Jump to content

HANSBEUS

Active users
 • Posts

  70
 • Joined

 • Last visited

About HANSBEUS

 • Birthday March 26

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Valkenswaard
 • Interests
  Auto's, rally, fotografie.

Previous Fields

 • Voornaam
  HANS
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7.5
 • Kleur
  Blauw

Recent Profile Visitors

2104 profile views

HANSBEUS's Achievements

Fiesta Wannabee

Fiesta Wannabee (5/22)

 1. HANSBEUS

  H7 LED

  Hallo, Heeft iemand ervaring met H7 LED pitten voor in de Mk 7,5 (met LED DRL)? Ik heb er een setje Xenon van Xenonlamp.nl in zitten, maar als ze even branden valt er een uit. Deze setjes mogen niet meer verkocht worden, ze zijn in ieder geval niet meer leverbaar. Omdat ik toch wat meer en beter licht wil dan met normale halogeen pitten in de projectorlampen lijkt LED me een goed alternatief. Er is genoeg aanbod, maar ik wil mijn tegenliggers niet tot last zijn en ben daarom wat huiverig betreffende de goedkope varianten die o.a. bij ALI te koop zijn; kwaliteit acht ik belangrijker dan prijs. Met name vind ik ook de inbouwmaat van de lampen belangrijk; zijn ze niet te groot zodat de rubberen afsluiting niet meer past? De verlichting van de Fiësta is buiten het canbus systeem gehouden, er komt immers geen melding als er een lamp defect is. Ik neem aan dat er daarom zonder meer LED pitten kunnen worden geplaatst. Kortom, alle tips en ervaringen zijn welkom, zodat het nieuwe jaar lekker in het licht kan worden gezet. Groeten, Hans.
 2. Iemand ervaring met deze chiptuning? https://www.racechip.nl/ Ziet er leuk uit, maar is het betrouwbaar? Hansbeus.
 3. Dag Zipper, Deze wielen zijn reeds verkocht. Groet, Hans.
 4. Noord Brabant: Valkenswaard (Dommelen), Hansbeus, Mk 7,5 Titanium Ecoboost 100 pk.
 5. Dat is leuk! Wanneer komt het uit dat ik naar Oirschot kom? Laat je adres maar via een PM weten. Groet, Hans.
 6. Ik ben ook reuze benieuwd. Niet alle uitvoeringen schijnen voor deze verandering in aanmerking te komen. Het zou mooi zijn als het werkend te krijgen is; komt de veiligheid ten goede.
 7. In tegenstelling tot wat de dealer verkondigt schijnt het mogelijk te zijn de achterlichten van mijn Ecoboost 100 pk Titanium uit 02-2015 te laten branden met de LED DRL. Met Forscan zou dit kunnen worden geactiveerd. Zelf heb ik geen laptop die ik mee in de auto kan nemen en ook de benodigde kabel ontbreekt. Wie zou dit voor mij kunnen/willen doen, uiteraard tegen een passende vergoeding. Ik woon in de omgeving van Eindhoven. Reacties zie ik graag tegemoet, Hans.
 8. Chippen van een non turbo motor geeft weinig tot geen winst en is dus vrij zinloos. Met een Turbo motor zijn er veel meer parameters die middels chippen instelbaar zijn, zoals o.a. turbodruk, waardoor veel meer winst in pk's en koppel is te behalen. Bij een non turbo motor is langs mechanische weg wel enige winst te behalen; je moet dan o.a.denken aan het vervangen van het gasklephuis door een exemplaar met grotere opening. Veel veilige kilometers gewenst met deze probleemloze Fiesta! Hans.
 9. Dag Nor, De oliesoorten die ik eerder noemde voldoen aan de Ford specificatie WSS-M2C948-B. Olie voor de ECO boost motoren dient aan die specificatie te voldoen, o.a. voor de riem die door de olie loopt. Niet elke 5W-20 voldoet aan die eis. Het staat je natuurlijk vrij om in je motor olie te kiepen die je zelf wilt; ik zelf houd me liever aan het voorgeschreven smeermiddel. Temeer omdat ik met eigen ogen heb mogen aanschouwen wat het gevolg is van de verkeerde (merk)olie, het verstopte oliefilter dus. Dit zat vol met schilfers afkomstig van de riem. Er was wel een goede olie met de juiste viscositeit gebruikt, maar helaas niet met de Ford specificatie. Er zijn tegenwoordig van alle goede merken olie in de diverse viscositeit groepen tal van varianten die elk weer een andere specificatie hebben. Dit ligt aan de additieven die elke motorfabrikant voorschrijft. Dit neemt natuurlijk niet weg dat het altijd raadzaam is een motor pas volledig te belasten als hij op bedrijfstemperatuur is. Dit is altijd al zo geweest en zal ook altijd wel het beste blijven. Groeten, Hans.
 10. Als er de verkeerde motorolie is gebruikt kan de oliedruk wegvallen. De D-riem loopt door de motorolie bij deze motoren. Door de verkeerde olie kan het rubber van de riem oplossen en het oliefilter verstoppen.De juiste motorolie gebruiken is dus essentieel. Goede kandidaten, naast de originele Ford 5W-20, zijn: Castrol Magnatec Prof. E Shell Helix Ultra Pro AF Repsol Elite Evolution Eco. Kroon Duranza E10 Succes met de afwikkeling verder, Hans.
 11. Volgens de Bosch onderdelen catalogus is het nummer van de verstuivers: 0 261 500 341. Er moeten ook nog nieuwe afdichtringen bij. http://www.bosch-automotive-catalog.com/en_GB/product-detail/-/product/0261500341?returnPage=http%3A%2F%2Fwww.bosch-automotive-catalog.com%2Fen_GB%2Fvehicle-info%2F-%2Fvehicle%2Fequip%2FFOR%2F5939%2F8rojc836n57smlubd5gl4oid9q5bghd4%3FautoLoad%3D1 Bij auto onderdelen 24.nl € 72,06. https://www.auto-onderdelen24.nl/bosch/8447327?msclkid=1952d360680410628efe88c7e26a2990&utm_source=bing&utm_medium=cpc&utm_campaign=Артикул&utm_term=%2B0%20%2B261%20%2B500%20%2B341&utm_content=Inspuitklep%20(3905) Succes, Hans.
 12. Bij mijn Mk 7.5 is dat T50. Hans.
 13. Te koop, stalen winterset. Originele Ford velgen en wieldoppen. 195/50 R15 Rockstone Ice Plus met +/- 7,5 mm profiel. Steekmaat 4 X 108. Naafgat 63,4 mm. ET waarde 47. Let op! Géén TPMS sensors. Richtprijs € 175,00
 14. Schijven van Brembo met blokken van Ferrodo. Remt goed en trekt niet vlug krom.
×
×
 • Create New...