Jump to content
Fiestaclub.nl

Dan

Active users
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

About Dan

 • Rank
  What's a Fiesta ?

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Veluwe
 • Interests
  techniek, geschiedenis van oude culturen ( Arameërs, Kelten, Katten etc), oude kaarten ( Mesopotamië, Veluwe, Portugal ), klassieke kunst, veilingen en koopjes, onroerend goed, dieren, mijn kinderen en mijn vrouw (volgorde is geen rangorde !)

Previous Fields

 • Voornaam
  Dan
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK6.5
 • Kleur
  Oranje

Recent Profile Visitors

796 profile views
 1. De Fiesta is verkocht. Ingeruild op een 500e ; ja electrisch ! We rijden eigenlijk alleen maar kleine stukjes met ons boodschappen autootje... Dat is liefkozend, niet kleinerend bedoeld. Ik weet best dat voor veel mensen dit dé [enige] auto is. Ik vind de Fiesta een super fijn rijdende auto, helaas ben ik te lang er voor. Met de 'close-ratio' bak kun je snel rijden op binnenwegen, het ding is full-options, zelfs de spiegels klappen in... Mijn jongste dochter is niet blij, die wilde de Fiesta houden. Ze zit nog op school, dus nog even wachten voor ze geld heeft voor een eigen auto.. De 500e komt uit Californië, grijze import. Grappig ding en bloedsnel. Ik kan er goed in zitten omdat de stoelen breder en steviger zijn, voor dikke amerikanen... Ik ben ook ruim 100Kg, misschien dat ik daarom niet goed zat in de Fiesta. Nu heb ik dus auto No. 50... sinds no.1 in 1980... Ja, zó oud ben ik.. Nog veel plezier met jullie 'feestje' !
 2. Dan

  Consoles ---weggegooid--

  Weer geen bevestiging van je bericht. Laat mij raden. De stoelendeal die niet lukte : Stoelenpaleis van MP ?
 3. Dan

  Consoles ---weggegooid--

  Hi Jelle, ik had geen email gekregen van je laatste post ! Alles van Recaro is uitwisselbaar. Je moet alleen opletten dat er een bevestiging voor de gordel aan zit. Maar ik denk dat je beter de rail die nu onder jouw recaro stoelen zitten er afhaald. Dit zijn vier schroeven per stoel. Deze set hoord bij elkaar en ik weet niet uit wat voor auto die Recaro's van jou komen ! Ik zie trouwen net op de foto dat ik de opstelling niet helemaal goed heb gedaan. Kan zijn dat per set de buitenste steunen links/rechts zijn verwisseld. De handel voor het verschuiven klikt tussen de twee rails of er buitenom, weet ik zo niet meer. Edited. Het is nu zondag, ik ga zo rijden. Geen tijd meer om route aan te passen. Ik hoor wel of je het per post wilt hebben of niet.
 4. Dan

  Consoles ---weggegooid--

  De papieren die er bij liggen zijn de montage handleidingen. Per set zijn de buitenste rails de eigenlijke consoles met verstelling/rails. Er tussenin liggen de adapters die onder aan de stoel worden gemonteerd. Er zitten twee WERKENDE sims bij. Dit is bijzonder omdat de SIMS van Recaro voor een VW zijn en dus niet werken in een Fiesta... Nieuwprijs [met foute SIMS ] bijna € 500,-
 5. Dan

  Consoles ---weggegooid--

  Ik heb een antwoord op de email gestuurd die mij jouw post doorstuurt. Ik kan hier alleen 'postzegels' plakken... Ik heb drie foto's heel klein gemaakt en in één plaatje gepropt, maar nog kan ik het niet posten. Nu de foto van het interieur uit de post van gister verwijderd, misschien is dat de oorzaak. Kan geen plaatje van 195Kb posten... Tjeetje wat een gedoe... Eerst wat andere plaatjes uit posts verwijderd..
 6. Dan

  Consoles ---weggegooid--

  Ik kan foto's sturen van de twee verzamelingen losse onderdelen..
 7. Dan

  Consoles ---weggegooid--

  Hallo Jelle. Foto's van alleen de gemonteerde rails heb ik niet. Maar ik heb ook een M6.5 en daar komen ze uit. Zijn er voor gemaakt. Ik woon in Epe, onder Zwolle. Zondag ga ik naar de Randstad. Als je ergens langs de route woont, kan ik ze je brengen. Dus ergens tussen oost-west Apeldoorn tot Amsterdam en ten zuiden van Lelystad, noord van Gouda... Alleen niet in Noord-holland, dat is te ver omrijden...
 8. Dan

