Jump to content

FiKa

Fiestaclub +
 • Posts

  419
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by FiKa

 1. Als je airco hebt en aanzet, dan moet de ventilator gaan draaien. Zo kun je controleren of je ventilator het doet. Anders met 2 draadjes vanaf de accu(met zekering) rechtstreeks op je ventilator aansluiten.
 2. Als je shell 98 tankt, heb je wel dubbele airmiles. Dat is wel interessant. Ik tank meestal Total, is bij mij het dichtste bij(en dubbele punten sparen) , en onderweg probeer ik zoveel mogelijk bij shell(airmiles)
 3. Beste Sladan, hieronder een officieel pookknop verlicht van Ford. Home > Styling > Interieur > Versnellingspookknop > 1861359
 4. Even informeren bij Ford dealer van Mossel in Goes of Vlissingen (naast Kuzee)
 5. Ik heb ondertussen 92.000km mee gereden en de auto is 4.5 jaar oud.
 6. Yari, ik heb al 4 jaar (90.000km) dezelfde Pilot Xenon erin zitten (5000k) en mijn verlichting staat altijd op automatisch. Deze set koste toen we €200, ze zijn dus het geld wel waard. Hiervoor had ik een Fiesta van 2014, ook xenon ingebouwd en volgens de garage zitten ze er nog in. Ik ben er zeer tevreden mee en heb het gevoel dat ze meer licht geven dan Led (Mazda CX 3).
 7. Je kan bij Rica engineering een iSoftloader erbij kopen en dan kun je de software eraf en weer terug plaatsen. Ik neem aan als je de tuningsoftware eraf haalt(je hebt dan alleen de originele software over) en een ander plezier ermee doet, dat het kastje daarna leeg is en dan heb je zelf niets meer. Lijkt mij niet zo goed idee, of je moet je auto daarna verkopen. Ik heb er zelf geen, want de Ford dealer heeft er één.
 8. Dit is de versie 2020. De bovenstaande foto's met gegevens heb ik ook.
 9. Ik heb nu 90.000km met de tuning gereden en ben er nog steeds happy mee. Het enige probleem is dat je bij elk onderhoud even moet vermelden dat hij getuned is.
 10. Is het geen garantie geval of heb je de Fiesta particulier gekocht?
 11. Er wordt hierboven omschreven dat de 4 cilinder beter afremt dan de 3 cilinder. Ik had vroeger een Audi 80 1200cc 4 cilinder en die remde ook totaal niet op de motor, dus warme remmen na de afdaling van de Grossglockner. Heeft het afremmen vooral te maken met de compressieverhouding i.c.m. de aantal cc's? Ik neem aan dat de 3 cilinder 1500 cc van Ford beter afremt dan de 1000cc .
 12. Bij mijn Fiesta had ik er ook last van, heb toen om de 10.000km de achterbanden links en rechts verwisseld. Dat ging goed. Ik rijd met 4 seizoenenbanden(Vredestein) en die zijn ook niet richting gevend.
 13. Thanks, die wist ik niet, nu is het mij ook duidelijk waarom er minder Nm's wordt aangeboden bij Rica.
 14. Dat is toch ook apart, ik heb ook de tuning bij Rica laten doen en via de Ford dealer. Ik heb wel 140pk en 240Nm. Nu blijkt dat er wel verschillende 1.0 ecoboost in de omloop zijn, ik heb de uitlaat aan de voorkant zitten maar er zijn ook motoren die de uitlaat aan de achterkant(schutbord) zitten. Als je nu bij Rica kijkt, heb je inderdaad minder Nm's, Zijn de motoren dan veranderd?
 15. Ik heb zelf Xenon ingebouwd. Ik rijd wel ook wel eens in een Mazda CX-3 met led verlichting, en mijn gevoel is ook, dat de Led verlichting minder licht geeft dan xenon. dat ervaar ik tussen deze 2 auto's. Er zijn dus meer mensen die ook zo denken/voelen.
 16. FiKa

  Paasdagen what to do

  We gaan lekker fietsen, kan in het rustige Zeeland. Waarschijnlijk alleen op zondag ivm. het weer
 17. Waarschijnlijk heeft dat met het weerstand van een bepaalde lamp te maken, waar de software op reageert.
 18. FiKa

  H7 LED

  Mijn vraag ging enkel om de lichtsterkte/breedte/zicht op het wegdek. De lichtstand van de CX-3 wordt automatisch geregeld (eis Led verlichting?) en die van de B-max niet, die staat altijd op 0, behalve als de auto beladen is. Fijn dat er meer leden zijn die constateren dat Led ook niet altijd de beste verlichting is. Toch overweeg ik, om het grootlicht over te schakelen in Led. Nu heb ik nog H1 en dan zie je hoe groot het verschil is met xenon. Of xenon en led bij elkaar passen weet ik niet, nog even onderzoeken. Met de xenon verlichting heb ik zoveel licht dat grootlicht maar sporadisch aan heb.
 19. FiKa

  H7 LED

  Wat zijn jullie ervaringen in Xenon versus Led, en dan vooral de dimlicht. Als ik de auto rijd van mijn schoonvader(CX-3, Led verlichting) rijd dan geeft die minder licht op het wegdek als mijn auto (B-max, Xenon). Ik twijfel dan ook om Led lampen te gaan kopen als mij Xenon een keer de geest geeft (ze zitten al 3 jaar in en geen problemen tot nu toe)
 20. FiKa

  H7 LED

  Ikzelf heb ook xenon in (van pilot, ook niet meer leverbaar) maar op de volgende site kun je nog xenon kopen. https://hidxenonverlichting.nl/ultimate-line-h7-xenon-set
 21. Thanks, Ik heb 140pk en neem aan, dat de motor de Ron gehalte zelf aanpast.
 22. Ik wist niet dat je een motor kan laten afstellen op een bepaalde Ron gehalte. Kan je dat ook bij de dealer laten doen?, ik tank altijd ron 98.
 23. Ik heb nu een B-max, maar had hiervoor een Fiesta Mk7.5. De versnellingsbakken van deze 2 zijn niet hetzelfde. Bij de Fiesta draaide de motor aanzienlijk minder toeren als bij de B-max bij dezelfde snelheid. Allebei een 5-bak.
 24. Ik wil het volgende even van het hart: Nu wordt bijna bij veel tuning vragen, ook iets over de versnellingsbakken geschreven en gezegd. Nu is mijn vraag; Zijn er leden die problemen hebben gehad met een versnellingsbak na een tuning? Ik heb geen idee hoeveel koppel een versnellingsbak aan kan, maar ik ga er van uit, dat er wel een redelijke marge in zit, en zit deze versnellingsbakken ook in een B-max, Focus, C-max en Mondeo? Deze auto's zijn een stuk zwaarder dan een Fiesta. Ik heb nu bijna 80.000 km gereden na een tuning en mijn versnellingsbak werkt nog als nieuw.
 25. Lastig, misschien kun je beter even verder kijken. Ik heb het bij Rico engineering gedaan en heb nu 40 pk en 70Nm meer voor de prijs van €580.(Ik heb een 100pk versie) Daarbij is de software herschreven.
×
×
 • Create New...