Jump to content

Jeroen

Active users
 • Posts

  7288
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jeroen

 1. Nice! Is een mooie combinatie bij een witte auto 😄
 2. Wat kosten die naafkapjes? Ik heb ooit via AliExpress een setje gekocht voor mijn winterbanden, maar die zijn na 3 seizoenen lelijk geworden… (wel jammer dat die naafkapjes zwart zijn, en de velgen grijs )
 3. Wat een gaaf idee! Ik snap je helemaal, paar jaar gelden mijn schoonouders op hun 50 jarige bruiloft opgehaald in een Vw bus uit hun trouwjaar, die blik in hun ogen was onbetaalbaar 😀 Ik kan je helaas niet helpen (mijn Fiesta is slechte 38 jaar te jong), maar misschien dat iemand anders hier wel wat heeft. Je kan altijd proberen of de Ford dealer in Alkmaar (Dekker) zijn showroom model wil uitlenen voor zoiets. Is een Mk1 die ze ooit nieuw verkocht hebben, en na 40 jaar weer teruggekocht hebben en in nieuwstaat hebben gebracht, ik heb geen idee of die auto ooit naar buiten komt, en of ze die verhuren, maar het is altijd een poging waard (wel een blauwe helaas…)
 4. Zo, da’s een flinke klus! En tof dat je meteen een upgrade van de remmen hebt kunnen doen 👍
 5. Ik heb de accu niet losgehaald bij de montage. Uiteraard is er een klein risico op kortsluiting als je met de bedrading bezig bent, daarom staat het in de handleiding dat je de accu moet loskoppelen. Zorg er wel voor dat de auto volledig is uitgeschakeld als je bezig bent, dat maakt de kans dat er stroom op de bedrading staat al een stukje kleiner 😉
 6. Klopt, en ook een jaar of 12 hier weggeweest tot ik mijn MK8 ST kocht maaruh, wat was jouw forumnaam in die tijd? Kijken of mijn geheugen nog goed is
 7. Welkom terug! leuk dat je na zo’n lange tijd toch weer Fiesta rijdt!
 8. Die MKs zijn inderdaad verwarrend. Jouw type noemen we op dit forum MK5, maar het is in feite alleen een facelift van de MK4 (andere koplampen etc, maar de rest is hetzelfde) dus veel onderdelensites noemen jouw model een MK4,5. de MK5 is tot 2002 gemaakt, dus moet je volgens mij de eerste hebben. Jouw auto is 1 van de laatste van die serie, de andere link is vanaf 2002, dus voor de opvolger van jouw model. Ik heb geen ervaring met een trekhaak onder een mk5, maar let wel even op of je een 7polige of 13 polige aansluiting wil. Voor een fietsendrager is een 7polige voldoende, veel aanhangers hebben een 13polige stekker. Er zijn wel verloopstekkers verkrijgbaar, dus het is gelukkig geen definitieve keuze….
 9. Als ik op www.Spritmonitor.de kijk, zie ik dat het gemiddelde daar bijna 7 liter op 100 km is. Verbruik hangt van veel factoren af: - soort ritten (lekker een uur lang met 90 per uur tuffen, of constant remmen/optrekken/hard rijden/files) - formaat van je banden (breed staat leuk, goed om hard door de bocht te gaan, maar slecht voor je verbruik) - gebruik van airco, open ramen etc - de stand van je rechtervoet (misschien wel de belangrijkste, vorig jaar heb ik een rit naar de andere kant van het land gemaakt. Op de heenweg een kwart tank gebruikt, terugweg bijna een halve… zelfde weg, maar de heenweg bijna alles netjes 100 op de cruisecontrol gereden. Terugweg mocht ik 130. Regelmatig moeten remmen vanwege auto’s die wat langzamer gingen, en daarna weer volgas optrekken…. Wel snel thuis, niet zuinig 😂 - stadsritten zijn erg onzuinig. Een tijdje terug een paar tanken geprobeerd ultra zuinig te rijden. Lukte prima op de snelweg en buitenwegen, zodra ik in de bebouwde kom kwam, was de besparing die ik eerder op snelheid behaald had snel weer weg: remmen, optrekken, beetje filerijden voor een stoplicht, 3 keer steken om in te parkeren etc. - staat van je auto. Een aanlopende rem merk je misschien niet in het rijden, maar kan net genoeg weerstand geven om je verbruik (en je remmen) om zeep te helpen… stap 1: meten, dus gebruik je dagteller en kijk hoeveel liter je daarvoor nodig hebt gehad. stap2: hou bij wat voor ritten je ongeveer hebt gehad stap3: vergelijk je verbruik met spritmonitor, en kijk of je de verschillen kan verklaren (complete tank met alleen stadsritten etc.) stap4: begin weer bij 1, na een tijdje weet je wat “normaal” is, en kan je hopelijk de verschillen gaan verklaren (hé, toen was ik zuinig want ik had een hele lange relaxte rit”, of “toen moest ik perse met mooi weer naar Zandvoort, en heb ik 4 uur in de file gestaan”) Hier nog de link naar jouw model (als ik de goeie selectie heb gemaakt op spritmonitor) https://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/17-Ford/147-Fiesta.html?fueltype=2&constyear_s=2010&constyear_e=2010&power_s=80&power_e=90&sort=1&powerunit=2 edit: sorry voor de lap tekst, maar als boekhouder hoor ik constant dat cijfertjes veel zeggen. Dat doen cijfertjes dus niet…. Alleen als je a) goed meet/registreert EN b) snapt wat de cijfertjes betekenen/verschillen (met eerdere periodes/vergelijkbare partijen) kan verklaren.
 10. Welkom! probeer je reservesleutel eens. Kan je startonderbreker zijn (chipje in de sleutel die niet meer herkend wordt)
×
×
 • Create New...