Jump to content
Fiestaclub.nl

Bridey

Active users
 • Content Count

  120
 • Joined

 • Last visited

About Bridey

 • Rank
  Fiesta Junior
 • Birthday 26-09-1972

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Noord Holland

Previous Fields

 • Voornaam
  Bridey
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK6
 • Kleur
  Blauw
 1. Bridey

  Ford Fiesta Metal

  Was vandaag met de ST voor een 180.000 km onderhoudsbeurt bij de dealer en zag een Metal in het frozen wit met zwarte velgen in de showroom staan en ik moet zeggen dat het er goed uitziet. Ben alleen bang dat het vermogen t.o.v. een ST toch tegenvalt want nu geef je gas en het gaat eigenlijk altijd wel goed vooruit. Toch nog even gevraagd of er al iets bekend is of er een ST/RS versie komt maar daar hadden ze geen antwoordt op dus toch nog maar ff wachten.
 2. Bridey

  Wanneer Komt Er Weer Eens Een Meeting?

  Vind iets doen meestal leuker dan gewoon rondhangen op een parkeerplaats bij de Mc D. Kan me van een aantal jaren geleden nog een rondrit langs de Haarlemermeer ringvaart die volgens mij destijds door Chantal was georganiseerd herrineren. Toen ook hetzelfde probleem, 4 a 5 auto's reden maar mee. 's middags hadden we heerlijk in het zonnetje op een terrasje langs de ringvaart gezetten was echt gezellig. Ik kom daar niet uit de buurt dus weet niet de precieze route meer maar als je dit combineert met 1 van de spotters parkeerplaatsen bij Schiphol zou het best iets kunnen zijn om te doen.
 3. Bridey

  Het Grote Kilometerstanden Topic

  ST MK6 uit 2005 met nu 140340 km op de teller.
 4. Marcus, ik vond het ook zeer lastig om de juiste banden keuze te maken. Na de Pirelli Zero's en Yokohama S-Drive's heb ik er nu Bridgestone Potenza's onderzitten en ik zou niet meer anders willen. Bij normaal rijgedrag valt het met de slijtage wel mee (circa 60.000 km). Veel succes met je keuze.
 5. Bridey

  Welke Banden Onder Een St?

  Viper, ik heb inderdaad 60000 km met mijn voorbanden gereden zonder ze te wisselen. Vraag me toch af hoe jullie rijden als ze na 20000 km al op zijn . Mijn achterbanden zien er nog goed uit en ik verwacht dat ze nog wel 20000 a 30000 km meekunnen. Ik trek toch wel stevig op maar nooit met doorslippende wielen en je zal mij ook niet snel al glijden door de bocht zien gaan want daar is het meestal veel te druk voor op de weg.
 6. Bridey

  Welke Banden Onder Een St?

  Het is me weer gelukt. 60000 km gereden en hoef nu alleen maar 2 voorbanden te vervangen dus het valt met de slijtage van de Yokohama S-drive banden dus wel mee. De achterbanden kan ik voorlopig eronder laten zitten want die zijn amper versleten. Zit weer te twijfelen over wat ik zal nemen want de Bridgestone Potenza is nu wel in mijn maat leverbaar zag ik en die waren volgens de test nog ietsje beter dan de Yokohama's.
 7. Bridey

  Lester

  Functioneel zijn die luchthappers niet maar het geeft hem toch meer smoel alleen die wooferkist ziet er inderdaad erg goedkoop uit.
 8. Bridey

