administrator"/"Als administrator uitvoeren". 2: Typ in het zwarte scherm de text: DISKPART 3: Druk op ENTER. 4: Typ: list disk, dat laat alle disks in je PC zien, voorbeeld: DISKPART> list disk Disk ### Status Size Free Dyn Gpt -------- ------------- ------- ------- --- --- Disk 0 Online 476 GB 0 B Disk 1 Online 238 GB 1024 KB * Disk 2 Online 238 GB 1024 KB * Disk 3 Online 465 GB 1024 KB * 5: Als het goed is zie je bij de kolom "Size" de grootte van je USB disk staan, 32GB is meestal zo rond de 28GB etc. Het is "Ongeveer", zal de technische uitleg besparen. 6: Als het goed is zie je ook een * staan in kolom GPT, als dit het geval is ga je door. Als dit NIET het geval is, stop je. 7: Een waarschuwing, als je de verkeerde disk selecteert vanaf dit punt, wipe je de data op die disk! Ik ben hier NIET verantwoordelijk voor ... 8: Typ: SELECT DISK * - waarvan de * overeen komt met het nummer uit de "Disk kolom". Bijv: SELECT DISK 5 9: Enter. 10: Typ: CLEAN 11: Enter. 12: Typ: CONVERT MBR 13: Enter. 14: Typ: EXIT 15: Enter. 16: En nu formatteer je de USB stick naar ExtFat via --> https://www.thewindowsclub.com/format-a-drive-in-exfat-windows-and-mac Hiermee heb je je USB stick veranderd van GPT naar MBR, waarna hij wel herkend word door SYNC.
 3. Yahiko

  Geen nieuw lid ... maar wel een update!

  Yep, 2018 versie van de MK8. Dat heb je snel gezien :). En die motor achter de auto ... Tja let's be honest, de Fiesta is niet bepaald een snelheidsmonster (Het is geen ST), dus ik moet iets hebben om mijn snelheidsbehoefte te temmen. Het is trouwens een Kawasaki Z750.
 4. Yahiko

  Geen nieuw lid ... maar wel een update!

  Het is een frankensteintje ;). ST en Titanium elementen.
 5. Een maand of 2 geleden mijn oude vertrouwde MK7.5 Titanium X ingeruild voor een wat jonger model. Tevens is ze van blauw naar wit gegaan. So far zeer tevreden over deze evolutie, en een merkbaar verschil in comfort, opties en rijgeluid. Toevallig op de foto samen met mijn andere witte geliefde
 6. Yahiko

  nauwkeurigheid 'range indicator' ?

  Ik vertrouw het laatste stukkie in mn MK7.5 ook niet. Ik heb nog nooit zo snel zien aflopen van 80 naar 25 km ... Straks mn MK8 ophalen, hopelijk is het daar wat beter in.
 7. Yahiko

  Autobeam - LED H7 Dipped Beam Unit

  Priveberichtje verzonden :).
 8. Yahiko

  Ford Fiesta krijgt minder pk maar meer uitrusting

  Haha dat kunnen ze vast wel bij van Mossel doen voor je ;-). Ga daar over 2 weken mn mk8 ophalen.
 9. Yahiko

  Een telefoonhouder in de MK7 / MK7.5

  Ja hij was toendertijd al slecht leverbaar, maar gelukt bij OSO zelf. Verder erg blij mee! (https://osomount.com/products/smart-plus <-- maar deze is wel zonder NFC geloof ik. En dan verder iets zoals dit denk ik ... https://www.amazon.com/Dashboard-Diameter-Adhseive-Mounting-Magellan/dp/B07GDGP73S Ik heb de originele van OSO maar die staan niet meer op de site ... "3M Pad - Essential for Prolonged Dashboard Mounting Size: 69mm") Hij gaat over naar mn broertje's MK7 over 3 weken. de MK7.5 gaat er de 25e uit en komt een MK8 voor terug. Daar heb ik geen houder voor nodig gezien Apple Carplay enzo :).
 10. Yahiko

  Een telefoonhouder in de MK7 / MK7.5

  Ik heb het zo opgelost in mijn MK7.5. Zit voor de passagier in het zicht van het schermpje, maar voor de bestuurder no problem. Verder zit er een NFC chip in, dus Flitsmeister start automatisch op zodra ik de android telefoon in de houder plaats (iPhone kan dat niet). De houder is zuignaphouder maar van een soort gel gemaakt, blijft zitten als een malle. Verder zit er een soort ronde plastic sticker onder zodat het dashboard overtijd niet kromtrekt. No idea of dat gelukt is, mount zit er al 4 jaar op nu :P. No idea of dit model nog te koop is.
 11. Yahiko

  Ford Fiesta krijgt minder pk maar meer uitrusting

  Al langsgeweest? Ben zelf ook nieuwsgierig :). Worst case er zelf een LED peertje in schroeven, ...
 12. Yahiko

  Autobeam - LED H7 Dipped Beam Unit

  Jazeker ze zijn plug en play. Gewoon de fitting van de wagen. Ook de rubberen beschermdoppen zitten erbij, want door de ventilator passen de standaard doppen niet meer.
 13. Yahiko

  Autobeam - LED H7 Dipped Beam Unit

  Het gaat om deze lampen: https://autobeam.co.uk/collections/fiesta-mk7-5-2013-2017/products/h7-led-performance
 14. Yahiko

  Autobeam LED H7 voor MK7

  Mij bevielen de H7 LED's ook prima, heb ze nu echter te koop staan ivm overcompleetheid. Maar of ze qua licht nou meer opbrengen dan de beste halogeenlampen (Philips racing vision), dat denk ik niet. Het licht is echter wel veel witter natuurlijk. En ik zou afraden omze in reflector lampen te bouwen. Ik had ze in projector.
×