Jump to content

Mikkem

Active users
 • Posts

  977
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Mikkem

 1. Ik heb mijn Fiesta ingeruild, woensdag de laatste rit. Het was de fijnste auto die ik tot nog toe gehad heb. Meestal haal ik geen jaar met een auto, deze heeft het 14 maanden uitgehouden (waar Corona ook wel wat mee te maken heeft). De "nieuwe" wordt een BMW 218i Active Tourer uit 2016. Weer een automaat, wat ik toch wel behoorlijk miste. Daarnaast wat hogere instap wat mijn knieën erg prettig vinden. Ook de extra beenruimte zullen mijn pubers een stuk meer kunnen waarderen; degene die achter mij moest had geen fijn plekje. Wie weet over een paar jaar toch weer een Fiesta. Dat is al vaker gebeurd, op de een of andere manier kom ik altijd weer terug bij Ford.
 2. Deze motorvariant is veel getuned, maar dan met name in de geknepen 60 pk uitvoering. Die gaat naar zo’n 90 pk. Dat kan jouw uitvoering ook (naar ongeveer 90 pk), maar dat zijn dan dus wel dure extra pk’s. Unlimited Tuning is voor die motor wel de grootste denk ik.
 3. Ik heb er destijds naar gezocht voor mijn MK7, maar volgens de dealer bestond het niet. Toch wel dus.
 4. Achteraf plaatsen kan niet, de pootjes hebben niets om in vast te klikken. Volgens mij is de MK7 (en de 7,5) nooit met derde hoofdsteun geleverd, dus het bankje vervangen gaat ook niet lukken. Als je het echt heel graag wil dan zou je met een hondenrek nog wel iets fatsoenlijks in elkaar kunnen knutselen. Denk ik.
 5. Het ziet er aanlokkelijk uit, maar die systemen vallen altijd tegen.
 6. Ik denk dat ik mee ga met Leon Fiesta; het is maar net wat je gewend bent. Met de Focus Wagon 1.0 125 pk volgeladen naar Slovenië. Vooraf druk gemaakt over dit probleem, want her en der schreven mensen dat het wel lastig zou zijn met zo’n klein motortje. Nergens last van gehad. Auto reed wel stukken beter ná die rit. Het jaar erna met een hybride Yaris naar Zuid Frankrijk. Ook die weer volgeladen plus nog een dakkoffer. Dat ging minder goed, ondanks de remmende werking van het oplaadsysteem. Vond het niet prettig rijden, bergaf. Met de Fiesta nog niet in de bergen geweest.
 7. Ik vond het met de 1.0 125 pk in de Focus enorm meevallen.
 8. Inderdaad, zeker waard om te laten doen. Met name boven de 3500 toeren is het verschil enorm; de software knijpt daar bij de 60 pk versie de boel af (gasklep). Ik heb bijna 6 jaar rondgereden met de tuning. Denk dat de eigenaar na mij er ook heel blij mee was (maar dan onbewust).
 9. Zoals je het omschrijft zou ik denken dat je in een te hoge versnelling zit.
 10. Ik heb geen naam voor je, maar de Cruise Control kan je hier vast met iemand op het forum regelen. Je hebt daar een ander stuur voor nodig, óf een ander inlegdeel. Daarnaast moet de bedrading voorbereid zijn, dat is na 2010 bijna altijd zo. Bijna... Een systeem met een pookje (John Gold / Goldcruise) is onzinnig voor deze auto. Van de adapter voor je JVC radio denk ik dat het niet mee zal vallen om het zonder zo'n interface te regelen.
 11. Mooi, al die meningen. Mijn mening: de MK8 is een stuk volwassener dan de MK7/7.5. Ik vind dat een voordeel. De enige echte zwakke plek - wat mij betreft - van de MK8 is de neus, die is veel te behoudend getekend. Gelukkig zie je dat niet meer zodra de DRV brandt (bij de iets luxere uitvoeringen), want dat is dan wel weer netjes gedaan. De meeste mensen denken overigens dat het een Focus is, geen Fiesta. Dat had je bij de MK7/7.5 niet, al weet ik niet of dat nou een compliment of een belediging is.
 12. Ik heb een MK8 van begin 2018, toen ze af fabriek nog 100 pk hadden. Discussie toen ging over hetzelfde. Ik heb de motor ook naar 145 pk laten chiptunen en heb er geen spijt van. Rijdt heerlijk en vlot. Ook ik ben geen scheurneus en stoplichtsprintjes doe ik maar zelden. Toch zijn er volgens mij wel forummers die het ook gedaan hebben en standaard met een zware voet rijden. Heb nog niet van problemen gehoord, al is dat natuurlijk geen garantie.
 13. OK, ik snap het. Het trucje wat ik zelf beschreef werkt helaas maar 1 keer. De 8,9 Gb update blijft aangeboden worden.
