Jump to content

Patchweb

Active users
 • Posts

  336
 • Joined

 • Last visited

About Patchweb

 • Birthday 31-03-1976

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Westerlee (oldambt)

Previous Fields

 • Voornaam
  Heino
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK8
 • Kleur
  Blauw

Recent Profile Visitors

3052 profile views

Patchweb's Achievements

Fiesta Senior

Fiesta Senior (7/22)

 1. Ik heb het even de tijd gegeven. Maar sinds ik de BSM heb gereset met de eerder genoemde stappen heb ik nog geen problemen weer gehad. Ik werk niet elke dag en meestal staat mijn auto vanaf dinsdag middag tot donderdag ochtend zich op de oprit te vervelen. De enige meldingen die ik nu nog ontvang in de fordpass app is de melding dat er een rit is opgeslagen. Verder werkt het Stop/Start systeem weer naar behoren, gaat de radio niet binnen een minuut weer uit wanneer ik deze aanzet (zonder contact). De piepjes gaan weer netjes over het audio systeem en niet meer over een of ander kleine piezo speakertje. Al met al ben ik zeer tevreden over de gevonden oplossing en kan ik het zeker aanraden om te proberen. Jammer dat ik het niet eerder heb gevonden, ik had voorheen al een rit van ruim 300 KM gemaakt om te kijken of dat het probleem verholp. Natuurlijk was het genieten van de omgeving waar we reden, maar de kosten hiervoor had ik ook anders kunnen besteden Ik weet niet of het interessant is om de stappen die ik uitgevoerd heb als een oplossing toe te voegen bij vaak voorkomende problemen, maar ik kan me voorstellen dat ik niet de enige ben die dit probleem heeft gehad. Ik ga eerdaags eens langs de dealer waar ze ook gezocht hebben om ook daar netjes te melden hoe het op te lossen was.
 2. Ik heb vandaag even iets gedaan om te kijken of het werkt. Ik heb volgende stappen gedaan om te kijken of het een verschil geeft. De stappen zouden het BMS (batterij monitoring systeem) moeten resetten. Stap in de auto. Zet de auto op contact (bij start knop. 1 x indrukken) Verzeker je dat de verlichting aan is. (ik heb deze zekerheidshalve van het automatisch licht gewisseld naar normaal aan) Knipper 5 x met je groot licht druk 3 keer op het rempedaal Op je dashboard zie je eerst dat het lampje voor je remmen gaat knipperen en vervolgens dat van de accu. Schakel je auto weer uit Enkele verschillen die ik vrijwel meteen merkte: We zijn na dit uitgevoerd te hebben even op boodschap gegaan (12km) en ik blijf meestal zitten in de auto met de radio aan. Deze speelde een stuk langer door als de laatste keer dat ik even in de auto bleef wachten. Fordpass Systeem heeft nog geen melding gegeven dat de auto in diepe slaap gaat, dit gebeurde gister nog ongeveer binnen 2 minuten na het vergrendelen en nu dus al ruime tijd later. Start Stop heb ik nog niet gezien, al had ik even het idee dat het dashboard lampje groen ging branden toen ik de auto bij mij voor de garage neerzette. Morgen heb ik een ritje van en naar Assen (45km) Ik laat in een volgende post wel even weten hoe het allemaal reageert.
 3. Hallo mede leden. Ik heb sinds een aantal weken het volgende probleem met mijn fiesta mk8 st-x:. Wanneer ik instap in de auto laat het display vrijwel meteen de volgende melding zien: Systeem schakelt uit om accu te besparen. Schakel contact uit of start de motor. Wanneer ik de auto vervolgens start gaat de melding weg. Wanneer ik vervolgens achteruit de oprit afrijd zorgen de achteruitrijsensoren dat er gepiept word, normaal hoor ik dit vanuit de speakers van de autoradio, maar nu komen deze vanuit een ander speakertje (klinkt ook zeer blikkerig). bij de stoplichten zou je verwachten dat het stop-start systeem om brandstof te sparen actief zou worden, maar de motor word niet uitgeschakeld, en in het dashboard het logo dat het systeem niet functioneerd Als ik op bestemming aankom (ong. 45km) en ik zet de auto uit en stap uit, krijg ik al na een minuut of 3 in de fordpass app de melding dat de auto in diepe slaap gaat om de accu te sparen en dat ik daardoor de functies voor het op afstand ontgrendelen van de deuren, het afsluiten van de deuren of het starten op afstand niet meer kan doen. Ik had al even op internet gezocht en daar werd geadviseerd om een lange rit te maken. Dus vorig weekend een ritje gemaakt van ongeveer 300km en gekeken naar het verschil. Dit heeft geen verschil gemaakt. Ik houd de bovengenoemde problemen. Ik ben bij de dealer geweest waar ik de auto heb gekocht, ze hebben 1.5 uur gezocht maar niets kunnen vinden (behalve een paar updates) Hebben jullie suggesties??
