Jump to content

Christian

Active users
 • Posts

  38
 • Joined

 • Last visited

About Christian

 • Birthday 24-08-1989

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male

Previous Fields

 • Voornaam
  Christian
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7
 • Kleur
  Rood

Recent Profile Visitors

727 profile views

Christian's Achievements

What's a Fiesta ?

What's a Fiesta ? (4/22)

 1. Ik heb een MK7 sport, ook vocht onder de bijrijdersstoel (zie ook ander flapje van chassisnummer) Van de week bijna droog, maar door hitte airco gebruikt met als gevolg dat ik een muffe lucht rook.. Flapje omhoog getrokken.. ja hoor weer vocht en toen kon ik ongeveer wel achterhalen waar het vandaan kwam. Ik ga maar eens aan de garage vragen of ze kunnen zien of hij verstopt zit, maar als ik dit zo lees kan het ook niet anders.
 2. Vacuumslangen zijn zojuist getest, garage (oud Ford monteur) geeft aan dat de motor rustig draait ondanks de 1500 toeren moet namelijk er wel bij zeggen dat de auto een vrij stille auto is tijdens het stationair lopen, hij wilt het gasklephuis bekijken of deze door de andere garage daadwerkelijk gereinigd is. Ik baal er natuurlijk wel van dat we weer geen oorzaak hebben kunnen vinden.
 3. ze zijn er nog niet achter waar het hoge toerental vandaan komt, maar velen gaven de mogelijkheid vacuumslang. dat laat ik de volgende keer wel eens bekijken, dit grapje was al duur genoeg 😥
 4. De auto zojuist van de garage terug gehad, de drukplaat in de koppeling was losgebroken en was daarmee ook de oorzaak van het bijgeluid. Ze hebben de complete koppeling + druklager vervangen.
 5. Zal binnenkort even bij de wasstraat kijken als ik er een beetje foam overheen laat lopen, ze hebben daar namelijk een goede foamspraykop en zal ik het waarschijnlijk beter zien.
 6. Net bij het afgeven van de sleutel gehoord dat ze de volledige koppeling + druklager gaan vervangen, hij zei namelijk dat het de goedkoopste oplossing was omdat de koppeling zelf ook kapot zou kunnen gaan binnen een aanzienlijke tijd.
 7. Gasklephuis en gasklep zijn vorig jaar met de grote beurt gereinigd en getest. als de auto wat warm gedraaid is, heeft hij meestal geen problemen met het stationair lopen.
 8. De auto is net bij de garage geweest, voor een second opinion hebben ze hem ook naar een andere garage gebracht.. beiden zeiden ze dat de druklager van de koppeling de boosdoener is van de recente problemen. De auto is gekocht bij een bovag garage en heeft zelf nog een aankoopskeuring bij mijn vaste garage gehad, maar ook andere garages zeiden dat het auto'tje voor de rest OK zou zijn. Dan mag je er toch wel van uitgaan dat je iets betrouwbaars koopt. Maar kan een druklager ook een hoog toerental veroorzaken is mij nu de vraag.
 9. Geen goed bericht inderdaad, probleem is niet verholpen.. Vandaag weer een nieuw probleem opgedoken, een ratelend geluid zodra ik de koppeling intrap en wegrijden in versnelling 1 gaat al schokkend en achteruit rijden is ook nauwelijks mogelijk schakelen naar zijn 3 moet ik hem best hard doorduwen. Daarnet garagemeneer gebeld, en die vermoed een kapotte koppeling (veer) of iets dergelijks (sowieso de koppeling). Nu heb ik dus eigenlijk al het vermoeden nu ik op internet aan het kijken was dat de te hoge toerental ook te maken kan hebben met een slippende koppeling dus misschien vinden we de oorzaak nu wel. Zal wel weer een dure reparatie worden aangezien de gehele schakelbak vanonder moet..
 10. inmiddels bij de andere garage geweest voor het vervangen van de bobine en bougiekabels. Stationair lijkt de auto nu rustiger te draaien, minder lawaai en minder schokken. Nu hopen dat de koude start zoals gewenst zal verlopen.
 11. Klinkt alsof ie last heeft van een sluiting in een of andere kabel zodra het vochtiger weer is. De brandstof zou geen verschil hoeven geven, zelf een keer een leenauto (fiesta uit 2014) van de dealer mee gekregen als tijdelijke vervanger. daar wordt ook van alles in getankt (goedkoopste wat er maar is) en reed ook prima.
 12. Geen idee eigenlijk, sinds dat ze over zijn van eigenaar vind ik de service achteruit gegaan. Ik heb ook al eens in een ruzie met de eigenaar gezeten. Heb nu inmiddels een ford specialist gevonden die een stel monteurs van mn oude garage in dienst heeft. Dus hoop van zegen dat het probleem verholpen is na het vervangen van de kabels en bobine.
 13. en hier is het bewijs van de 1500 toeren zonder dat ik iets doe, de dealer zei me dat ik zonder de koppeling de auto zou moeten starten want hij zou er wel eens moeite mee kunnen hebben.
 14. ja, had ook de neiging ze aan de haren mee naar buiten te slepen en het te laten zien. volgens de garage die oude ford monteurs in dienst heeft, is er een kleine kans aanwezig dat het probleem daadwerkelijk in de bobine zit. Ik zei ook, we vervangen m gewoon, dan zien we wel wat er gebeurt. ps als de vacuumslang zou lekken is het probleem toch altijd aanwezig?
 15. inmiddels heeft de garage mij gebeld, meneer hij loopt gewoon 900 toeren.. en ik haal hem op en hij draait weer 1500 toeren. Andere garage ingeseind, deze gaan volgende week de bougiekabels en de bobine vervangen. Zij denken dat er mogelijk een probleem met de bobine is gezien de auto niet vlekkeloos stationair draait. Dus volgende week hoop ik van de ellende af te zijn als de onderdelen er in zitten.
×
×
 • Create New...