Jump to content

Aristonos

Active users
 • Posts

  50
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Aristonos

 1. Kan het zijn dat ze bij sommige modellen die arreteerstift hebben weg gelaten ?
 2. Mag ik vragen hoe jij die led strip heb aangesloten ? Ik heb een draadje met stekker gevonden die past op het led stripje. Maar het draadje is zo kort en het draadje van de auto zit veel naar rechts terwijl jij het draadje naar binnen hebt net naast het airbagslot.Heb jij meer draad kunnen vrijmaken uit de auto ? Is er nog speling ? En hoe heb je dat stkkertje naar binnen gekregen.Daarachter zit ook iets wat het niet helemaal vrij maakt.
 3. Kom ik erachter dat in de middenconsole achterin bij de achterbank wel een loos gat zit met dekseltje maar geen 12 volt aansluiting. Die had ik wel in de vorige wat een titanium was. Weet iemand of daar misschien een vooraansluiting zit (Draden/stekkers) voordat ik alles overhoop haal om het te zoeken ? En kan ik dan bij Ford een passende 12 volt aansluiting halen of kan het ook een universele worden ? Ik las op een focusclub dat iemand het wel had. Focusclub omdat ie van Focus overstapte naar een Fiesta. Hier een greep uit zijn samenstelling. Daar staat het dus. Elektrisch bedienbare portierramen voor (incl. one touch down functie) Elektrische stuurbekrachtiging (EPAS) Elektrische voorruitverwarming Elektrisch inklapbare buitenspiegels met instapverlichting Elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels Elektronisch Stabiliteits Programma (ESP) Extra 12V aansluiting op middenconsole achter Ford Auto-Start-Stop systeem FordEasy Fuel Geblindeerde ruiten achter Geïntegreerd navigatiesysteem inclusief 5'' kleurenscherm met SD kaart voor West Europa
 4. Dat bedoelde ik dus in het andere topic. Van 100 naar 140 pk is 40%.Echt veel.En dus eigenlijk niet toegestaan verzekeringstechnisch. Ik vroeg me dan ook af of de 140 pk uit de fabriek niet iets anders is dan de 100 pk. Overigens rijden er wel zeer veel Fiesta,s rond die van 60 pk naar ruim 85 pk of iets meer zijn gechipt. Dat is ruim over de 20%
 5. Hebben die dan niks verder aangepast uit de fabriek ? Andere bak of turbo ? Dus precies dezelfde motor ? En dan 100/125/140/180 PK ?
 6. Ja duidelijk.Ik dacht om niet teveel PK,s toe te voegen om de aandrijflijn en koppeling niet teveel te belasten. Maar ik begrijp dat je ook gewoon met je voet rustig aan kan doen. Ik wil het omdat de auto iets meer kan gebruiken bij het inhalen. Het gaat wel goed hoor, .Maar je merkt dat er begrensd is. Bij 100 moet je echt terug naar de 4 om te accelereren. Zitten lange versnellingen op. En welke bedrijf raden jullie mij aan dan ? Ik zie wel hier en daar positieve berichten over Unlimited.
 7. En als je een 100 pk wilt laten tunen naar 125 pk ? Kan dat ook. Dan krijg je wel meer vermogen maar ga je niet over de marge heen.Maar ik zie die optie niet bij tuningbedrijven.
 8. Ik zal er is rustig voor gaan zitten als ik tijd heb. Ik wil er alléén een voltmeter op aansluiten. Maar die draad bij de versnelling is dus niet aan te bevelen. Zal met een spanningzoeker in dat dashboardkastje zoeken.
 9. Hoe kan ik het beste een 12 volt aftakking maken ? Ik weet, je kunt de versn.pook hoes optillen.Maar daar kom je verrekt moeilijk bij van boven.Daar heb je echt geen montage ruimte..Verder heb ik kabelschoenen gekocht met piggy back. Dus daar kunnen weer twee kabelschoenen op. Hoe hebben jullie het gedaan ,indien van toepassing ?
 10. Gewoon doen. Die 60 PK in zo'n auto is echt te weinig en slechts gedaan om een zuiniger type in het assortiment aan te bieden. Ik had het destijds ook laten doen en je voegt wat beter in en haalt iets beter in. Niemand merkt het hoor. Ze gaan echt je OBD niet uitlezen als je een aanrijding hebt gehad.Wel altijd melden als je voor service gaat. Want mochten ze bij Ford je software updaten dan ben je de tuning kwijt. Dus na tuning, alleen uitlezen op storingen. Nooit meer updaten. Je hebt er tenslotte een prijs voor betaald.
 11. Heb zelf een S edition gehad. Had een S embleem op de raamstijlen en op het interieur. Het embleem in het interieur gaf aan welk nummer je was van de 300 stuks die hiervan gebouwd zijn.Ik had die wel laten tunen naar 85 Pk. Nu heb ik een 1.0 titanium.Dat is heel wat anders. http://www.autowereld.com/nieuws/autonieuws/id/11729/ford-lanceert-gelimiteerde-fiesta-s-edition
