Jump to content

spandel

Active users
 • Posts

  1140
 • Joined

 • Last visited

About spandel

 • Birthday 15-09-1980

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.spandel.nl/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  groningen

Previous Fields

 • Voornaam
  Henk
 • Auto
  Ford Ka
 • Type
  Anders
 • Kleur
  Paars

Recent Profile Visitors

1777 profile views

spandel's Achievements

Fiesta Monkey

Fiesta Monkey (9/22)

 1. Hier iemand vanuit het noordoosten -> iemand afspreken bij almere / zwolle ofzo?
 2. tomtom henkie.... en ik stuur je dan WEL de goede kant op heh!
 3. over sjonnies gesproken ik zal der ook zijn
 4. 22 maart moet ik in enschede op visite bij mn zussie... zal eens kijken of ik de 23e "wakker" ben.
 5. Ik woon nu 2 jaar in de stad.. voorheen gewoond in leek
 6. winsum is mij wel zeker bekend, de meesten hier bij de fiestaclub weten groningen nieteens te vinden (alleen dat het in het HOGE noorden is)
 7. Ok, en nu voor iemand die zelf een garagedeur als scherm gaat gebruiken. Wel wat gevonden: Koplamp controleren en afstellen: Bij auto's met automatische lichthoogteregeling de aanwijzingen van de fabrikant opvolgen. Bij auto's met manuele lichthoogteregeling op de basispositie afstellen. Nieuwe reglementering voor het afstellen van dimlichten. Sinds september 2003 passen de keuringsstations van de technische controle (GOCA) de nieuwe reglementering toe m.b.t. het afstellen van dimlichten.Voor de afstelling van de lichten zijn thans twee reglementeringen van toepassing, namelijk de richtlijn 76/756/EEG zoals laatst gewijzigd door richtlijn 97/28/EG en de norm NBN611. Wat verandert er met de nieuwe reglementering voor Europees gekeurde voertuigen? Vroeger maakte men een onderscheid tussen koplampen gemonteerd op personenwagens en deze van andere voertuigen. Het dimlicht van personenwagens werd afgesteld op -15: d.w.z. dat de stralenbundel van het dimlicht over een afstand van 10 meter 15 centimer diende te zakken. Dit om verblinding van tegenliggers te vermijden. 15 centimer per 10 meter stemt overeen met 1,5% en omdat de lichtstralen zakken, spreekt men van -1,5%. Bij andere (bedrijfs-) voertuigen bedroeg deze inclinatiewaarde -3%. M.a.w. de lichtstralen dienden over een afstand van 10 meter 30 centimer te zakken ofwel -30. Nu wordt er geen rekening meer gehouden met het type voertuig, maar gaat men na op welke hoogte de koplamp zich bevindt. Men meet de afstand tussen de steunvloer en de “onderste” rand v.h lichtdoorlatend gedeelte van de koplamp. In functie van de gemeten hoogte zal de hellingshoek dan aangepast worden. We onderscheiden drie mogelijke afstelbereiken: Hoogte(H)= afstand in cm tussen steunvloer en “onderste” rand v.h lichtdoorlatend gedeelte Helling v.d as v.d GROOTLICHTEN HELLING van de licht – donker grenzen - DIMLICHTEN H < 80 1% hoger dan het dimlicht Tussen 1,0% en – 1,5% 80 ≤ H ≤ 100 1% hoger dan het dimlicht Tussen 1,0% en – 2,0% H > 100 1% hoger dan het dimlicht Tussen 1,5% en – 2,0% Voorbeeld: De onderste rand van het dimlicht bevindt zich op een afstand lager dan 80cm boven de grond. Dit dimlicht dient u voortaan af te stellen met een inclinatiewaarde tussen -1,0% en -1,5%. U kiest zelf de inclinatiewaarde en stelt u in dit geval uw koplampafstelap-paraat in op -1,25%, dan zit u altijd goed. Behalve de waarden die u in bovenstaande tabel terugvindt, kan men ook rekening houden met de inclinatiewaarde die eventueel door de fabrikant op een duidelijke wijze vermeld is. Hetzij dicht bij de koplamp, hetzij op een gegevensplaatje.
 8. de titel zegt genoeg denk ik, gaat me vooral ook om de breedte afstelling, die kan ik nl nergens vinden (eisen , verschil links/rechts
 9. Met mijn "standaard" KA lijkt me het niet verstandig op de ring te rijden, was mn andere motorblokje maar klaar heh
 10. Is de fiestaclub nu weer een van de grotere clubs die der staat? Ik neem waarchijnlijk ook wel wat goodies mee, als daar intresse voor is natuurlijk. Dit jaar sta ik bij FordTeamNoord (aangezien de ka-club geloof ik weer niet heengaat) Gaat der weer "iemand" met rode tape de plek afzetten?
 11. spandel

  Ka Vs Fiesta

  leuk man zon project keep us posted!
 12. Kan ook wezen dat je gasklephuis zelf smerig is, dat was bij mij nl het geval. Als je olie derin hebt zitten en je auto wordt warm kan je stationaire omloop zelf dichtslippen, waardoor ie stationair slecht loopt. ook kan vuil dervoor zorgen dat je gasklep niet helemaal sluit en die dus wel gas blijftgeven als jij dat niet wilt
×
×
 • Create New...