 4. Mild Hybride heb ik niet op, dus toch wel een verschil in onze auto's
 5. Volgens mij hebben we dezelfde motor en versnellingsbak in de auto liggen Richard. Ik heb die van mij laten chippen bij Mebu, mocht je een keer willen uitproberen wat de verschillen zijn, dan kunnen we altijd wel een keer een afspreken.
 6. Hoi Damian, Dit heb ik zelf gedaan. Ik heb de ELM naar USB dongle besteld in engeland volgens een link die verder terug in mijn project staat. Forscan zelf kun je gratis downloaden op de website, voor het programmeren van de auto moet je echter een volledige versie hebben. Je kunt een tijdelijke sleutel voor 2 maand krijgen zonder kosten, maar daarna betaal je voor zover ik kon zien per jaar een bedrag.
 7. Wat vliegt de tijd. In positieve zin: het is nu eind september en de 15.000 km zijn we afgelopen week gepasseerd. Sinds Mei zijn er toch een aantal updates gedaan: Hierbij een overzicht. foto's toevoegen lukte me niet, vandaar dat er wat linkjes in staan: De eerste update is het tinten van de ruiten: Dit is gedaan door XWrap in Groningen foto's voordat er getint werd: http://patchweb.synology.me/800x600/grunnlinks.jpg http://patchweb.synology.me/800x600/grunnlinksvoor.jpg foto's na het tinten van de ruiten: http://patchweb.synology.me/800x600/pierlinks.jpg http://patchweb.synology.me/800x600/pierachter.jpg http://patchweb.synology.me/800x600/piervoor.jpg http://patchweb.synology.me/800x600/pierlinksvoor.jpg http://patchweb.synology.me/800x600/pierrechts.jpg Toen een kleine pech, maar ondertussen onzichtbaar hersteld bij Cultwheels Groniningen http://patchweb.synology.me/800x600/velgschade.jpg Vervolgens hebben we 13 september een afspraak gehad bij Autobedrijf Mebu voor het aanpassen van wat zaken onder de motorkap: Vooraf: http://patchweb.synology.me/800x600/luchtfiltervoor.jpg Erna: http://patchweb.synology.me/800x600/airtecfilter.jpg http://patchweb.synology.me/800x600/vermogenstest.jpg De dag na de tuning moest er getankt worden, hiervoor maar even de grens over gegaan, en na het tanken even getest op de A31: http://patchweb.synology.me/800x600/maxsnelheidnatuning.jpg We hebben de auto natuurlijk ook voor de tuning al een keer getest op de A31, en toen kwam de teller niet verder als 195 Verder hebben we middels forscan een aantal kleine aanpassingen gedaan. Zo sluiten de ramen indien ze open zijn bij het afsluiten nu meteen met behulp van de sleutel en is de climate control beschikbaar in de media unit.
 8. Zo. Sinds de aanschaf van de auto hebben we er al weer bijna 7000 kilometer op zitten. Nog steeds heerlijk rijden. De auto is een behoorlijk stuk zuiniger als de vorige auto. Gemiddeld is 1 op 17 haalbaar, en wanneer we langere ritten hebben zonder al te veel remmen en versnellen krijgen we dit feestje zelfs boven de 1 op 20. De verlichting bij de pedalen is ondertussen geplaatst en vandaag heb ik de sync software voor het eerst geupdate. (kaarten word gedaan zodra ik een grotere USB stick heb) Voor nu heb ik alvast de volgende wensen op mijn lijstje gezet: Chippen voor iets meer vermogen (al heeft deze meer als al mijn vorige auto's) Open Lucht filter i.p.v. het standaard luchtfilter. (ik mis toch wel het geluid als ik het gaspedaal iets dieper in trap) Blinderen van de achterruit en de ruiten van de achterste 2 portieren, daarnaast wil ik ook een raamband op het voorraam. Daarnaast heb ik nog wel een aantal vragen waarvan ik hoop dat iemand mij kan helpen: Welke ODB dongle kan ik het best aanschaffen voor het programmeren? Maakt het uit of deze eventueel wifi of bluetooth is, zodat ik hem ook met Apps kan gebruiken? In de ford app op de telefoon heeft in het begin de ritregistratie altijd goed gewerkt (bij langere ritten crasht weliswaar de telefoon), maar ik kan de ritregistratie sinds ongeveer 1 maand niet meer aanzetten. Komt dit bekend voor? Is het mogelijk dat wanneer een raam open staat en ik de auto afsluit. Dat de ramen automatisch worden gesloten, en dat bij het openen van het portier ook eventueel de ramen weer open gaan? Ik heb nu normale cruise control. Zou het mogelijk zijn door te programmeren om deze adaptief te maken? of ben ik hiervoor meer zaken nodig. Is iemand bekend met het inbouwen van de achteruitrijcamera? wanneer deze er nog niet in zit?. Wat heb ik hier allemaal voor nodig? alvast bedankt voor het meedenken. Met vriendelijke groet Heino
