Jump to content
Fiestaclub.nl

FiKa

Fiestaclub +
 • Content Count

  407
 • Joined

 • Last visited

About FiKa

 • Rank
  Fiesta Senior

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Grijpskerke

Previous Fields

 • Voornaam
  Jan
 • Auto
  Anders
 • Type
  Niet bekend
 • Kleur
  Blauw

Recent Profile Visitors

2259 profile views
 1. Thanks, die wist ik niet, nu is het mij ook duidelijk waarom er minder Nm's wordt aangeboden bij Rica.
 2. Dat is toch ook apart, ik heb ook de tuning bij Rica laten doen en via de Ford dealer. Ik heb wel 140pk en 240Nm. Nu blijkt dat er wel verschillende 1.0 ecoboost in de omloop zijn, ik heb de uitlaat aan de voorkant zitten maar er zijn ook motoren die de uitlaat aan de achterkant(schutbord) zitten. Als je nu bij Rica kijkt, heb je inderdaad minder Nm's, Zijn de motoren dan veranderd?
 3. FiKa

  Led koplampen mk8

  Ik heb zelf Xenon ingebouwd. Ik rijd wel ook wel eens in een Mazda CX-3 met led verlichting, en mijn gevoel is ook, dat de Led verlichting minder licht geeft dan xenon. dat ervaar ik tussen deze 2 auto's. Er zijn dus meer mensen die ook zo denken/voelen.
 4. FiKa

  Paasdagen what to do

  We gaan lekker fietsen, kan in het rustige Zeeland. Waarschijnlijk alleen op zondag ivm. het weer
 5. FiKa

  Grootlicht asistent

  Waarschijnlijk heeft dat met het weerstand van een bepaalde lamp te maken, waar de software op reageert.
 6. FiKa

  H7 LED

  Mijn vraag ging enkel om de lichtsterkte/breedte/zicht op het wegdek. De lichtstand van de CX-3 wordt automatisch geregeld (eis Led verlichting?) en die van de B-max niet, die staat altijd op 0, behalve als de auto beladen is. Fijn dat er meer leden zijn die constateren dat Led ook niet altijd de beste verlichting is. Toch overweeg ik, om het grootlicht over te schakelen in Led. Nu heb ik nog H1 en dan zie je hoe groot het verschil is met xenon. Of xenon en led bij elkaar passen weet ik niet, nog even onderzoeken. Met de xenon verlichting heb ik zoveel licht dat grootlicht maar sporadisch aan heb.
 7. FiKa

  H7 LED

  Wat zijn jullie ervaringen in Xenon versus Led, en dan vooral de dimlicht. Als ik de auto rijd van mijn schoonvader(CX-3, Led verlichting) rijd dan geeft die minder licht op het wegdek als mijn auto (B-max, Xenon). Ik twijfel dan ook om Led lampen te gaan kopen als mij Xenon een keer de geest geeft (ze zitten al 3 jaar in en geen problemen tot nu toe)
 8. FiKa

  H7 LED

  Ikzelf heb ook xenon in (van pilot, ook niet meer leverbaar) maar op de volgende site kun je nog xenon kopen. https://hidxenonverlichting.nl/ultimate-line-h7-xenon-set
 9. Thanks, Ik heb 140pk en neem aan, dat de motor de Ron gehalte zelf aanpast.
 10. Ik wist niet dat je een motor kan laten afstellen op een bepaalde Ron gehalte. Kan je dat ook bij de dealer laten doen?, ik tank altijd ron 98.
 11. Ik heb nu een B-max, maar had hiervoor een Fiesta Mk7.5. De versnellingsbakken van deze 2 zijn niet hetzelfde. Bij de Fiesta draaide de motor aanzienlijk minder toeren als bij de B-max bij dezelfde snelheid. Allebei een 5-bak.
 12. Ik wil het volgende even van het hart: Nu wordt bijna bij veel tuning vragen, ook iets over de versnellingsbakken geschreven en gezegd. Nu is mijn vraag; Zijn er leden die problemen hebben gehad met een versnellingsbak na een tuning? Ik heb geen idee hoeveel koppel een versnellingsbak aan kan, maar ik ga er van uit, dat er wel een redelijke marge in zit, en zit deze versnellingsbakken ook in een B-max, Focus, C-max en Mondeo? Deze auto's zijn een stuk zwaarder dan een Fiesta. Ik heb nu bijna 80.000 km gereden na een tuning en mijn versnellingsbak werkt nog als nieuw.
 13. Lastig, misschien kun je beter even verder kijken. Ik heb het bij Rico engineering gedaan en heb nu 40 pk en 70Nm meer voor de prijs van €580.(Ik heb een 100pk versie) Daarbij is de software herschreven.
 14. Ik heb het 1 keer bij texaco gehad. Ik schuift het op te hoge vuldruk van het pistool, want ik heb bij geen enkele ander pomp weer gehad. Tank al jaren Excellium/V-power.
 15. Autobedrijf Ford Van Putten overgenomen door Van Mossel Groep TERNEUZEN - Autobedrijf Ford Van Putten wordt overgenomen door de Van Mossel Automotive Groep uit Waalwijk. Alle medewerkers blijven werkzaam in de huidige vestigingen Terneuzen, Hulst, Goes en Vlissingen, aldus een bericht op de website van de Van Mossel Groep.
×