 14. Ik wilde dit morgen doen, maar bij het opslaan van het zip bestandje op mijn harde schijf (voor toekomstig nut) zag ik het oude xml bestand staan, van de vorige update. Deze geprobeerd, werkt ook, de 8,9 Gb update wordt nu aangeboden. Dat stukje over wifi en bellen werkt denk ik niet bij de mijne, die is van maart 2018 en heeft geen simkaart.
 15. Ik krijg de rillingen van deze post. In berggebied met dergelijke toerentallen rijden... In dat soort omstandigheden zorgen dat je niet onder de 3000 toeren komt, liefst nog wat meer. Vindt de techniek echt een stuk fijner (en je verbruikt een stuk minder brandstof!). Ik ben zelf op zich ook wel van de lage toeren, maar onder de 2000 doe ik zelfs in Nederland niet.
 16. Ik heb het eerste deel van de 25 Gb update gedaan, het stuk van 16 Gb. Kan niet door met het tweede deel, want er is (weer) geen XML bestand op de stick gezet wat ik kan uploaden naar de Ford Sync site. Kan ik daar het bestand van iemand anders voor gebruiken? Zo ja, wie heeft zo'n bestandje voor mij?
 17. Van mijn monteur hoorde ik ook over die kwaal, maar dat was het in dit geval niet. Het slotje was beschadigd geraakt. Het gevolg is hetzelfde.
 18. De motorkap kan weer open en aan de achterzijde zijn parkeersensoren geplaatst, netjes in de onderste rand van de bumper. Komend weekend eindelijk weer eens een rit van > 100 km enkele reis. Mooie gelegenheid om de F9 kaarten te installeren.
 19. Met de Fiesta nog niet in bergachtig gebied geweest, maar wel Een afgeladen Focus (Station, 2015, 1.0 125 pk) naar Slovenië geweest. Erg fijn blokje voor zulke ritten, nergens het gevoel gehad tekort te komen. De zesde versnelling vanaf halverwege Duitsland niet meer gebruikt. Remmen op de motor viel me uiteindelijk reuze mee, versnelling gewoon laag genoeg houden. Moest op de snelweg Eigenlijk alleen echt remmen omdat sommige Duitsers constant met de voet op de rem staan.
 20. Even een kleine update. Door diverse oorzaken - waaronder Corona - ben ik van bijna 3.000 km per maand naar 300 per maand gegaan. En dat dan nog voornamelijk om de auto in beweging te houden. Parkeersensoren komen er binnenkort in, ik vind de oplossing met een camera te prijzig (rond de 600€). De motorkap gaat helaas niet meer open, dat wordt dan hopelijk meteen hersteld.
 21. Ik heb in 2011 een MK7 nieuw gekocht en daar meteen originele dakdragers bij besteld. Hiervoor moet de auto aangepast worden, de dakstrips worden vervangen (van 1 deel per kant naar 3 delen per kant), de voorgeboorde gaten worden doorgeprikt en daar komen afdekplaatjes op met lange schroeven die de gaten dichten. Toen ik de auto ingeruild heb, heb ik de dakdragers gehouden om los te verkopen en de originele 1-delige dakstrip weer teruggezet. In de gaten zijn daarbij bouten gezet. Ik denk dat bij jouw Fiesta ook zoiets gebeurd is, maar dan zonder het netjes dichtmaken van de gaten in het dak. Origineel zit er kit in die gaten voor zover ik weet.
 22. Dat lukt over het algemeen prima, maar na 10 jaar met sensoren / camera went dat toch. Dochterlief gaat binnenkort rijles nemen. Vóór ze haar rijbewijs heeft moet er een oplossing zijn 🤓
 23. Dag Marijn, Ik heb de verschillende topics gevolgd. De update naar 3.4 heb ik nog niet geïnstalleerd (ik wacht op de officiële download, ALS die er komt). De zenderlogo's bij de DAB stations zouden leuk zijn, dat wel. Uiteraard kan ik 3.4 alsnog eenvoudig downloaden en installeren over de huidige 3.0 versie. Voor zover ik weet is de klimaatregeling in Sync3 nooit standaard in een MK8, al begrijp ik niet goed waarom. Een ELM327 of ander OBD2 apparaat heb ik niet en die gaat er ook niet komen denk ik. Van computers in het algemeen heb ik meer dan genoeg kennis, dat dan weer wel. Ik zoek dus eigenlijk gewoon een medeforummer die dit wil voor mij wil doen, eventueel voor een vergoeding. Degene die mijn auto onderhoud (bevriende Ford monteur) waarschuwt me wel steeds dat die Sync3 aanpassingen soms vreselijk mis kunnen gaan met compleet geblokkeerde systemen tot gevolg. De enige andere wens die ik nog heb met betrekking tot mijn Fiesta is het aansluiten van een achteruitrijcamera op het Sync3 scherm. Die optie mis ik helaas (ook geen parkeersensoren). Groeten, Mike
 24. Dat is een optie die ik ook graag geactiveerd zou zien. Bediening zit nu veel te laag naar mijn zin.
×
×
 • Create New...