Jump to content
Fiestaclub.nl

fiesta-mk5-tdi

Active users
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

About fiesta-mk5-tdi

 • Rank
  What's a Fiesta ?

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beverwijk

Previous Fields

 • Voornaam
  Kees
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK5
 • Kleur
  Zwart

Recent Profile Visitors

415 profile views
 1. fiesta-mk5-tdi

  Nieuwe Fiesta Fan

  Hele strakke bak!👍👍
 2. Wellicht de unit (kachelkraan) onder je paravan evengoed vervangen?
 3. fiesta-mk5-tdi

  Krakend/Speling voorwielen

  Stond laatst onder een mk7 die op de brug stond en je kon er aan de voorzijde geweldig makkelijk bij, deze stabilisatorstangrubbers. Dit was een 1.25 85 pk. Kwartier werk en nog geen tientje aan rubbers.
 4. fiesta-mk5-tdi

  Bandenspanning Mk5 Sport

  De sport heeft 195 50 15 als bandenmaat. Met michelins heb ik 2.4 rondom dit bevalt goed. Alles boven 2.5 gaat stuiteren maar dat is mijn mening.
 5. fiesta-mk5-tdi

  Bandenspanning Mk5 Sport

  @TimothyST Inderdaad als je gereden hebt 0.3 bar meer. Ik was laatst bij Texaco waar dat vermeld stond op de bandenpomp. Nog nooit ergens gezien. Maar heel goed. Ik rijd met een mk5 sport met 2.4 rondom. (Micheline pilot 3) Gelijkmatige slijtage en goede grip.
 6. fiesta-mk5-tdi

  Bonkend geluid rechtsvoor op klinkerwegen

  Bedankt! @bickel en @allesklusser Vandaag de andere kant gedaan en zal hier een link plaatsen straks naar een nieuwe how to. voila ;
 7. fiesta-mk5-tdi

  Bonkend geluid rechtsvoor op klinkerwegen

  Nou, het is eindelijk gelukt, aan 1 kant dan de andere kant volgt morgen. Het is inderdaad een flink gepiel. De auto aan beide kanten op assteunen anders lukt het natuurlijk niet vanwege de druk op de stang. Zoals je zei de rechterbout een aantal slagen los en die andere eruit en de klem verbuigen. Veel wd40 en wat wringen en het rubber kwam los. Een langere bout genomen om de klem naderhand vast te zetten en hem zo op zijn plek terug te buigen anders krijg je de originele bout er niet in. (Was vergeten voor het plaatsen van het nieuwe rubber met een grote tang de beugel terug te buigen) Hierna past het meteen weer. Ik heb het rubber gebruikt met als binnendiameter 16mm en moet zeggen hij sluit perfect. Ik zal morgen wat foto's maken.
 8. fiesta-mk5-tdi

  Bonkend geluid rechtsvoor op klinkerwegen

  Bedankt kerel! Maar ik heb een tijd terug origineel opgehaald bij ford zelf en idd die kraagjes! Maar geretourneerd omdat het volgens de garage dat niet was. (26euro!) Ik heb nu 15 en 16 mm besteld. Ik doe wel 16 eromheen dat zal niet aankomen op 1 mm? Heb die 2 varianten nl net besteld maar ik probeer nu 17 erbij te krijgen.
 9. fiesta-mk5-tdi

  Bonkend geluid rechtsvoor op klinkerwegen

  Alleen weet iemand de juiste binnen diameter van dit stabilisatorrubber? Ik meet de stang op 17mm. Maar het lijkt alsof de stang dunner is op de plek van het rubber. Overal zie ik 15mm als ik op kenteken zoek maar ook 15.5 , 16 en soms 17 komt ook voorbij. Iemand hier die het zeker weet? Of maakt het niet heel veel uit?
 10. fiesta-mk5-tdi

  Bonkend geluid rechtsvoor op klinkerwegen

  Ga ik toch maar is een poging wagen, bedankt! Ik laat het vd week wel even weten eventueel met wat foto's!
 11. fiesta-mk5-tdi

  Bonkend geluid rechtsvoor op klinkerwegen

  http://www.fiestaclub.nl/guides-detail.aspx?BerichtID=19017&ForumID=76 Hier is het iemand gelukt. Maar is het niet mogelijk die beugel alleen rechts los te maken en eventueel te verbuigen of is dit kansloos?
 12. fiesta-mk5-tdi

  Bonkend geluid rechtsvoor op klinkerwegen

  Volgens mij is het niet mogelijk zonder het subframe te laten zakken. Als iemand het kan uitleggen hoe let me know
 13. fiesta-mk5-tdi

  Bonkend geluid rechtsvoor op klinkerwegen

  Het komt van de stabilisatorstang rubbers hij heeft het standaard sportonderstel en ik ga hem niet verlagen. Misverstandje denk ik @BlackFocus ik bedoel laten zakken. Zoek gewoon iemand van het forum die wellicht het subframe kan laten zakken om erbij te kunnen en dan de rubberbussen te vervangen. @allesklusserHet stukje staal zit in de kier/speling daarvan (de bus)
 14. fiesta-mk5-tdi

  Bonkend geluid rechtsvoor op klinkerwegen

  Gebonk verergerde weer eens ik spotte toch meer speling dan de garage deed vermoeden. Ik heb een plaatje staal in de ruimte ertussen (stabilisator rubber) getikt en het gebonk is weg dus dit is toch echt de oorzaak. Is er iemand op het forum die bekend is met het verlagen van het subframe en die dit kan uitvoeren?
×