Jump to content

Clank

Active users
 • Posts

  2561
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Clank

 1. Ik zou zeggen: ga de deurrubbers eens invetten en kijk eens of het probleem dan verholpen is. Die ruimte tussen de kast en deur die je bedoeld, zit volgens mij gewoon achter het rechter spatscherm, achter de modderkuip. Die ruimte schoonhouden scheelt er veel in roest later. Overigens kan het wel een schokdemper zijn die piept, maar het lijkt me dat die dan ook geluid moet maken als je hem indrukt. En heb je de auto ook van links naar rechts laten wiegen? De rubbers van de stabilisatorstang zijn vaak nogal een puntje. Maar vervangen is geen leuk werk en als het niet nodig is, is het zonde.
 2. Motorgeluid of van een luchtstroom is het niet, want hij maakt het geluid ook bij stilstand. Rubben van een deur zou kunnen, net als rubbers in het onderstel. Ik zou eens tegen de auto aan duwen, zodat ie heen en weer beweegd, misschien dat je zo ook het geluid kan reproduceren?
 3. Ik heb het inderdaad wel eens gezien bij een auto waarmee ik een proefrit deed. Internet af gestruind en het schijnt dat het geen kwaad kan en meestal niks is. Echter kan het ook zo zijn dat je koppeling op zn eindje loopt. Maar dat merk je gauw genoeg als ie begint te slippen in de 5e versnelling bij tussensprintjes. Enige wat je kan doen is je koppeling vervangen, maar om dat nou voor een klein piepje te doen?
 4. Youtube - engineering explained Geperforeerde schijven heb je niet veel aan, behalve dat het er stoer uit ziet. Waar ben je naar op zoek? Gewoon vervangingsmateriaal of upgrade voor het hele remsysteem?
 5. Richting breda ben ik ook regelmatig te vinden. PM maar!
 6. Weet niet precies waar je de puma neer gaat zetten, maar als het enigszins richting zuidoost brabant is, laat maar weten. Dan meld ik me wel aan bij die niet-nader-te-noemen-forumleden die n handje willen helpen.
 7. Is ook beter. Dat soort klussen moet je niet overhaasten.
 8. Kan een voorbereide kabel zijn, zie je wel eens vaker. Dat als het knopje er zou zitten je geen muntenbakje hebt. Mijn focus heeft bijvoorbeeld een infocentrum (super luxe toen), als je dat niet hebt zit er gewoon een bakje voor munten/parkeerkaarten.
 9. Ik snap je punt, maar ik denk dat ik toch rare blikken krijg als ik dat hier aan straat doe.
 10. MK3 is indd volgens mij ook een kg of 100 lichter als ik me niet vergis.
 11. Als ik een garage had gehad had ik hem vandaag nog opgehaald. Maarja, het leven is niet altijd feest. Nieuwe eigenaar kan er veel (sleutel) plezier aan beleven.
 12. Clank

  Spatlappen MK7

  Als er een plastic schroefje in het midden zit: Grijp de buitenkant ergens mee vast en draai dan het schroefje eruit (dan heeft het schroefdraad tenminste grip), dan zou het eruit moeten komen. Ford gebruikte die bij de MK5 erg veel weet ik nog. Altijd ellende.
 13. Ik heb zoiets ook ooit gedaan, alleen dan met allemaal vakjes. Wat ik me afvraag, buigt ie met zware spullen in het midden niet door?
 14. Sensoren die je olie meten sowieso nooit vertrouwen. Zo ken ik iemand met een Volvo S60 die al een hele tijd met te weinig olie rond reed omdat de boordcomputer het niet aangaf. Sensor was stuk. Zelf controleren en als het oliedruklampje ooit aangaat: koppeling in en motor afzetten. Dan doorrollen naar de eerste de beste plek waar je je auto veilig neer kan zetten en dan olie checken. Nóóit zonder oliedruk laten lopen. Maar zoals je het nu doet, regelmatig checken: zo hoort het, deden maar meer mensen dat.
 15. Banden nooit uitzoeken op slijtage of op economisch rijden, maar op grip. Als je op de snelweg vol in de ankers moet ben je jezelf dankbaar voor een setje goede banden. Zelf heb ik goede ervaringen met Dunlop, zowel onder de mk5 fiesta als onder de mk1 focus. Maar zoals eerder gezegd, scheelt het per auto enorm veel. Ik heb ooit de tip gekregen om te sorteren op de banden die het meeste energie verbruiken. Die hebben vaak een zachtere compound en daardoor meer grip. Zodoende dus ook nooit energiezuinige banden kopen (ik kijk naar jou Michelin Energy Savers) of banden die slijtvaster zijn. Tevens is mijn ervaring daarmee dat ik dan zoveel aan het glijden ben, dat het helemaal niet minder brandstof verbruikt, en alleen maar sneller slijt. En als tweede tip kreeg ik om er niet op te bezuinigen. Je auto in puin is altijd duurder dan wat meer geld uitgeven aan goede banden.
 16. Ik snap het idee, ik ben gedwongen geupgrade naar een focus mk1 1.6, welke in elk opzicht beter is, maar soms denk ik nog wel eens: zal ik hem anders verkopen en weer gewoon een mk5je terug kopen?
 17. Via de sloop zal een koplamp wel meevallen. Er staan bosjes MK5jes op de sloop. En kleurverschil zal ook wel loslopen. Een MK5 heeft echt glas, en niet van dat lelijke verkleurende plastic zoals de focus bijvoorbeeld heeft.
 18. Ik vraag me af of we wat terug zien van hem.. Laatste keer ingelogd is de dag dat hij dit postte.
 19. Zoals ik zei in het andere topic: Startonderbreker zit in je motormanagement. Krijg je er wel uit, maar dan krijg je je auto ook niet gestart. Je moet dus de chip van je startonderbreker overzetten. De vraag is alleen: wat is er nou precies kapot is: je sleutel zelf of je contactslot. Doet de reservesleutel het wel?
 20. Startonderbreker zit in je motormanagement. Krijg je er wel uit, maar dan krijg je je auto ook niet gestart. Ik zie alleen dat er 2 topics zijn gestart, wat niet handig is. Ik reageer in het andere topic uitgebreider en verzoek hier om een slotje.
 21. Dat durf ik niet te zeggen. Alleen meen ik me te herrineren dat die in de fiesta (1.25 zetec) een IB5 bak is, die ik volgens mij ook onder mijn focus heb hangen (garantie tot aan het eind van deze post). Daar komt ook al ruim meer vermogen uit dan uit de fiesta, en weegt ook een pak zwaarder. Als ik zo snel even internet afstruin moet zo'n IB5 bak geen problemen opleveren.
 22. Collega van mij had het er juist over dat de fiesta bak leuker zou zijn. Schijnt toch een iets andere vertanding te hebben waardoor je met je 1.25 bak sneller bent, en het schijnt dat zo'n bak het prima houdt. Als je verder nog wat leuk gaat tunen (wat hij heeft gedaan) zijn je aandrijfassen ook niet t probleem, maar schijnt de motorsteun het eerder te begeven in een puma. Hij heeft er een aantal op voorraad in elk geval.
 23. Ik moest even aan een oud filmpje denken van MCM: Youtube - iPad Dash Install Die lui bouwen hem wel vast in, maar het lijkt op hetzelfde idee.
 24. Pfoe.. Celica's, breek me de bek niet open. Maar ik meen wel dat dit wel mooi speelgoed kan zijn.
×
×
 • Create New...