Jump to content

FusionDrive

Active users
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Previous Fields

  • Voornaam
    Robin
  • Auto
    Ford Fusion
  • Type
    Anders
  • Kleur
    Zwart

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

FusionDrive's Achievements

Fiesta Newbie

Fiesta Newbie (3/22)

  1. Hierbij nog even een update. De auto is weer naar de garage geweest. Het vermoeden was een kabelbreukje, maar ze hebben niet direct iets kunnen vinden. Wel hebben ze het stekkertje van de dynamo even losgehaald en opnieuw aangesloten. Sindsdien werkt de auto weer goed en hebben we er nog geen problemen weer mee gehad. Misschien dus gewoon een slecht contactje in de stekker?
  2. Een paar maanden geleden hebben we hetzelfde probleem gehad. Toen kon er ook niks gevonden worden, ineens werkte alles weer. Een paar dagen nadat de auto terug was van de garage deed de auto niks meer en was de accu volledig leeg. De accu bleek toen defect te zijn, interne kortsluiting volgens mij. Dus deze is toen vervangen. Sindsdien werkte alles weer. Tot nu dus.
  3. Wiellager heeft de garage de ene kant gedaan, ik zelf de andere kant. Scheelt nogal kosten. En het bleek best wel een makkelijke klus te zijn. De garage een kabelbreukje laten zoeken gaat waarschijnlijk veel tijd (en dus geld) kosten. Daarom hoopte ik dat jullie misschien suggesties konden geven waar ik het beste kan zoeken. Een bepaalde stekker/aansluiting/kabel/sensor/... ? Ik zag bij afbeeldingen van een nieuwe dynamo dat er een 3-polige stekker aan zit voor extra signalen richting de ECU. Zou het probleem daar mee te maken kunnen hebben?
  4. Beste forumleden, Ik heb een 2003 Ford Fusion die ik het liefst nog jaren blijf gebruiken. Helaas zijn er door ouderdom/slijtage steeds meer probleempjes met de auto. Recent zijn bijvoorbeeld de wiellagers achter vervangen, deze maakten erg veel lawaai. Nu is er helaas een ander probleem. Tijdens het rijden ging ineens het ABS lampje aan. Even daarna gingen de tellers op het dashboard op 0. Toen begonnen er meer lampjes te branden, volgens mij van olie en accu. Daarna werkte de stuurbekrachtiging ineens niet meer en stopte de motor. Gelukkig kon ik net op tijd de auto aan de kant zetten. Ik heb geprobeerd om de auto even later opnieuw te starten, maar het enige wat ik zie is dat de brandstof niveau indicatie als een "nightrider" effect omhoog en omlaag gaat. Onder de motorkap heb ik een beetje aan kabels gefrutseld en gekeken of ik een duidelijk probleem kon vinden. Een half uur later opnieuw geprobeerd de auto te starten, toen ging hij zonder problemen aan. Vervolgens een stukje mee gereden, maar even later sloeg hij weer af. Omdat de accu inmiddels redelijk leeg was door de pogingen om hem te starten, heb ik er een extra accu/booster op aan gesloten. Hiermee was het wel mogelijk om de auto een paar keer te starten. Alles lijkt dan goed te werken, maar tijdens het rijden gaan de tellers op 0 en alle indicators uit. Zo lang ik blijf gasgeven gaat het goed, maar als ik afrem gaat de motor alsnog uit. Een vergelijkbaar probleem heb ik een paar maand geleden ook al gehad, maar toen bleek de accu kapot te zijn. Deze is inmiddels vervangen. Een autogarage heeft de dynamo gemeten, deze zou goed zijn. Is de kans groot dat dit een kabelbreukje of een slecht contact is, of is het iets anders?
  5. Goedemorgen iedereen! Ik heb een 2003 Ford Fusion die eerst van mijn opa is geweest. Erg prettige auto om in te rijden. Perfect formaat omdat er ook veel achterin kan. En onze hond (12 jaar oude labrador) gaat er ook graag mee op pad 😁. Helaas steeds vaker problemen door de leeftijd van de auto, maar we vinden het ook zonde om hem weg te doen. Misschien kan hij met wat hulp van jullie nog jaren mee.
×
×
  • Create New...