Jump to content

RS

Active users
 • Posts

  530
 • Joined

 • Last visited

About RS

 • Birthday 18-05-1990

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  maassluis

Previous Fields

 • Voornaam
  remy
 • Auto
  Ford Focus
 • Type
  MK2
 • Kleur
  Oranje

Recent Profile Visitors

2225 profile views

RS's Achievements

Fiesta Regular

Fiesta Regular (8/22)

 1. Finis code? Dat is zeker waarbij hij bij de Ford valt op te zoeken? Zal er eens achteraan gaan. Maar ik blijf erbij dat je daar een beetje mee moet uitkijken. Ten slotte heeft ie het tot nu toe ook altijd zonder die aanpassing gered! Zorg er dus echt voor dat al het andere is uitgesloten. Google voor de gein eens op zetec-s overheating. Veel resultaten, meestal worden ze opgelost met het vervangen van de 'heater control valve', wat mij klinkt als de kachelkraan (bij je schutbord). Ik vind het niks om mensen te vertellen wat ze moeten kopen, maar ik denk dat die kachelkraan de beste optie is. Vervolgens heel goed ontluchten uiteraard. Succes!
 2. Zag dit topic in mn mail voorbij komen. Heb hetzelfde gehad met de mijne, je hoort het vaker bij deze types. zal eens kijken of ik nuttige info heb - als je motor op normale bedrijfstemperatuur is en je draait de dop los dan komt er sowieso heet water uit. Het systeem komt dan onder druk te staan namelijk. als het alleen stoom is dan wordt het een ander verhaal. - ontluchten is bijzonder lastig bij dit blok en moet dan ook goed gebeuren. Ouderwetse manier of vacuüm kan denk allebei, maar misschien dat vacuüm meer zekerheid geeft. - Houd met het vervangen van koelvloeistof de aangegeven menging aan. Ik had toen het etiket niet gelezen en alleen koelvloeistof erin gedaan. Maar moest 1 op 1 met water volgens het etiket, kwam na een lange tijd achter. Gemend met water was het een stuk dunner, dus makkelijker rond te pompen! - kijk uit met lukraak onderdelen vervangen. Bij mij was de thermostaat vervangen (en getest), de pomp, de sensor op het blok en de kachelkraan (Engelse fora vervloeken die kraan) en ik had het nog steeds! Voordat je bijvoorbeeld de pomp vervangt, check Robert z'n tip even: even in het vaatje kijken of ie rond pompt. - je bent niet de enige die dit heeft. In Engeland hebben ze dezelfde problemen en voor de focus 1.6 (zelfde blok) bestaat een setje tegen warmteproblemen, dat de dealers in Duitsland gewoon op voorraad hadden! Dit setje had trouwens deels te maken met die kachelkraan. En ik weet een hollander die het oplost door net voor de kachelkraan een bypass te maken tussen de aan- en afvoer van die kraan. Ga overigens niet lukraak zoiets monteren, vanwege het volgende: bij mij dachten we het te hebben opgelost met zo'n setje die voor de focus beschikbaar is. Maar een jaar later kwam het terug, zoveel nut had die set... Waarschijnlijk was het een combinatie van een luchtbel en het dichtgroeien van het blok omdat ik te weinig lange stukken reed, want voor de verkoop reed m'n broer er een maandje mee zodat ie regelmatig warm werd. Probleem werd steeds minder en verdween. Auto verkocht aan een kennis van m'n broer en die heeft nog altijd geen klachten! Dus goed ontluchten bij een motor die warm genoeg is. Dat is belangrijk. Succes!
 3. Leuk idee, vorige keer vond ik het ook hartsikke gezellig en goed geregeld! Alleen kan ik 2 aug niet, dan heb ik Ford Fair in Engeland in de planning staan. Dus: 'ja leuk, maar ik ben met vakantie'.
 4. Afgezien van het weer vond ik het top. En complimenten aan de Fiestaclub, jullie stonden er zo'n beetje als eerste geloof ik he? heb hier nog wat foto's: http://s1374.photobucket.com/user/rswierts...rt=3&page=1 Op de terugweg ook nog even leuk opgetrokken met een blauwe Fiesta ST
 5. RS