 9. Hierbij bied ik aan: Interaction Sky 15inch lichtmetalen velgen. De velgen heb ik aangeschaft op 5 november 2019. Bij de aanschaf van de velg zijn de winterbanden van de stalen velg overgezet en gebalanceerd. Velgen hebben geen schade en hebben 1 seizoen onder de auto gezeten. De banden kunnen nog prima 1 of 2 seizoenen mee. Ik bied de velgen aan omdat ze niet onder mijn nieuwe auto passen. Ze komen onder een Ford Fiesta uit 2009 vandaag, hebben steekmaat 4 x 108. De prijs die ik vraag is de prijs die ik voor de velgen heb betaald. De banden krijg je er gratis bij. De hoezen voor de banden krijg je er ook bij, hierdoor kun je de set netjes opbergen en vervoeren https://www.marktplaats.nl/plaats/m1668032004/view?c=d721e818194200feca4409741512b6e6&previousPage=mympSeller
 10. Zoals in mijn ander draadje al was te lezen, hebben we begin oktober besloten om te kijken naar een alternatief voor de MK7 met automaat. Ik had me al wat verdiept op de website van Ford en gekeken naar de diverse beschikbare opties bij de huidige Fiesta generatie. Na een wensenlijstje opgesteld te hebben zijn we naar onze dealer Bolhuis in Farmsum gegaan en hebben we na een aantal gesprekken de knoop doorgehakt. Uiteindelijk is de keuze gevallen op het volgende: Een Fiesta MK8 ST-Line X editie. De kleur is Chrome Blue, 5 deurs (3 deurs niet meer nieuw leverbaar) De motor is een 1.0 Ecoboost met 125 PK, verder voorzien van een 7traps automaat. Door te gaan voor de X editie is de auto uitgebreid met het Bang en Olufsen audio pakket, waardoor de kwaliteit van het geluid een behoorlijk stuk beter is als de voorgaande fiesta's. Verder hebben we de auto weer aan laten passen zodat ik er met mijn handicap toch prima in mag rijden. Het voetpedaal voor het remmen is opklapbaar gemaakt en verder is er een handbediening gemaakt voor het remmen. Gister (18-12-2020) hebben we auto opgehaald, en heb ik de eerste 100KM er mee gereden. Voorlopig hebben we nog niet heel veel zaken die we aan willen passen. Het enige dat nu nog even prioriteit heeft is de verlichting bij de voeten. Dit zou beschikbaar moeten zijn bij de ST-X maar werkt nog niet. Dit gaan we samen met de dealer nog uitzoeken, maar het lijkt er op dat de benodigde verlichting nog ontbreekt. Nu eerst even genieten van deze auto, en alle functies ontdekken.
 11. kuch kuch. Het heeft even geduurd. Maar dit topic kan worden gesloten voor verdere toevoegingen. Sinds gister is deze mk7 automaat eigenaar van de dealer in Farmsum. Begin oktober zijn we het trafect voor een nieuwe auto gestart en deze hebben we gister op kunnen halen.
 12. Ik kan nog steeds niet wennen aan het uiterlijk van de nieuwe Fiesta. Maar als hij dezelfde rijeigenschappen heeft als de MK7, dan is het een prima auto. Wel vind ik deze kleur uitstekend passen bij dit nieuwe model. Succes met het personaliseren van deze auto, en vele veilige kilometers gewenst. PS. Ik wou dat ik het budget had om binnenkort je huidige Fiesta bij Bolhuis aan te schaffen. Blijft namelijk een erg mooie auto. En de aanpassing voor het remmen zou probleemloos over te zetten moeten zijn
 13. Welkom hier. Je bent echt niet de enige groninger hier. Ik zelf kom uit Westerlee. vlak bij Winschoten. De kleur van je auto is volgens mij Panther Black. Je had al rondgekeken voor de Tuning. Unlimited Tuning in Amersfoort word her en der hier goed genoemd, bij mijn vorige Fiesta ben ik er daarmee ook geweest. Ze hebben sinds een tijdje een partner in Farmsum. (autobedrijf Bolhuis). Je zou hier eens kunnen informeren. Vanuit Winsum is dat maar een kleine trip. En als het tunen net zo snel gaat als in Amersfoort, dan zal je binnen no time weer onderweg zijn. Kans is aanwezig dat het probleem met het optrekken in de 2e versnelling daarmee ook meteen is verholpen.
 14. Patchweb