  Consoles ---weggegooid--

  Twee consoles om sportstoelen in te kunnen bouwen. Er zitten werkende SIM's bij om de airbags te simuleren [ alleen nodig als je zijairbags in je stoel hebt origineel]. Gekocht vanwege rugklachten om andere stoelen te kunnen plaatsen. Stoelen zelf zijn al verkocht. Zijn inclusief glijrails. Alleen voor Mk5-Mk6.5 MY 2002-2008, Bieden, Aangezien er geen belangstelling is gooi ik ze gewoon weg, NEEN : niet gratis af te halen.
 9. Ik heb de recaro's er weer uitgehaald. Ik rij niet meer in de auto ; mijn benen zijn gewoon te lang. Ook met de Recaro's hield ik pijn in mijn rug. Helaas, want ik vind het een geniale auto. Nu heb ik [ook] de frame's met de airbag simulatoren [SIM] te koop. Nieuw zijn de frames € 250 ps, met volkswagen SIM's [ die dus niet werken..] . Niet alleen de onderbouw [daar kun je ook direct de stoelen op zetten], maar ook de verstelbare glijrails zitten er bij. Uiteraard vraag ik geen € 500 voor de twee frames. Ze kunnen voor erg veel modellen/typen stoelen worden gebruikt, ook niet-recaro. Op marktplaats nr. 1113348505 en 1113346663 [ advertentie nummer, gewoon in zoekbalk plakken].
 10. --- SORRY, FOUTE RUBRIEK, IK HEB AL HERPLAATST BIJ TE KOOP, AUB DEZE VERWIJDEREN --- ..weet niet hoe dat te doen.. Ik heb de recaro's er weer uitgehaald. Ik rij niet meer in de auto ; mijn benen zijn gewoon te lang. Ook met de Recaro's hield ik pijn in mijn rug. Helaas, want ik vind het een geniale auto. Nu heb ik [ook] de frame's met de airbag simulatoren [SIM] te koop. Nieuw zijn de frames € 250 ps, met volkswagen SIM's [ die dus niet werken..] . Niet alleen de onderbouw [daar kun je ook direct de stoelen op zetten], maar ook de verstelbare glijrails zitten er bij. Uiteraard vraag ik geen € 500 voor de twee frames. Ze kunnen voor erg veel modellen/typen stoelen worden gebruikt, ook niet-recaro. Op marktplaats nr. 1113348505 en 1113346663 [ advertentie nummer, gewoon in zoekbalk plakken].
 11. Alleen nog frames te koop. [ Fiesta 05/2002 - R868616 R868626 ]. Nieuw € 480,- voor twee , nu € 200 voor twee.
 12. Vorig jaar de Fiesta gekocht. Fijne auto, maar zat er niet goed in. Recaro stoelen geplaatst, uiteindelijk nog niet goed : ik ben gewoon té lang. De fiesta staat te koop op www.autowereld.nl [oranje 5-deurs]; [ "..Ford Fiesta - 1.6-16V Futura XL Airco LM-velgen 1.6 16V 5-deurs Recaro stoelen.." ]. De stoelen met frames op marktplaats [1073918940] , voor het geval de koper van de auto deze niet wil. Let op : alleen de originele frames [ zónder werkende sims ; deze werken wel ! ] kosten alleen al € 500,- ! De stoelen zijn niet identiek, maar wel zelfde stof. Eén stoel heeft instelling voor breedte zijwangen leuning. Er zit ook één opblaasbare lendensteun bij. Ik krijg op deze site de foto's niet geplaatst, helaas. Stoelen met frames zijn € 500,- .
 13. Jááá'ik weet het ; vloeken in de kerk.. Maar ik hoéf niet haaks de bocht om en iedere dag te sprinten bij het stoplicht of een caravan te sleuren... De standaard 195/50 R15 banden wil ik vervangen door iets met een grotere afrolmaat en iets hogere wangen. Heeft iemand hier ervaring mee ?!? Waarom mag dat niet meer dan +1,5% zijn ? De snelheidsmeter geeft toch 5% te langzaam aan [ Dit staat bij een aantal banden sites vermeld... ]. Ik denk aan een 185/55 [+1,48% ] of 175/60 [+2,6%] bandenmaat. Met dat percentage kan ik dus het toerental terugbrengen bij gelijke snelheid. Als het geen problemen oplevert met APK zou ik liever naar 185/60 gaan : + 4,69% . Wat denken jullie dat er nog op de standaard LM-velgen velgen past ? Ook wil ik geen M+S meer, maar gewone zomerbanden ; in ieder geval banden die minder brandstof verbruiken...
 14. De stoelen zijn geplaatst door een Ford dealer. Zelf heb ik last van mijn rug, dat maak ik liever niet erger . Originele consoles van Recaro gekocht. Adviesprijs ca. € 535 voor twee... Én dan vroeg de Recaro boer ook nog € 500 voor het plaatsen ; kost wel 4 uur... Mijn inschatting was twee uur en voor een lager tarief... Uiteindelijk afgedongen en voor € 480 gekocht. Blijkt dat geleverde simulators (vervangen zij-airbags in stoelen) niet goed zijn. Bellen met Recaro, mail naar Duitsland. Zou fout van garage zijn. Ik heb zelf een schakeling gemaakt ( condensator met serie weerstand), had een duitser in zijn Focus gemaakt. Werkt niet in mijn Fiesta. De duitser schreef dat hij de schakeling had overgenomen uit een stekker die zijn Ford garage gebruikt om airbags te testen (SIM dus...) . Dit gaf mij het idee om mijn dealer om de SIM die hij gebruikte bij mijn type Ford te lenen. Kreeg er 4 te leen, maar inbouwen is heel gedoe omdat er wat draden zijn doorgeknipt om eerst de RECARO SIM's te plaatsen met stekkertjes... Actheraf best handig ; ik kon zo de SIM's ompluggen om andere typen te testen (contact wel uit en 20min wachten; beter nog : accu (-) pool losnemen.. ..moet je ALTIJD losnemen als je in bedrading gaat rommelen...). Eerst maar even een SIM doorgemeten : is gewoon lage weesrstand, dus geen weerstand/condensator [kun je niet doormeten] ! *** meet NÓÓIT de weerstand van je airbag ; die kan afgaan van een klein stroompje !*** Dus éven naar onderdelenboertje en in-elkaar-geplakt... ...krimpkous over kale draadjes en geheel als bescherming; ongeveer halfuurtje ; wordt er steeds handiger in.. En inderdaad : airbaglampje is UIT !!! Dus de Ford garage had het GOED gedaan, alleen RECARO heeft de FOUTE SIM'S geleverd. Per e-mail had de importeur ook nog laten weten dat ze overal VAG stekkers bij leveren en dat dit bij DE MEESTE auto's werkte.... Met andere woorden : Recaro ( " Duitse KWALITEIT "... uhum...) leverd glashard FOUTE SIM's ; dan kun je met je ellende naar een dealer en nog even voor € 100 per uur gemolken worden. Laat je het direct door hen doen dan hebben ze óók de buit al binnen... OPLICHTERS dat zijn het ! Niet allen in nederland, maar ook in Duitsland [ midden pagina ongeveer]; SIM voor Focus UK : Focus UK BE : Focus BE Is dit bekend voor de Focus. Voor de Fiesta kan ik niet veel items vinden.. Nu genieten van mijn stoeltjes... ..en die stoelairbags... ..bij mijn lengte komen ze tot mijn oor en knal ik nog met mijn hoofd tegen de B-stijl... .. daarbij rij ik met een elleboog op de deur ; een "NO-NO" indien er een airbag zit. Die slaat namelijk je schouder dan uit-de-kom of breekt je arm... ... leuk hé zo'n airbag... Oh ; je bent nog doof door de klap ook...
 15. Dan