  Team Gas

  Even een klein verslag: Na wat gezoek (ik stond bij het recreatiepark maar bleek aan de andere kant van dat park te moeten wezen) toch het terrein gevonden en naast de fiesta's kunnen parkeren. Had al wel gauw door dat dit niet helemaal mijn soort evenement was. Veel auto's die vooral optisch waren aangepakt met airride ed. of honda's die klinken als een opgevoerde wesp. Er zaten overigens wel genoeg auto's bij waar echt netjes aan was gewerkt, maar het was niet allemaal mijn smaak. Anyway, nadat ik m'n auto had geparkeerd maakte ik effe een praatje met Dennis, en met hem begon ik aan een rondje over het terrein. En na ongeveer 10 auto's kwamen we een Focus ST en Fiesta ST tegen. Ik maakte er een foto van en had vervolgens aanspraak met de eigenaren. Daarna heb ik eigenlijk de rest van de tijd met die 2 staan praten, dat was ineens bijzonder gezellig Tegen het einde nog even de prijsuitreiking bekeken en toen naar huis gegaan. Al met al eigenlijk best goed vermaakt!
 6. RS

  Team Gas

  Ik kom ook wel even kijken, aangezien dat behoorlijk dichtbij is. Maar ik kom in de loop van de middag een keer aanwaaien, moet ik dan nog steeds van tevoren aanmelden? Of krijg je zonder aanmelding ook een plekje ergens op het terrein aangewezen? Indien aanmelding verplicht is dan kan je me mee tellen, mocht dat alleen voor clubverband zijn dan neem ik aan dat die ene auto niet uitmaakt en dan kom ik vanzelf een keer langs.
 7. Meeting ga ik wel naar toe, maar ik vrees dat ik de bbq moet laten schieten. Denk dat dat niet helemaal lekker uit gaat komen voor mij. Vind het wel een goed initiatief!
 8. RS

  Team Gas

  Van hoe laat tot hoe laat wordt dit gehouden?
 9. Bedankt allemaal! ik zal eens kijken of ik binnenkort een meeting mee kan pakken
 10. het moment is daar! de fiesta gaat eruit, de ST staat al voor de deur! Ik zal de fiesta best gaan missen, maar met zo'n vervanger duurt dat niet lang. wat een superauto is dit zeg! overigens is de fiesta ook al weer verkocht, nog voordat ik hem op marktplaats had gezet. nog wel even een lekkage en een abs probleem verhelpen maar dan is die wel netjes afgeleverd.
 11. Ik heb de originele geluidsinstallatie weer gemonteerd in mijn Fiesta, daarbij kwam ik tot de ontdekking dat ik een afdekrooster van een tweeter kwijt ben. Ben nu op zoek naar iemand die zo'n ding heeft leggen of naar een sloop waar een fiesta mk4 of mk5 staat, in omgeving Rotterdam. In principe heb ik voldoende aan het rooster maar mocht dat ovale stuk eromheen er nog bij komen dan is dat niet erg. Links of rechts maakt me ook niet uit. alleen de kleur is belangrijk, dat moet grijs zijn.
 12. Haha ik heb geen flinke plannen, die auto's zijn van zichzelf al leuk natuurlijk. Maar wie weet zet ik er een blow off valve en een ander luchtfilter op. Verder even kijken naar de cruisecontrol, heb gehoord dat dat niet op de st is geleverd omdat dat stuur anders is. Maar laat ik eerst maar een nette ST vinden. Mochten ze weggaan dan zijn ze voor jou, maar ik moet ik even kijken of ik het originele spul nog heb liggen. Staat me iets van bij dat ik dat niet meer heb. Wordt een mk2, die neus vind ik wat mooier op een ST.
 13. Zoals ik sommige mensen al heb verteld, gaat mijn fiesta er binnen niet al te lange tijd uit. Niet dat ik klachten heb over de auto, maar het wordt tijd voor iets ruimers, iets nieuwers en natuurlijk liefst iets snellers... Dus ik ben nu op zoek naar een nette oranje Focus mk2 ST zodra ik die heb gevonden gaat de fiesta de verkoop in. spullen als de winterbanden met velgen, k&n filter en de geluidsinstallatie ga ik denk los verkopen, tenzij er iemand zich snel meld voor de auto inclusief die spullen. Overigens blijf ik nog wel zo op z'n tijd naar de meetings komen. bij de meeste kan je ook gewoon terecht met een ander model Ford, alleen bij evenementen met een clublane, zoals e.f.e, zal ik er niet tussen staan.
 14. Zo dicht in de buurt en dan kan ik niet andere keer beter, veel plezier in ieder geval!
 15. Was weer erg gezellig mensen Goede foto's ook!
×
×
 • Create New...