  Garages En Dealers

  Tot op heden zeer tevreden over Ford Alkmaar. Als ik daar langs ga weten ze mijn naam en wordt ik altijd snel geholpen terwijl ik daar toch niet de deur plat loop. De ST is de tweede fiesta die ik daar gekocht heb. Gelukkig heb ik nog nooit problemen met beide fiesta's gehad dus hoe de garantie gevallen afgehandeld worden weet ik niet. De proefrit met de ST had ik in Amsterdam ZO gedaan maar was daar niet erg tevreden over hoe ik behandeld werd. Kreeg echt belachelijk weing terug voor mijn fiesta 1.4 trend en ook al ging ik op mijn kop staan er kon niet overgepraten worden. Had eigenlijk wel een telefoontje verwacht over hoe de proefrit was bevallen en of er niet nog gepraat kon worden maar helemaal niets meer vernomen (wilde zeker mijn Trend niet hebben, zal maar zegge gemiste kans want ik heb de ST 2 maanden later alsnog besteld in Alkmaar, kreeg bijna 4000 euro meer terug voor de Trend). De garage belde dat de ST binnen was maar nog niet rijklaar gemaakt was. Kon natuurlijk niet wachten dus ging toch even kijken maar zag hem er niet bij staan buiten tussen de andere nieuwe auto's, Bij navraag stond hij binnen omdat het toch om een voor hun aparte wagen ging. Ze liepen met me mee zodat ik toch nog even wat foto's kon maken. Na een service beurt krijg ik altijd precies te horen wat er gedaan is en naar een aantal dagen een telefoontje om even te checken of alles goed gegaan is. Meestal ben ik dan niet thuis en krijg ik een brief thuis gestuurd met de vraag of ernog op of aanmerkingen zijn. Ben 2 keer buiten mijn schuld om betrokken geweest bij een gelukkig kleine aanrijdingen waarbij ze de schade prima gerepareerd hebben (achterbumper,klep,zijdeur,spiegel,spuiten) Ze gaven me zelfs de tip om ook de eventuele waarde vermindering door de schade bij verkoop ook te verhalen.
 9. Bridey

  Olieverbruik Fiesta St

  Zit nu bijna op de 100000 km en heb nog nooit zelf olie toegevoegd of ververst. Ga er eigenlijk vanuit dat de dealer dit tijdens de normale 20000 km doet maar zal morgen het boekje er even op nazien. Weet iemand of er bij de 100000 km beurt nog duren dingen moet worden vervangen? In het begin heb ik het rustig aangedaan maar weet eigenlijk niet meer precies hoeveel km's dat waren. ''s ochtends rij ik zeker niet vol gas weg (schakelen tussen de 3000 en 3500 toeren) Heb soms wel het idee dat ie met koude motor beter optrekt. Kijk altijd wel naar de temperatuur meter of ie al warm is maar heb gelezen dat dit toch nog te vroeg is. Bridey
 10. Bridey

  Aquarium In De Achterbak

  200 euro voor nog geen uurtje werk waarbij amper materialen nodig zijn. Als ik jou was zou ik even langs een Carglass rijden en vragen wat zij rekenen voor het los halen van je achterruit om hem vervolgens opnieuw vast te plakken. Bij mijn vorige Fiesta mk6 Trend 1.4 heeft Carglass een keer het voorruit vervangen omdat deze gebarste was maar dat zag er toch niet zo ingewikkeld uit. Bridey
 11. Bridey

  Welke Banden Onder Een St?

  Heb nu al weer 30.000 km met de yokohama S-drive gereden en ik moet zegen dat het niet tegenvalt. Bij natte omstandigheden heb ik veel meer grip in vergelijking met de Pirelli's en bij droog weer merk ik niet echt een verschil maar ik vond de Pirelli's bij droog weer zeker niet verkeerd. Tot op heden valt het met de slijtage wel mee maar ik rij eigenlijk ook nooit met spinnende banden weg Bridey
 12. Bridey

  Vuren-meeting 2008

  Laat maar weten hoe laat je vertrekt dan kan je achter mij aanrijden. HHW ligt bijna naast Sint Pancras.
 13. Bridey

  Vuren-meeting 2008

  Me too
 14. Bridey

  Fiesta St500 Limited Edition

  Sorry, maar volgens mij is dit project mislukt.
 15. Bridey

  Vuren-meeting 2008

  Als ik de zaterdag ervoor de TT in Assen heb overleefd kom ik ook. Woon tegenwoordig in een nog niet afgebouwde nieuwbouw wijk dus wassen heeft totaal geen zin. Is er misschien ook nog een poedelprijs voor de smerigste auto Wist je dat je met een ST ook kan verhuizen.... Neem aan dat er wel meer mensen uit Noord Holland gaan dus misschien kunnen we wat afspreken voor het tankstation op de A8 bij Zaandam. Bridey
×