Jump to content

ElPolloDiablo

Active users
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

Previous Fields

 • Voornaam
  Stephan
 • Auto
  Ford Fiesta
 • Type
  MK7.5
 • Kleur
  Zwart

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ElPolloDiablo's Achievements

Fiesta Newbie

Fiesta Newbie (3/22)

 1. Dank allemaal. En natuurlijk wat foto's geschoten vanavond. Ik was bang dat het allemaal zou tegenvallen na de Focus ST maar ik moet heel eerlijk toegeven, ik ben er ontzettend blij mee en vind het een heel fijn en leuk wagentje!
 2. Zoals sommigen van jullie wellicht in mijn voorsteltopic al gelezen hebben, heb ik enigszins noodgedwongen mijn 2013 Focus ST MK3 moeten verkopen en heb ik een 2014 Fiesta 1.0 Ecoboost 100pk teruggekocht. Om niet volledig in een vermogensgat terug te vallen, wil ik hem chippen. Her en der al gelezen dat 140pk makkelijk moet kunnen. De eerste optie die vrijwel gelijk naar voren kom, is laten chippen bij Unlimited Tuning. Die garanderen mij dat 145pk veilig is voor de minder sterke versnellingsbak van de 100pk versie omdat ze rekening daarmee houden en geen boost spikes toepassen. Dat klinkt goed, maar ik ben liever zelf in controle als ik bijvoorbeeld voor garantie terug naar de dealer moet. Dan kom ik uit op een module van veelal Engelse bedrijven waarmee je zelf hun mappings kan inladen. Bijvoorbeeld Pumaspeed, Collins Performance en Bluefin levert dit. De prijzen zijn ongeveer hetzelfde. Maar wat zijn hier de voor- en nadelen van en welke optie is het best? Bedankt alvast.
 3. Hallo Fiesta liefhebbers, Geheel volgens etiquette stel ik me maar even netjes voor. De naam is Stephan, 37 jaar en geboren en getogen in Dordrecht. Ik ben motorrijder in hart en nieren en heb dan ook zodra ik 18 werd mijn motorrijbewijs gehaald na jaren achterop gezeten te hebben bij pa. Mijn autorijbewijs kwam pas later. Ik gaf nooit veel om auto's. En toch.. had ik altijd een liefde voor de Focus ST. Die heb ik dan ook na lang zoeken vorig jaar gevonden. Dolblij mee. Maar helaas is er het één en ander veranderd in mijn financiële situatie waardoor ik onlangs besloten heb dat de Focus ST gewoon maandelijks teveel geld kost. Dus heb ik hem verkocht met enig pijn in het hart en ga ik morgen een 2014 Fiesta 1.0 Ecoboost Titanium 100pk met ST-Line accessoires ophalen. Dat was een gevalletje "daar loop je tegenaan": staat bij de Ford dealer in Maasdam, eerste eigenaar, nieuw verkocht door deze Ford dealer en daar altijd in onderhoud geweest. Geen afleverkosten, volledige beurt bij afleveren en een jaar garantie. Zowel binnen- als buitenkant werkelijk in nieuwstaat. Kreeg ook nog eens een héle mooie prijs terug voor mijn ST dus qua gevoel zat dat helemaal goed. Ik heb me hier vooral aangemeld om meer over tuning te weten te komen, want die 100pk is heel magertjes uit een Focus ST komende. Maar ik heb expres de 100pk genomen omdat dat in prijs scheelt en toch makkelijk naar de 140pk te tunen is. De vraag is nu nog, rijd ik langs bijv. Unlimited Tuning of schaf ik bijv. een Pumaspeed, Collins Performance of Bluefin mapping aan. We zien elkaar hier vast.
×
×
 • Create New...