Jump to content

Mikkem

Active users
 • Posts

  977
 • Joined

 • Last visited

About Mikkem

 • Birthday 12-12-1971

Contact Methods

 • MSN
  mmvbl@hotmail.com
 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Haarlemmermeer

Previous Fields

 • Voornaam
  Mike
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK8
 • Kleur
  Zwart

Recent Profile Visitors

4004 profile views

Mikkem's Achievements

Fiesta Regular

Fiesta Regular (8/22)

 1. Ik heb mijn Fiesta ingeruild, woensdag de laatste rit. Het was de fijnste auto die ik tot nog toe gehad heb. Meestal haal ik geen jaar met een auto, deze heeft het 14 maanden uitgehouden (waar Corona ook wel wat mee te maken heeft). De "nieuwe" wordt een BMW 218i Active Tourer uit 2016. Weer een automaat, wat ik toch wel behoorlijk miste. Daarnaast wat hogere instap wat mijn knieën erg prettig vinden. Ook de extra beenruimte zullen mijn pubers een stuk meer kunnen waarderen; degene die achter mij moest had geen fijn plekje. Wie weet over een paar jaar toch weer een Fiesta. Dat is al vaker gebeurd, op de een of andere manier kom ik altijd weer terug bij Ford.
 2. Deze motorvariant is veel getuned, maar dan met name in de geknepen 60 pk uitvoering. Die gaat naar zo’n 90 pk. Dat kan jouw uitvoering ook (naar ongeveer 90 pk), maar dat zijn dan dus wel dure extra pk’s. Unlimited Tuning is voor die motor wel de grootste denk ik.
 3. Ik heb er destijds naar gezocht voor mijn MK7, maar volgens de dealer bestond het niet. Toch wel dus.
 4. Achteraf plaatsen kan niet, de pootjes hebben niets om in vast te klikken. Volgens mij is de MK7 (en de 7,5) nooit met derde hoofdsteun geleverd, dus het bankje vervangen gaat ook niet lukken. Als je het echt heel graag wil dan zou je met een hondenrek nog wel iets fatsoenlijks in elkaar kunnen knutselen. Denk ik.
 5. Het ziet er aanlokkelijk uit, maar die systemen vallen altijd tegen.
 6. Ik denk dat ik mee ga met Leon Fiesta; het is maar net wat je gewend bent. Met de Focus Wagon 1.0 125 pk volgeladen naar Slovenië. Vooraf druk gemaakt over dit probleem, want her en der schreven mensen dat het wel lastig zou zijn met zo’n klein motortje. Nergens last van gehad. Auto reed wel stukken beter ná die rit. Het jaar erna met een hybride Yaris naar Zuid Frankrijk. Ook die weer volgeladen plus nog een dakkoffer. Dat ging minder goed, ondanks de remmende werking van het oplaadsysteem. Vond het niet prettig rijden, bergaf. Met de Fiesta nog niet in de bergen geweest.
 7. Ik vond het met de 1.0 125 pk in de Focus enorm meevallen.
 8. Inderdaad, zeker waard om te laten doen. Met name boven de 3500 toeren is het verschil enorm; de software knijpt daar bij de 60 pk versie de boel af (gasklep). Ik heb bijna 6 jaar rondgereden met de tuning. Denk dat de eigenaar na mij er ook heel blij mee was (maar dan onbewust).
 9. Zoals je het omschrijft zou ik denken dat je in een te hoge versnelling zit.
 10. Ik heb geen naam voor je, maar de Cruise Control kan je hier vast met iemand op het forum regelen. Je hebt daar een ander stuur voor nodig, óf een ander inlegdeel. Daarnaast moet de bedrading voorbereid zijn, dat is na 2010 bijna altijd zo. Bijna... Een systeem met een pookje (John Gold / Goldcruise) is onzinnig voor deze auto. Van de adapter voor je JVC radio denk ik dat het niet mee zal vallen om het zonder zo'n interface te regelen.
 11. Mooi, al die meningen. Mijn mening: de MK8 is een stuk volwassener dan de MK7/7.5. Ik vind dat een voordeel. De enige echte zwakke plek - wat mij betreft - van de MK8 is de neus, die is veel te behoudend getekend. Gelukkig zie je dat niet meer zodra de DRV brandt (bij de iets luxere uitvoeringen), want dat is dan wel weer netjes gedaan. De meeste mensen denken overigens dat het een Focus is, geen Fiesta. Dat had je bij de MK7/7.5 niet, al weet ik niet of dat nou een compliment of een belediging is.
 12. Ik heb een MK8 van begin 2018, toen ze af fabriek nog 100 pk hadden. Discussie toen ging over hetzelfde. Ik heb de motor ook naar 145 pk laten chiptunen en heb er geen spijt van. Rijdt heerlijk en vlot. Ook ik ben geen scheurneus en stoplichtsprintjes doe ik maar zelden. Toch zijn er volgens mij wel forummers die het ook gedaan hebben en standaard met een zware voet rijden. Heb nog niet van problemen gehoord, al is dat natuurlijk geen garantie.
 13. OK, ik snap het. Het trucje wat ik zelf beschreef werkt helaas maar 1 keer. De 8,9 Gb update blijft aangeboden worden.
 14. Ik wilde dit morgen doen, maar bij het opslaan van het zip bestandje op mijn harde schijf (voor toekomstig nut) zag ik het oude xml bestand staan, van de vorige update. Deze geprobeerd, werkt ook, de 8,9 Gb update wordt nu aangeboden. Dat stukje over wifi en bellen werkt denk ik niet bij de mijne, die is van maart 2018 en heeft geen simkaart.
×
×
 • Create New...