 12. Die Fiesta met tuning is ingeruild..heb het er gewoon bij verteld tegen de dealer. Geen probleem..Die 1.25 met 60 PK was ook gewoon te traag om in te halen en in te voegen. Nu heb ik een Fiesta titanium 1.0 ecoboost 100 PK drie cilinder. Dat is een echt racemonstertje. Dat voel je als je er in rijdt.Meer kan ik niet zeggen..Wil je dit nog eens laten tunen dan komt ie mede door de turbo op 145 PK. Maar even voor de duidelijkheid..Ik race er niet mee. Deze auto kan in hele lage toeren erg veel trekkracht leveren. Dit is m,n 2e auto voor m,n vrouw eigenlijk,..Naast de Mondeo 1.6 titanium 160 PK
 13. Ik kan geen relais vinden die op de schakelaar reageert.Het enige wat op de schakelaar reageert is het oranje draadje..Ik heb er een pijl bijgezet.Als ik op dat draadje de spanningzoeker zet gaat ie aan en uit als ik de schakelaar bedien...dus tot daar heb ik stroom..En nu ?? Een losse relais gebruiken of zo ? En sorry dat de foto zo klein is...ik moest hem helemaal verkleinen om het te kunnen uploaden.
 14. Ja klopt...op de schakelaar is gewoon stroom (spanningzoeker) en ook het lampje in de schakelaar brand.Ik ga morgen even in de fusebox duiken..In ieder geval tot zover bedankt...Ik kom er nog op terug op mijn bevindingen..
 15. Mijn vrouw heeft een leuke Fiesta gekocht voor boodschappen en korte ritjes.Echter waren de mistlampen verrot en ook niet aangesloten,echter er zit een standaard schakelaar in het dasboard en die werkt ook..want er komt 12 V binnen en er gaat 12 V uit.Ze hebben die mistlamp stekker waarschijnlijk bij de bumper afgekoppeld omdat ze verrot waren. Nu heb ik twee nieuwe mistlampen gekocht en heb de stekkers aangesloten.Echter er komt geen spanning naar voren terwijl de schakelaar wel spanning uit stuurt,ook het controle lampje op ee schakelaar is groen.Kortom bij de schakelaar is alles in orde.Kan het zijn dat ze de relais of zekering hebben onderbroken ? Waar kan de spanning die de schakelaar uit stuurt richting mistlampen stoppen ? waar moet ik zoeken ?
 16. Dan lijkt het me dat die van Boomerang met dat metalen frame de beste is.Die wordt dus aan de chassis vastgezet en kan niet wankelen dan.Kost een beetje...maar dan heb je wel wat...Ik had al eerder url,s geplaatst hierboven. Ik heb namelijk geen trek in gerammel of iets ..
 17. bnz...bedankt...lijkt me ook een mooie...Maar is dit een stevige ? En zit ie niet in de weg ivm de handrem ?
 18. Dat model van Boomerang lijkt me wel degelijk met dat metalen binnenframe.Die is alleen aardig aan de prijs,namelijk € 175,00.Die van cargoods is een euro of 40.Iemand ervaring inmiddels ? Met de dure of goedkope ? http://www.amazon.com/2011-2013-Fiesta-Con...g/dp/B003UXKKQ8
 19. black devil...Je hebt het over de koeltemperatuur..Ja dat mis ik ook in deze auto..En het zou zo mooi zijn als je die af kon lezen net als al die verbruikcijfers in de boordcomputer..dat ze dat niet er in hebben gezet vind ik echt jammer..en anders hadden ze toch echt een gewone koelwatermeter in moeten bouwen..dat mag toch niet missen zo,n belangrijk iets..
 20. Het verhaal inzake verzekering gaat hier bij helemaal niet op.Onder de 1.6 en 1.4 zitten dezelfde remmen en assen namelijk.Dus maak je niet druk.Immers de 60 PK is een gereduceerde 82 PK motor.Ik rij zelf een Mondeo 3.0 V6 ST met 204 PK.Deze was destijds ook leverbaar in een ST220 uitvoering met 226 PK.Dit was gedaan met klassieke tuning.Dus inlaat en uitlaat systeem.gewoon ouderwets opvoeren dus.Als ik in de Fiesta rij,van mijn vrouw dus,heb ik soms wel het gevoel dat deze auto veel PK aan kan.Mijn Mondeo van 2005 heeft nog oliedruk stuurbekrachtiging.De Fiesta heeft electronische bekrachtiging.De volgende Fiesta gaat dus in ons geval echt een 1.6 120pk of de metal 134pk worden.En als ik nog wat zakgeld overhou dan dan misschien ook even de tuning doen.
 21. Bij Amazon zie ik de Europese versie..2e plaatje
 22. http://www.autostyle-mhw.de/product_info.p...--MH-35640.html Hiermee kun je ook leuke dingen doen.Ik heb ook de boven instap verlichting gedaan...
 23. Nee geen vermogensrun.Leek me ook niet nodig na al die Fiesta klanten die daar reeds waren.Maar hij trekt wel erg goed in de toeren door.dat kan bij de standaard 60 PK niet door de begrenzing.Je moet hem echt opjagen dit soort motoren.Dat geeft dus wel sneller slijtage en eventueel panne.een 1.6 bijvoorbeeld met 85 pk zou het toch een stuk makkelijker hebben om de resultaten te behalen.
 24. Ruim 600 km terug heb ik de auto ook laten tunen in Amersfoort.Ik moet zeggen dat ie wel beter trekt.Maar helaas kreeg ik de auto van de week bij een lange snelweg test niet over de 160km/u.Nu stond er donderdag wel een stevige wind en die had ik tegen.Het blijft tenslotte wel een 1.2 motor en ik had de airco aan. Ik heb fimpjes gezien dat ze op de teller 180km/u rijden. Reacties welkom.
×
×
 • Create New...