Jump to content
Fiestaclub.nl

Burrn

Active users
 • Content Count

  626
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Burrn

 1. Aan je auto sleutelen is verslavend, zo zeggen ze. Nu heb ik dit zelf mogen ervaring want ik heb nu een paar maanden een Fiesta en het blijft leuk om steeds op Marktplaats te kijken of er nog iets voor is. Maargoed ik ben een student en kan niet al te veel werken en mijn Fiesta was dus al een erg grote uitgave voor me. Maar natuurlijk wou ik een aantal dingen aan me auto 'laten' doen om hem persoonlijk te maken. Dit is vandaag dus ook gebeurt... Hieronder de foto's. Ik denk sowieso dat ik in de lente weer wat dingen ga doen, maar dat zijn de wat duurdere dingen. Sowieso MOET hij echt knappe velgen krijgen, want dit is een schande, maarja dan wil ik er ook nieuwe banden bij €€€€€...Ook wil ik nog een achterspoiler. Daarna denk ik dat hij wel zo goed als af is. Enige wat er in de loop van de maand nog in komt is een casette (cd-speler is al een tijd stuk) en dan doe ik er mooi een digitale cassette in die ik kan aansluiten op me mp3speler/telefoon en dan kan ik tenminste draaien wat ik wil horen. Dit was hem wel denk ik. Ook ga ik ff wat Fiestaclub stickers bestellen om reclame te rijden voor de club [FOTO'S OUDE AUTO VERWIJDERD]
 2. Burrn

  Burrns Mk6.5 Deep Navy St! (verkocht)

  Jongens, ik kom helaas afscheid nemen. Enige tijd geleden mijn auto ingeruild omdat hij te duur voor mij was geworden. Maar echt met héél veel pijn in het hart, want wat was ik gek op mijn ST. Ken je dat gevoel dat je naar je auto loopt en denkt van 'ja, wat is hij mooi', dat had ik elke dag. Ik wil jullie allemaal bedanken. Ik heb onwijs veel geleerd en jullie waren ook altijd bereid te helpen. Vooral met mijn vorige Fiesta die toch wel wat specifieke probleempjes had. Dankzij jullie bekwaamheid heb ik allerlei reparaties zelf kunnen uitvoeren, van het vervangen van een radio waardoor het hele dashboard er uit moest (mk6) tot aan het reinigen van carburateur van mijn ST (mk6.5). Het uitje naar de Ford fabriek in Keulen zal ik ook niet snel vergeten. Nogmaals dank en wellicht tot in de toekomst (ik heb nu een degelijke Corsa die je elke dag wel 20x voorbij ziet rijden, dus ik heb hier niks meer te zoeken ). ps. Mijn oude liefde staat te koop bij Havik Auto's in Alkmaar.
 3. Anders op zoek naar een sloop ST?
 4. Sinds een paar weken doet de sensor van mijn automatische verlichting een beetje raar. Ik heb de verlichting vaak op automatisch staan (behalve bij slecht weer overdag, dan rijd ik altijd met verlichting), maar de laatste tijd doet hij een beetje raar. Bij twijfelachtig weer springt de verlichting heel vaak aan en kort daarna weer uit. Ook als ik bijvoorbeeld achter een auto zit dan gaat hij aan, is de auto iets verder dan gaat verlichting weer uit. Ik had hiervoor nooit problemen met de verlichting. Is de sensor misschien vuil? (waar zit deze uberhaupt?). Of komt het misschien doordat ik laatst mijn stadslichten heb vervangen door LEDlampjes (zou ik wel raar vinden).
 5. Ja die had ik wel 30x schoongemaakt de afgelopen tijd
 6. Haha, vandaar Als je aan de stappenmotor en luchtmassameter gaat beginnen, staan hier goede tips: http://forum.fiestaclub.nl/index.php?showtopic=16697
 7. Mij ook, heb ook geen injectieblok.
 8. Nou na een aantal maanden ben ik waarschijnlijk achter de oorzaak van het probleem en dat was niet de sensor... Ik had mijn verlichting vervangen door led (dagrij en achterlichten). Nu was mijn derde remlicht vorige week stuk en tijdens het vervangen kwam ik er achter dan mijn lichten aansprongen tijdens het remmen. Mijn led achterverlichting maakte dus kortsluiting, waardoor mijn overige verlichting aansprong. Al die tijd gaf ik mijn sensor de schuld, maar die was het dus niet...
 9. Je hebt wel al een goed rondje geregend, met wat toeren maken? De ECU stelt je klep gewoon weer goed in. Anders weer even demonteren en monteren, plus extra goed checken of de buizen naar je luchtfilter goed aan gesloten zitten. Ik heb hem vorige week ook schoongemaakt. Carburateur er af gehaald en rondom de klep goed schoongemaakt, de klep ook open gedaan enzo. Maar na monteren had ik geen problemen. Heb je wel de groene pakking verwijderd toen je de carburateur schoonmaakte? En bij het monteren de moeren van de carburateur kruislings en lekker strak aandraaien.
 10. Burrn

  Fiesta St Kopen ?

