Jump to content

Nielsicq

Active users
 • Posts

  362
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nielsicq

 1. Zeker weten een riem. Sommige motoren zijn terug gezet naar 8 jaar. Ff checken dus.
 2. Klinkt als dat je dealer vergeten is om deze optie te activeren of de verkeerd optie geselecteerd heeft.
 3. Mijn ervaring bij de Focus is dat 1 sleutel voldoende is voor programmeren van de afstandsbediening. Zodra je de startonderbreker wilt gaan inleren dan zul je inderdaad 2 sleutels nodig hebben. doe je dus alleen een losse afstandsbediening voor de deuren en de oude sleutel voor starten dan kom je er vermoedelijk mee weg. Misschien is er iemand op het forum met een MK6 en ervaring met forscan. die gene kan vast vertellen hoeveel ingeleerde startonderbrekers je nodig hebt.
 4. Hier wat info: https://www.fordownersclub.com/forums/topic/109258-fiesta-remote-central-locking/ zou mij kunnen voorstellen dat je met forscan wat data kunt aanpassen als dat nodig is.
 5. Heb bij mijn eerste focus destijds de module van de centrale vergrendeling vervangen voor eentje met afstandsbediening. Wellicht dat dit ook kan bij de Fiesta. Als je eentje op de sloop vind dan is het vast tientjes werk.
 6. Het is al een tijdje geleden maar volgens mij alleen met sturen.
 7. Denk dat je los bestellen van de veer bij Ford zelf wel kunt vergeten. Hieronder meer informatie: het onderste onderdeel heb je nodig. Wellicht onderdelen lijn of eBay proberen: https://ford.7zap.com/en/car/191/6.51852,7.29708/66/1915/16939/97824/#7K387
 8. Welkom bij de club. Gaaf zo’n ST ! Volgens mij beginnen deze types al iets te stijgen in prijs voor een goed exemplaar.
 9. Hopen dat het werkt. Als je de knop voor de kofferbak hebt in het interieur is de kans wel groter dat het werkt. je kunt bij jou model evt een 2e hands afstandsbediening koppelen. Volgens mij moet het wel de versie zijn met een glazenbuisje als startonderbreker. De versie met chip werkt vermoedelijk niet.
 10. Hallo Marc, Welkom op het forum. Je kunt je vraag beter stellen in het technische gedeelte. bij mijn mk7 had ik destijds ook een bonkend geluid. Dit was vooral bij lagere snelheden hoorbaar maar wel altijd tijdens het sturen. dit bleek een kruiskoppeling te zijn van de stuurinrichting. Deze is tegenwoordig niet meer los leverbaar. Weet niet de exacte benaming maar je koopt nu een stang met kruiskoppeling er bij. zo te lezen ben jij zelf behoorlijk handig, de monteur had dit destijds in een half uurtje gefixed voor mij.
 11. Denk dat het het makkelijkste is om de module op te zoeken die dit regelt in jou fiesta. Vermoedelijk de GEM module. Als je het onderdeelnummer hebt kun je weer verder zoeken. @BlackFocus kun jij helpen?
 12. Je zou de accu opnieuw kunnen inleren : Je schrijft ook dat er een ander type accu in is gekomen. Met forscan kun je dit volgens mij ook instellen in de boordcomputer. Zou eerst de accu (bms) opnieuw inleren.
 13. Dit is geen originele Ford navigatie. Zit er geen boekje bij?
 14. Asbuilt is de configuratie van de auto. Wat ik eerder al aangaf ik heb geen ervaring met de mk6. waarschijnlijk zul je dus de configuratie moeten laden van jou chassisnummer in de tellerklok. Daarnaast de sleutels inleren. voordat je hieraan begint zou ik wel me gaan verdiepen in forscan. De mogelijkheden zijn anders dan vagcom.
 15. Top. als er een ander paneel is ingezet, zou ik eerst even checken of de asbuilt van jou Auto er wel inzit en niet van een andere. als dit bij de mk7 en mk8 is kun je dit soort dingen krijgen. Neem aan dat dit bij de mk6 netzo is.
 16. Weet niet hoe handig je met computers bent maar je zou het zelf kunnen doen met forscan. Zelf heb ik geen ervaring met de MK6 (2006) maar als je beide sleutels hebt moet het wel lukken. waarom denk je dat er een verkeerd paneel inzit?
 17. Helaas heb ik de stekkers niet voor je. Wellicht een sloperij? Volgens mij heeft de Mondeo mk1 deze zelfde stekkers. zelf heb ik een keer de stekkers van een verloop voor een carkit gebruikt (kram) misschien dat deze ook bestaan voor de MK3?
 18. Top, dan ben jij vast een nette rijder 😀
 19. Hoe is de 120.000 km bevallen ?
 20. Als je een geïmporteerd exemplaar tegenkomt kijk dan of deze een sluitende dealer historie heeft. Op basis van het chassisnummer kan je lokale dealer zien of dit ook echt klopt. Zover ik weet is bij een import de Sync niet altijd Nederlands , de navigatie etc kan wel in het Nederlands. Een Nederlandse sync module kost je de kop niet, 100 euro max als je goed zoekt.
 21. @PatrickGhelaas geen ervaring met het inbouwen van het apparaat op de foto. Als je nu helemaal geen originele Bluetooth hebt dan gaat het idee van @kupers38 helaas niet op.
 22. had nog niet weer gereageerd maar als de wijzer naar beneden hangt lijkt mij het logisch dat er iets is met de teller. Lekker hobbyen is natuurlijk leuk, laten repareren zal wel prijzig zijn. Misschien eentje van de sloop halen? Wellicht in te leren met forscan.
 23. Zou de auto eerst proberen uit te lezen als ik jou was. Dit kan met je smartphone of een laptop met een obd stekker. Eerste verdachten zijn wat mij betreft de nokkenas/krukas sensor. uiteraard kan het ook het instrumentenpaneel zijn. uitlezen dus 😁
 24. @BasicMK6welkom! als je een vraag hebt dan kun je hier beter een apart topic voor aanmaken zodat je meer kans hebt op een antwoord. het telefoonhoorn symbool betekend helaas niet dat je Bluetooth oid hebt maar deze dempt het geluid van de radio.
 25. Als je de f11 kaart wil gebruiken moet je ook downgraden naar een lagere sync versie en dat gaat nog niet samen met my2020 en nieuwer .https://community.cyanlabs.net/t/sync-3-4-22110-2021-maps-feedback-issues/5207 Edit: EU kaart schijnt niet beveiligt te zijn en kan wel. Dit was vorig jaar bij de NA versie ook het geval nu dus niet meer.
×
×
 • Create New...