Jump to content

Harry

Active users
 • Posts

  1510
 • Joined

 • Last visited

About Harry

 • Birthday 11-10-1989

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male

Previous Fields

 • Voornaam
  Harry
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7.5
 • Kleur
  Zwart

Recent Profile Visitors

8902 profile views

Harry's Achievements

Fiesta Nutcase

Fiesta Nutcase (10/22)

 1. Het is een GPS antenne. Geen idee waarom Ford meerdere soorten GPS antenne's levert op zijn modellen. https://ford.7zap.com/en/car/59/no/0/1843/16669/72555/
 2. Staat gewoon keurig in de handleiding, hoofdstukje 'zekeringen': Zekeringkast motorruimte: 6 = startmotor 68 = brandstofpomp
 3. Mijn Duitse import MK7,5 was wel voorzien van het perimeter alarm, maar helaas zonder dubbele vergrendeling. Het zal dus gekoppeld zijn aan het Thatcam Cat1 alarm. Dat laatste alarm type is alleen op de MK7,5 ST modellen beschikbaar geweest. Op de MK7 is het nooit leverbaar geweest (alleen perimeter alarm). Hoe het zit bij de MK8 weet ik niet.
 4. Dan is hij softwarematig ingeschakeld. Dan blijft een fout in de kabels/stekkers of een defect in de radio over.
 5. Wat gebeurd er als je op de AUX knop drukt? Je kan softwarematig de AUX functie uitschakelen. Dan moet je Menu een paar seconde ingedrukt houden, vervolgens kan je aux ergens in- en uitschakelen.
 6. Hier staat meer info: https://www.focusclub.nl/index.php?threads/o-ring-stuk-koelvloeistof-lekkage.107746/page-2 https://forum.driving-fun.com/viewtopic.php?t=35507 Bij mij lekte er inderdaad heel langzaam koelvloeistof weg.
 7. De 1.0 ecoboost is betrouwbaar, maar niet foutloos. Een bekend euvel is de o-ring die 'achter' de kleppendeksel zit. Deze ring kan redelijk snel slijten, waardoor het halve blok uit elkaar moet om erbij te komen. Bij mij was dit net boven de 100.000km gebeurd. Op diverse fora zijn hier meerdere gevallen van bekend. De uiteindelijke reparatierekening was bijna 1000 euro. Gelukkig was mijn Fiesta altijd dealer onderhouden, waardoor we de rekening door drie hebben gedeeld (Ford Nederland, de dealer en ik). Als de auto niet altijd dealer onderhouden is, zijn ze meestal niet zo coulant. Mijn advies: gewoon dealer onderhouden. Als je langer klant bent bij een dealer, zijn ze altijd welwillender om bepaalde kosten achterwege te laten.
 8. Tada! http://www.fordservicecontent.com/Ford_Content/vdirsnet/OwnerManual/Home/Content?bookCode=O10456&countryCode=NLD&languageCode=nl&marketCode=WD&viewTech=IE&chapterTitleSelected=G979672&subTitleSelected=G979676&topicHRef=G949189&div=f&variantid=1333&vFilteringEnabled=False&userMarket=NLD
 9. Helaas heb je nog een oude versie van het bluetooth voicecontrol systeem. Hierbij moest je eerst de namen programmeren om de voiceccontrol te gebruiken. Je moet dus eerst je eigen stem koppelen aan een nummer. Het werkt niet echt fijn.
 10. Zijn de kapjes verder in goede staat? Ik heb wellicht interesse.
 11. Daarnaast ook niet onbelangrijk: met welke snelheden/toeren reed je ten tijde van het 'stilvallen'. En is de auto al uitgelezen om te checken of er foutcodes in staan? Niet elke foutcode zorgt namelijk voor een waarschuwingslampje.
 12. De nieuwe Fiesta's (MK8) moeten inderdaad om de 2 jaar of 30.000km onderhoud krijgen. het service/olielampje is statisch lampje wat om de ca. 30.000km gaat branden. Toch wel slecht dat een officiële Ford dealer de eigen 'regels' niet kent. Als je je kenteken en kilometerstand invult op de onderstaande site, kan je zien welk soort onderhoud nodig is. https://www.fordonderhoud.nl/
 13. Mijn Fiesta is af-fabriek geleverd met de Sony radio, deze speakers zaten dus al in mijn auto. Ik heb alleen de achterspeakers vervangen door een losse woofer en tweeter. Nu zitten bij mij dus in de achterdeuren dezelfde speakers als de voordeuren. De tweeters heb ik uit een b-max gehaald en geplaatst. Daarnaast heb ik rond de speakers dempingsmateriaal geplaatst. Dat zorgt ook voor een beter geluid.
 14. Als je die pin eruit hebt gehaald, zit hij verder gewoon geklikt. Je moet wel eerst de dorpel verwijderen, daarna moet je hem schuin omhoog/naar voren eruit klikken. Als hij er nog nooit af is geweest kan dit wel even lastig zijn. wees voorzichtig, het is en blijft plastic.
 15. je kan zonder problemen de luxe speakeres plaatsen. Deze werden alleen geleverd als je de optionele Sony radio af-fabriek bestelde. Ze zijn te herkennen aan de blauwe kleur. Op de foto horen de bovenste twee speakers in de voordeuren en de onderste in de achterdeuren/paneel
×
×
 • Create New...