Jump to content

lucky luc

Active users
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

About lucky luc

 • Birthday 23-10-1962

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Terneuzen

Previous Fields

 • Voornaam
  Luc
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7
 • Kleur
  Blauw

lucky luc's Achievements

What's a Fiesta ?

What's a Fiesta ? (4/22)

 1. Ziet er inderdaad mooi uit met zwarte velgen. Over het motorvermogen! Ik ging laatst even achter een ST 150 aan met mijn 120pk sportje! Die kerel had haast, maar reed mij er niet af. Dus...
 2. Mooie kleur man! Rij zelf ook in een ink blue sport. Zwarte 17 inch moet mooi zijn, al zou er eigenlijk een chromen velgrand in moeten, om de velg te accentueren. Die van mij zijn gewoon standaard.
 3. Die 6l. op 100km was wel op de duitse autobahn, op een zonnige dag, geen wind en...niet boven de 120km/h geweest. Tot ergernis van sommige Duitse Audi en BMW rijders. Mijn vrouw zat er naast, en die vind dat hard rijden maar niks! Dus dat doe ik als ik lekker alleen aan het rijden ben. En ja, dan verbruikt de 1.6 sport wel iets meer. Het klopt zoals hierboven beschreven. Kortere versnellingen en een flinke overdrive maken hem vlot in het accelereren, maar zijn topsnelheid blijft wat achter door het wat lage koppel. Ik ben er overigens best tevreden mee. Ik doe er geen wedstrijdjes mee.
 4. Ben ook aan het zoeken geweest. Helaas, in de 1.6 sport zitten de fittingen en bedrading er niet in. Toch maar eens bij de dealer kijken of er wat aan te doen is. Er zal toch wel ergens een kabelboompje zitten waarop een stekker kan worden ingeplugd?
 5. In Terneuzen staan nog 1 witte en een grijze...ook erg mooi. Heb ze net gezien. De zwarte was al weg. Mooie kar hoor...Ik heb een jaar te vroeg gekocht. Waarschijnlijk medio mei komt de ST met 180 paardjes. Das pas echt lekker!
 6. Ik heb ze in Duitsland al onder de gewone bumper gezien. Het staat de auto wel goed, alleen heb ik wel het idee dat je hem snel kapot zult rijden. Een rottig drempeltje of stoeprand en je trekt hem er zo vanonder. Ik heb zelf al eens met die druppels op de stenen geschaafd. Je ziet het gelukkig niet zo aan de onderkant, maar die splitter zit nog iets lager, en die gaat er dan ongetwijfeld af scheuren.
 7. Ziet er strak uit. De striping staat 'm ook goed, en de velgen...top. Ook de led achterlichten maken het mooi kompleet.
 8. Mooie foto's joh, Er staan alleen zo weinig Fords in...nou ja, kennelijk crashen die niet zo vaak! Ik zou het bijzonder waarderen wanneer je het bij het merk houd. Je hebt misschien wel foto's van de bekende ralley cars, met name de Focus en Fiesta WRC uitvoeringen. Dat zou ik wel mooi vinden om die platen op dit forum te kunnen bekijken. Alvast bedankt en veel fotoplezier. Foto's maken is ook een van mijn geliefde hobbies.
 9. Beste mede Fiesta liefhebbers, Ik heb mijn mk7 sport nu een jaar en ruim 20.000km rijervaring, en het moet gezegd, ik ben er stik tevreden mee. Hiervoor reed ik met een Focus mk2 tdci en vond in het begin dat de Fiesta niet erg snel aanvoelde. Dat kwam natuurlijk door het grote verschil in koppel. De Focus diesel had vooral onderin erg veel trekkracht waardoor je het gevoel had dat ie snel was. (en dat was ie ook) Alleen moest je wel sneller overschakelen vanwege het beperkte toerenbereik. Die Focus liep ruim 200km/u top. Dat verschil met de Fiesta 1.6 viel mij in het begin wel een beetje tegen. Aanpassen van de rijstijl was dus wel noodzakelijk. Wanneer je hem goed in zijn toeren houdt wil hij best reageren. Goed inrijden is een issue. In het begin altijd flink laten trekken in een hogere versnelling vanuit een laag toerental, en doorjagen tot het rood. Wel met de motor goed op temperatuur natuurlijk. Zijn top ligt nu ruim boven de 200km/u. Ik ben er afgelopen zomer mee naar Griekenland geweest en op zo'n rit ga je de auto wel waarderen. Persoonlijk houd ik wel van een wat stevigere vering en een strak sturende auto. Deze Fiesta voldoet daar 100% aan. Ook is het een handige en compacte auto als het gaat om Griekse binnenwegen. Alleen het motorvermogen is wat aan de krappe kant in het Griekse bergland. Hellingen vanaf 6% zijn wat lastiger, dan ben je genoodzaakt terug te schakelen en hoog in toeren te rijden. En dat komt zijn verbruik niet ten goede. De rit vanuit Nederland naar Venetië verbruikte hij ongeveer 6L op 100km wat erg netjes is. In Griekenland liep dit wel weer snel op naar 7.5L op 100km. Hier in NL ligt mijn gemiddelde verbruik op 6.8L op 100km. Over de dealer ben ik al jaren erg tevreden. Zij geven prima service en vakkundig advies. Ik heb tot nu toe nog geen klachten of mankementen aan de auto gehad. Over het spuitwerk aan de binnenkant van de achterklep was ik niet te spreken. Dit is mat en lijkt daardoor niet afgewerkt. bovendien was er een beschadiging aan die binnenrand, maar de dealer heeft dit netjes verholpen. Ik denk dat ik nu de enige ben met een glimmende binnenkant van die klep. Verder heb ik nu ontdekt dat aan het bestuurders portier een rubber loslaat. Volgens de dealer komt dit vaker voor en het euvel word binnenkort bij zijn onderhoudsbeurt in orde gemaakt. Verder vind ik dat de 17 inch velgen wat ver binnen de spatborden staan. Ik overweeg om er spoorverbreders tussen te monteren. Heeft iemand hier al ervaring mee? Ik heb onderweg al enkele Fiesta's MK7 zien rijden waarvan de spatborden wel goed gevuld waren. Dat staat gewoon mooier.
 10. Klopt. Ink Blue, blauw interieur. 30mm verlaagd (origineel Ford) 17" velgen. Voorzien van audio X pack. Kortom, lekker compleet. Ook het Private glass mag ik niet vergeten. Ik wacht nog tot er iets van LED achterlichten beschikbaar komen. Heb ze nog nergens gevonden. Misschien dat hier iemand iets weet? Lijkt mij namelijk wel passen bij zo'n moderne auto.
 11. Jullie vroegen om een foto? Wel, dit is 'm.
 12. Hoi Beste Ford liefhebbers. Ik ben Luc, 49 jaar en heb in mijn loopbaan als chauffeur al heel wat Fords gereden. Sinds een jaar rijd ik nu het laatste model Ford Fiesta sport met de welbekende 1.6L motor van 120pk. Hiervoor heb ik 2x een Ford Focus gehad. Het eerste model 1999 met de 2.0L motor en 130pk en daarna het gefacelifte model met de 115pk sterke TDCI motor. Voor de twee Focussen heb ik nog een Sierra gereden. Ook een 2.0L. Kortom, ik heb enige ervaring met het merk.
×
×
 • Create New...