Jump to content
Fiestaclub.nl

JWE

Active users
 • Content Count

  49
 • Joined

 • Last visited

About JWE

 • Rank
  What's a Fiesta ?

Previous Fields

 • Voornaam
  Jan Wim
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK8
 • Kleur
  Blauw

Recent Profile Visitors

807 profile views
 1. JWE

  Voorstellen en vraag

  Dat is misschien wel de goedkoopste optie, aangezien de plastic beugeltjes (waarmee de hoedenplank vastgeklikt wordt op de houder in de auto) al 20 euro per stuk kosten... 🙄
 2. JWE

  Fiesta Titanium mk8

  Welkom! Leuk kleurtje 😉
 3. Klopt, bij schade door een ander veroorzaakt geldt dat je je eigen risico terugkrijgt. Helaas ook al mee mogen maken vorig jaar. Dealer geeft aan dat de hele voorbumper eraf moet om het onderdeel te vervangen. Dat zal ook bijdragen aan de hoge prijs.
 4. Alleen de prijs van de sensor en arbeid... Was nog wat gehannes, want de verzekeraar werkt met eigen schadeherstelbedrijven (Schadenet). Daar heb ik geen zin, ik heb liever dat mijn eigen dealer het fixt zodat ik zeker weet dat het goed blijft werken, al kost het dat mijn eigen risico. Verzekeraar is uiteindelijk akkoord gegaan. Zij hebben ook aangegeven dat bij een aanrijding met een dier je no claim intact blijft. Bij huisdieren kan je dat, normaal gesproken, verhalen op de eigenaar, maar een overstekende kat op het platteland, probeer daar maar eens een eigenaar van te vinden... De dealer gaat nu de onderdelen bestellen en dan eind volgende week de zaak in orde maken. Moraal van dit verhaal: heb je allerlei sensoren zorg dan in ieder geval dat je auto goed verzekerd is...
 5. Update: de dealer heeft geconstateerd dat de sensor is afgebroken. Totale kosten: € 910,-. 😲 Oftwel, dat wordt een verzekeringszaak.
 6. Ik vrees ook dat die kapot is inderdaad. Maar wat is vrij prijzig?
 7. Afgelopen maandag heb ik, helaas, een aanrijding gehad met een kat. Het beest rende vol voor mijn auto op een plek waar uitwijken niet mogelijk is. En dat met 80 km/u... Ik hoop voor het beest dat de klap had genoeg was en dat niet geleden heeft (nog gekeken, maar kon geen kat vinden..) Hoewel de auto optisch niet veel schade heeft, kentekenplaat heeft de klap opgevangen en is iets uit het lood, was de klap voor de sensor die nodig is voor adaptive cruise control en de botswaarschuwingen van slag. Zo ziet het eruit in de Ford Pass-app: Wat er gebeurd is dat de auto een foutmelding geeft op het dashboard: de lens moet schoongemaakt worden. Soms lijkt het weer te werken maar verschijnt er geen auto in het beeld bij het aanzetten, terwijl die wel voor mij rijdt. De auto remt ook niet af. Gewone cruise control werkt uiteraard wel. Nu heb ik voor aanstaande maandag een afspraak staan bij de dealer, maar ik was benieuwd of iemand dit al meegemaakt heeft en wat eventuele kosten zijn. Ik heb mijn verzekering wel alvast ingelicht, maar ik wil even afwachten wat de prijsopgave van de dealer is. Fysieke schade is er dus (vrijwel) niet.
 8. JWE

  Verschil Fiesta MK7 Champion en Titanium

  Goede keuze geweest om voor een X-pack te gaan. Heb ik ook gehad en dat was erg fijn rijden met al die opties.
 9. JWE

  Nieuwe kleur St-Line

  Ik kan in de configurator op Ford.nl ook Blue Wave niet meer terugvinden.
 10. Ik herken je dilemma, maar originele Ford-velgen waren me uiteindelijk toch te gortig qua prijs. Ik ben uiteindelijk voor Borbet BL4's gegaan. Ford-sticker op de naaf en klaar.
 11. JWE

  Nieuwe kleur St-Line

  Klopt, DBI is vervangen voor deze variant. Doodzonde in mijn ogen 😥
 12. Dat de koplampen reageren op het aan/uitschakelen van de voorruitverwarming is 'normaal' voor de MK7. Met de rest kan ik je helaas niet helpen, mijn technische kennis is 0,0.
 13. Dat heb ik ook gehad, toen mijn vorige MK7 vol lag met IKEA-pakketten. Echt een toptiming 🙄 Ik kreeg hem ook met geen mogelijkheid meer open, ook niet met de afstandsbediening. Uiteindelijk heeft de dealer hem wel open gekregen en het mechanisme vervangen. Een andere MK7 in het gezin heeft het ook, maar daar werkt het met de afstandsbediening nog wel.
 14. Past vast, maar de MK7 heeft rode binnenverlichting, de MK 7,5 blauw (voor zover ik weet)
 15. JWE

  Winterbanden 195/50 R15 op stalen velgen

  Gaat niet passen op de MK8, althans, het werd mij afgeraden. Ik heb ook 17" zomerbanden en dat verschil met mijn 15" MK7-winterbanden was echt wel heel groot. Ik heb dus helaas nieuwe moeten aanschaffen.
×