Jump to content
Fiestaclub.nl

Fiesta2000

Active users
 • Content Count

  1579
 • Joined

 • Last visited

About Fiesta2000

 • Rank
  Fiesta Nutcase
 • Birthday 13-07-1976

Contact Methods

 • MSN
  fiesta2000@live.nl
 • Website URL
  http://www.fiestaclub.nl/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Eindhoven

Previous Fields

 • Voornaam
  Patrick
 • Auto
  Ford Focus
 • Type
  MK2
 • Kleur
  Zwart

Recent Profile Visitors

2186 profile views
 1. Fiesta2000

  Register Mk5 1.6 16v Sport

  Leuk draadje dit! Mijn "oude liefde" staat er ook tussen, een zwarte 54-HB- Helaas maar krap een jaar in kunnen rijden; ingeruild bij de aanschaf van een Focus RE i.v.m. gezinsuitbreiding. Zag op de RDW website dat ie begin 2010 weer een nieuwe eigenaar heeft; de vierde inmiddels.
 2. Sorry jongens voor de wel erg late reactie... Bij dezen dan (eindelijk) een fotootje van de achterklepontgrendeling. Ik kan er zelf eigenlijk niets meer mee, dus ik wil 'em graag verkopen aan iemand die er wel wat mee kan. Prijs... nou, 20 euro lijkt me wel netjes.
 3. Ik zal binnenkort een fotootje maken dan! Wat het slot betreft, dat is niet het slot - of cilinder eigenlijk - waar je de sleutel in doet maar dat geval onder aan de achterklep. Daar zit een extra haakje aan voor de arm van de servo (om de klep te ontgrendelen). Ik moet overigens nog een kanttekening plaatsten: je zult wel nog een draad moeten trekken vanaf de middenconsole naar de acherklep en zelf de schakelaar op de juiste manier van spanning voorzien. Normaliter staat er namelijk alleen maar spanning op de schakelaar als het contact is afgezet om te voorkomen dat je tijdens het rijden perongeluk de achterklep opent. Betekent dus dat er in principe nog een relaisschakelingetje tussen moet wil je het helemaal netjes doen. Uiteraard moet er ook een zekering tussen komen voor het geval dat. Dit zit normaal gesproken allemaal in de centrale zekeringenkast, maar kan goed zijn dat je dat zelf moet realiseren omdat je auto niet af-fabriek met achterklepontgrendeling is uitgerust.
 4. Hoi Berend, Ik herken je probleem! Mijn eerste Fiesta mk5 (ook van 2000) had helaas ook geen achterklepontgrendeling erop zitten, echt erg onhandig. Mijn tweede mk5, een Sport (fase 2) van 2001 had dit echter wel. Voor mijn eerste mk5 heb ik destijds via ebay de originele Ford onderdelen kunnen kopen die nodig zijn voor de achterklepontgrendeling (volgens mij afkomstig van de Ghia). De set bestaat uit diverse onderdelen waaronder een achterslot, een knopje voor op je middenconsole, etc. In principe alles wat je nodig zou moeten hebben. Helaas is het er nooit van gekomen om het in te bouwen, dus het ligt hier nog steeds... Als je daar interesse in hebt kan ik wel eens een foto ervan maken.
 5. Heb het zojuist nog even snel gechecked, maar de stuurbekrachtigingsolie is bij mijn Focus niet rood van kleur maar ietwat groenig. Kan natuurlijk zijn dat dat de normale kleur is voor mijn wagen, maar dat weet ik niet zeker. Overigens stond het peil m.i. wat aan de lage kant, net iets onder min. Moest trouwens wel de rechter koplamp demonteren om erbij te komen...
 6. Vanmorgen effe geluisterd en ik kan direct na het starten een duidelijk gefluit horen aan de rechterkant (bij het rechtervoorwiel) tijdens stationair lopen. De frequentie lijkt verder afhankelijk te zijn van het toerental van de motor. Tijdens het rijden kan ik er niet echt iets van horen i.v.m. andere bijgeluiden, maar zodra ik ergens stilsta en de motor weer stationair laat lopen kan ik het weer duidelijk horen. Draaien aan het stuur verstoort het fluiten wat haast wel moet betekenen dat het van de stuurbekrachtigingspomp af moet komen... Misschien voor alle zekerheid toch maar eens langs de dealer gaan ermee om het te laten checken...
 7. Heb het hele draadje nog maar eens doorgelezen omdat ik de indruk heb dat ook mijn Focus begint te fluiten. Ik merkte het gisteravond toen ik de auto op de oprit zette dat er een continue fluittoon hoorbaar was, niet echt hard maar toch... Heb inmiddels zo'n 47k km op de teller staan. Ik ga morgen het eens wat beter in de gate houden om te zien/horen wanneer het zich precies voordoet en of het de stuurbekrachtigingspomp kan zijn of misschien toch iets anders. Ik heb een 2.0 Rally Edition dus volgens mij hetzelfde Duratec blok als de Fiesta ST.
 8. Fiesta2000

  Project Blue Monday

  You're welcome en goed om te horen dat ze zijn aangekomen! Mocht je nog wat meer info nodig hebben over het plaatsen van de ringen ed. laat het me dan maar even weten... Succes!
 9. Fiesta2000

  Project Blue Monday

  Ziet er goed uit Fixion! Die wielen komen erg mooi uit met de kleur van je Fiesta! Zou 'em idd ook niet verkeerd staan! Nogmaals veel plezier ermee!
 10. Fiesta2000

  Mk5 Andere Speakers?

  Het is goed mogelijk om ook 165 mm speakers in de voorportieren te krijgen van een mk4/mk5! Zie voor meer info vanaf mijn post hier: http://forum.fiestaclub.nl/index.php?showt...amp;#entry57700 Ik heb de Phonocar speaker ringen die in bovenstaande draadje worden genoemd overigens nog liggen. Mocht je interesse hebben laat het me dan even weten.
 11. Fiesta2000

  Vuren-meeting 2008

  Leuk! Ben heel erg benieuwd!
 12. Fiesta2000

  Vuren-meeting 2008

  Vind dit altijd een erg leuke meeting! Zal kijken of ik er deze keer ook weer bij kan zijn.
 13. Fiesta2000

  Meeting 24 Mei 2008

  Als de thuissituatie het toelaat kom ik ook wel effe kijken met de Focus!
 14. Fiesta2000

  Project Blue Monday

  Ziet er goed uit zo die pedalen! ...en ja... 't is inderdaad effe klooien om de gaatjes te boren, vooral bij het rempedaal, en de moertjes vast te krijgen... De wielen komen overigens er goed uit bij de kleur van je Fiesta. Gaat helemaal goed komen!
 15. Fiesta2000

  Memphis Zijn Ford Fiesta Mk5 Sport (update: 10-04)

  Da's balen man! Dan is inderdaad het volgende plan de complete aandrijfas te vervangen. Opzich raar dat ze dat niet meteen gedaan hebben. Meestal kiezen ze daar automatisch voor omdat het vervangen van een complete as vaak makkelijker/sneller gaat dan de homokineten vervangen... We gaan weer voor je duimen! Eens moet het toch goed komen lijkt me...
×