  Jelle's Fiesta!

  Ziet er prachtig uit! De kunstof delen van de grille spuiten, daar dacht ik ook al aan, is idd stuk mooier. Heel erg donkere achterruiten is mode, ik vind het een beetje te 'gansta' achtig... ..maar ik ben ook een ouwe #?!.. Ik heb een Futura XL. Daar was een microfoon op de A-stijl geplaatst. Ik weet niet of er verder aanpassingen zijn gedaan, maar met de "telefoon" knop rechtsonder kan je door het menu bladeren. Op een bepaald moment komt er een optie om een telefoon te koppelen.. ..werkt vlekkeloos ! Zelfs de dealer was verbaasd... Maar mijn auto heeft ook voice control vooor audio en telefoon. Kan zijn dat dit allemaal pas in 2007/2008 is gekomen. Ik heb de auto pas 2 maanden en ben dus niet echt een 'expert' ... Ga je nog wat aan het interieur doen ? Audio op porren oid ? Ik ga binnenkort twee Recaro stoelen plaatsen en Fosgate speakers in de voordeuren. Dat zou al een fikse verbetering moeten zijn. Later mogelijk nog een subwoofer erbij. Is er een locatie in de buurt van de achterbank waar een signaal van een speaker kan worden afgetapt, of moet dat van de radio af???
×