Jump to content

allesklusser

Active users
 • Posts

  3813
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by allesklusser

 1. Bedankt voor je code Davy namens het "nieuwe lid" Mike. Jammer dat het allemaal zo moet gaan en van dit soort leden horen we meestal nooit meer iets. Begin me hier meer en meer aan te ergeren en heb al heel wat "figuren" in de deny list gezet omdat er geen bedankje af kan, laat staan dat ze zich ooit nog laten zien hier.

   

 2. Mooi Tim, ze houden zich prima dus.

  Jammer dat het grote Alifeest per morgen voorbij is voor kleine dingen zoals deze, met dankzegging aan de EU die ineens zo' n hekel hebben aan de Chinezen lijken te hebben, terwijl ze zelf toestaan dat zowat alles uit China hier geimporteerd wordt, waarbij het nog meevalt dat je er geen kinderen kunt bestellen. Ledjes per twee stuks drie euro, BTW 21% voor Nderland en voor PostNL, jawel, 4 euro afhandelingskosten. Ik heb iets besteld van ook 3 euro in begin juni en is al drie weken op het douanedepot voor inklaring. Het wordt pas 15 juli uitgeleverd zeggen ze, dus raadt eens, goed geraden. PostNL kan naar die 4 euro fluiten en ik naar mijn 3 euro dus.

 3. Als de startmotor niet wil gaan draaien dan moet dat voor een goede autotechneut met een goede basis elektro achtergrond te vinden zijn. Leuk diagnose klusje eigenlijk wel.

  Achter het handschoenenkastje is startrelais R94 te vinden die weer het relais van de startmotor zelf aanstuurt. Zekering F14 moet ook heel zijn en de schakelaar van het contact / draaislot uiteraard.

   

 4. On 8-6-2021 at 09:06, tazdevl said:

  Je zou bijna denken, condensor voor de radiator is niet de meest handige plek. Geen idee eigenlijk waarom die van de airco kwetsbaarder is dan de gewone?

  De condensor is vóór de radiateur geplaatst en daarom krijgt die allerlei stukjes steenslag te verduren. De radiateur wordt dus eigenlijk beschermt door de condensor en is daardoor minder kwetsbaar geworden, een voordeeltje.

 5. Wat betreft je condensor mag je er vanuit gaan dat die toch getroffen is door vele inslagen met steentjes. Gezien de respectabele leeftijd van de auto kun je er vanuit gaan dat de condensor onzichtbaar lek is. Dat is althans mijn ervaring reeds tweemaal. Het beste zou eigenlijk voor dit geval zijn om extra gaas voor de luchtinlaat te plaatsen.

  Gewoon de condensor vervangen is het echt het beste inclusief de droger.

 6. Goed gezien, je hebt een Fiesta van de vijfde generatie en de uitleg zie je hier nogmaals:

  Je moet echter deze condensor hebben: https://www.easycarparts.nl/product/airco-condensor/a/nrf/35524

  Is geen koopje trouwens bij die gemakkelijke auto onderdelen tent. Bij Autodoc of Carondo ben je stukken voordeliger uit en voor de droger denk ik ook.

  Officieel moet je inderdaad ook de droger vervangen, klopt. Hiervoor moet je een speciaal setje gereedschap hebben om de spring locks los te krijgen. Hier zie je zo'n setje: https://www.ebay.de/itm/312241110639?hash=item48b3053e6f:g:hAQAAOSwxMRbnYAA

  Bestel je hetzelfde bij Aliex dan moet je wel geduld hebben voor het voordeel: https://www.aliexpress.com/i/4000040541327.html

  Trouwens, de o-ringen voor de condensor hebben Fordnummer 4189236, maat 9,19 x 2,62 mm, kleur paars/blauw en daar kan ik je wel aan helpen tegen briefverzendkosten.

  Voor de droger heb ik ze niet en hebben Ford nummer 6918663 maat 15,67 x 1,93 mm. Hier zijn ze voordelig te krijgen https://www.der-ersatzteile-profi.de  Even zoeken op nummer 6918663 en je vindt ze. Elders op Ebay zijn ze nogal prijzig. Verder is het een heel betrouwbaar adres.

  Zou me niet te druk maken over zelf afpersen want dat wordt sowieso gedaan door de aircoboer voordat ie het koudemiddel gaat vullen.

  Of het kan zonder brug? Kan wel maar dan moet je de wagen redelijk hoog opbokken omdat de condensor er onderlangs uit moet. Ook voor de droger kun je slecht bij de onderste schroef van de droger omdat de bumper zo laag boven de grond is bij dit type wagen. Met een brug is het eigenlijk zo gepiept.

   

×
×
 • Create New...