  Dit topic kun je goed gebruiken dan: http://forum.fiestaclub.nl/index.php?showtopic=6035
 11. Burrn

  Burrns Mk6.5 Deep Navy St! (verkocht)

  Nope, gewoon 16" Die van een 17" zien er toch zo uit?
 12. Burrn

  Diamond White St

  Wat een pracht! Volgende shoot samen?
 13. Burrn

  Aanschaf Spiegelreflex

  Een systeemcamera is ook super. Spiegelreflex kwaliteit en goede lenzen, maar dan compact. Daarnaast nog vele andere digitale mogelijkheden.
 14. Burrn

  Burrns Mk6.5 Deep Navy St! (verkocht)

  Ja is gewoon sterk 3M plakband, blijft goed zitten. En mocht hij ooit los gaan dan is het ook geen wereldse uitgave om een nieuwe te bestellen.
 15. Burrn

  Burrns Mk6.5 Deep Navy St! (verkocht)

  Ja klopt, gewoon een goedkoop plak dingetje is dat. Hierbij nog de foto's van de vorige pagina (heb ze even verplaatst naar deze pagina)
 16. Burrn

  Burrns Mk6.5 Deep Navy St! (verkocht)

  Mijn auto heeft even een tijdje geen vitamine L meer gehad, maar daar is de afgelopen weken verandering in gekomen. Het begin met het vervangen van de bougies en daarna de auto een paar goed 'uitgelaten'. Waaronder een ritje naar Leeuwarden om een nieuwe radio op te halen (gelijk even mijn persoonlijk snelheidsrecord verbroken op de Afsluitdijk). In de weken daarna de binnenkant goed schoongemaakt en afgelopen weekend was de buitenkant aan de beurt. Gelijk even een shoot gedaan (zie volgende pagina)
 17. Burrn

  Fabrieksbezoek

  Haha, het spijt me
 18. Als je het commando 'Help' doet, dan krijg je toch een uitleg over de functies die je kunt besturen?
 19. Burrn

  Fabrieksbezoek

  Haha, same here
 20. Burrn

  Fabrieksbezoek

  Bedankt nog Niels, was een geslaagde dag! Mooi om bij een rol staal te beginnen en dat er aan het einde gewoon een auto de band af komt rollen. Ik kijk nu ook wel even met wat meer respect naar een auto, vooral een Fiesta. Beetje jammer dat we niks van het verven konden zien (had gehoopt dat er wel een glazen raam was). En dat we niet konden zien hoe ze de motor monteren (maken ze de motor eigenlijk in Keulen?). Maar wat een grote fabriek zeg, niet normaal. Ik keek mijn ogen vanaf de parkeerplaats al uit woensdag (daar staan ook een paar beauty's geparkeerd). Ben ook verliefd geworden op de Mk7.5 ST Perfomance Blue, wat een prachtig kleurtje heeft die! Terugweg was wel een hel, meteen vanaf de parkeerplaats eigenlijk al file hoewel we best vroeg weggingen. Bijna de verkeerde kant van de A3 opgegaan omdat de navigatie niet duidelijk was. Anders was ik helemaal laat thuis, want de andere kant op was één grote stilstaande file. De rest was wel druk met bij de knooppunten langzaam rijden. Mooi nog even in Duitsland de tank volgegooid en gegeten en daarna reden we eigenlijk mooi door. Hoe dichter bij Nederland, hoe rustiger het was op de weg en niet vergeten hoe mooier de weg was en helemaal geen sneeuw of neerslag.
 21. Burrn

  Fabrieksbezoek

  Ik ben benieuwd en heb er zin in! Ik neem mijn camera sowieso maar mee, als het niet mag dan geef ik hem wel af of leg ik hem weer in de auto.
 22. Jaaa, het is weer tijd voor een heel vaag probleem (heb altijd wel iets raars). Tijdens koude dagen hoorde ik altijd heel vaak het geluid van stenen die heen en weer tikken bij bochten en hobbels. Ben daar al een keer mee naar de dealer geweest en die zei dat dit steentjes of modder kon zijn in mijn wielbak. Afijn, het was niet altijd dus dat leek mij ook wel. Soms hoorde ik het nog weleens maar ook heel vaak niet. Afgelopen zaterdag ging ik op pad en toen was het er weer, maar het leek wel wat erger. Toevallig moest ik in de kofferbak zijn en toen ik hem open maakte hoorde ik datzelfde geluid. Dus ik de klep heen en weer bewegen en verrek...het komt uit mijn spoiler vandaan. Hoe is het mogelijk dat er iets hards los in mijn spoiler zit? Die spoiler is toch gewoon dicht aan de buitenkant? Wellicht is er wat afgebroken of zit er iets in wat tijdens koude dagen bevriest en daarom juist dan herrie maakt. Iemand enig idee?
 23. Burrn

  Roel-st

  Welkom Roel! Nette bak!
×