  St spoiler

  De ruitensproeierleiding heeft een klein beetje speling. Deze kun je met niet al te veel problemen dus aantrekken waardoor je deze ook in de grotere spoiler kunt gebruiken. Het remlicht is voor beide spoilers hetzelfde. En voor zover ik weet hoefde ik hiervoor ook geen kabels te verlengen.
 15. Dank je Dat rijdplezier gaat zeker lukken. De aanpassing zelf is best wel prijzig ook nog. Bijna € 1500. Een deel daarvan gaat naar de RDW (€ 225). Omdat de gehele aanpassing gekeurd moet worden, en er dus ook op het kentekenbewijs een vermelding gedaan word. Het bedrijf zelf rekent voor het monteren van de bedrijfsrem (de macGyver oplossing) een prijs van € 830 excl. btw. Het opklapbaar maken van het pedaal kost € 144,50 excl. btw. En dan rekenen ze € 55,50 voor het verzorgen van documentatie en het begeleiden van de keuring. (wat inhield dat ze de keurmeester wezen waar de koffiemachine stond.) Het technisch keuren door deze keurmeester van de RDW heeft al met al nog geen 10 minuten in beslag genomen. De rit van en naar Assen duurde bijna 1.5 uur. Maar dat was wel het leuke aan dit geheel. Volgende updates volgen nog. Ik zal o.a. de voorbumper aan de bijrijderskant wat moeten polijsten, een vrouwelijke bestuurder van een auto schatte de ruimte verkeerd in, en het is haar gelukt om mijn bumper te raken met haar achterspatscherm en haar achterportier. De krassen bij haar zijn behoorlijk wat groter als bij mij. En ik denk dat ik met wat polijsten de meeste krassen weer weg ga krijgen. Maar ook hiervoor geld. Het moet een beetje warmer worden. Tis nu nog niet te doen om aan de auto te knutselen.
×
×
 • Create New...