Jump to content

Boschfordje

Active users
 • Posts

  61
 • Joined

 • Last visited

About Boschfordje

 • Birthday 24-11-1984

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  's-Hertogenbosch

Previous Fields

 • Voornaam
  Frank
 • Auto
  Mazda 121
 • Type
  Anders
 • Kleur
  Rood

Boschfordje's Achievements

Fiesta Wannabee

Fiesta Wannabee (5/22)

 1. Idd gewoon even het scherm loshalen. Is echt het werk niet. Bij mij kwam er ook een hoop blubber uit. En spinnenwebben :>
 2. Wellicht een vreemde vraag, maar waar zit het pompje?
 3. Iemand nog een idee voor als de aanjager prima werkt maar er alleen maar koude lucht uit komt? Zekeringen zijn in orde. lekt ook geen vloeistof oid.. Het gaat om een mazda 121 / fiesta mk4 1.8D
 4. Hartelijk dank voor de tips ! *Uitlijnen is het niet *Draagarm rubbers zijn wat droog, maar verder wel goed *Velg is voor zover ik weet niet krom *Het is geen probleem wat er al was, ik heb de auto nu ruim een jaar en dit probleem is er sinds drie weken Wat opvalt is dat naast het naar echts trekken, het pedaal iets dieper in te drukken is. Zou dus iets met de druk kunnen zijn. Denk dat de fiesta maar eens een bezoekje gaat brengen aan de garage. Het wagentje heeft namelijk ook een storing in de motor (topic in onderhoud en reparatie) Nogmaals dank voor de reacties!
 5. Als ik rem, vooral wanneer ik wat harder rem, trekt de neus van de fiesta naar rechts. Volgens een monteur die de remmen heeft gereinigd en ontlucht zijn de remmen zelf goed alleen is zou de pomp niet werken. Als ik stapvoets rij en zachtjes rem hoor ik de rem rechts achter duidelijk schuren. Iemand suggesties?
 6. De bougies zijn verbrand en het luchtfilter is aan vervanging toe. De bougies waren slechts enkele maanden oud. Kan er een relatie zijn tussen het dichtgeslibte filter en de verbrande bougies?
 7. Een nieuw probleempje met de fiesta gt. Als ik volgas geef stopt de auto met accelereren. De snelheid loopt zelfs iets terug. Ook heb ik maar half vermogen als ik koud wegrij. Iemand enig idee? Recentelijk heeft kwikfit de olie vervangen. Ging overigens niet echt goed, de eerste keer was men vergeten de carterstop goed aan te draaien en in de herkansing is er ipv 5w30 10w40 in gegaan en was men vergeten de olie vul dop aan te draaien. Maar goed iemand dus suggesties?? De bougies en kabels zijn een half jaartje geleden al vervangen.
 8. Olie ververst, nieuw filtertje en nu is de tik weg. Bij kwikfit laten doen voor 60 euro. Voor dat geld hebben ze ook meteen gratis mijn uitlaat recht gehangen, een vorige garage was dat niet gelukt.. Zowaar een goede ervaring met kwikfit dus! Dank voor de hulp!
 9. Nee het toerental is normaal. De auto functioneerd eigenlijk gewoon helemaal naar behoren alleen dus die 'tik'. Van de week doe ik even de olie verversen, 5W30 als ik het goed gezien heb elders op dit forum? Dank voor de reacties tot zover!
 10. Geachte fiestakenners! Sinds enkele weken maat mijn fiesta mk3.5 1600 16v zetec een geluid alsof er een klep tikt. Als je de dop van de olie eraf haalt hoor je het tikkende geluid harder. Nu is het gekke dat het volgens mij maar 1 klep is die je hoort. Het geluid is er zowel bij een koude alse een warme motor en kan het best beschreven worden als een klep die dichtvalt. Met het vermogen is niets mis dus de klep zal niet beschadigd/gescheurd zijn anders had ik dit vast gemerkt aan een verandering in gedrag van de motor. Ik dacht eerst aan kleppen stellen maar volgens mij heeft de fiesta hydraulische klepstoters, dus stellen wordt daarmee wat lastig. Iemand ideëen?
 11. Mk3.5 gt 1.6 16v 90pk alleen andere demper. 175km p/u Hard genoeg, mij gaat het om de trekkracht tussen de 0 en 130 en die is prima.
 12. Ben hier ook wel in geïnteresseerd, hoe hebje dit uiteindelijke opgelost? Zijn de rubbers zelf te vervangen of doe je er verstandig aan dit te laten doen. Wat zou de garage hier ongeveer voor rekenen (rondom de rubbers vervangen)?
 13. Geen verkeerde auto voor een student dacht ik zo..! Welkom
 14. Mag ik vragen welke brandstof je voorheen tankte?
 15. Haha och hij heeft inderdaad een loopje met ons genomen, naar zuid-frankrijk en dat ging vlekkeloos. Ben sinds het vervangen van de bougies en de kabels heel erg tevreden over de fiesta. Dit dipje wat ik aankaart is dan ook slechts een schoonheids foutje waar ik niet echt heel erg meezit. Maar ja nu alles eigenlijk goed is aan de fiesta moet ik me toch ergens mee bezig houden he. Even de punten die je noemt: bougies en kabels zijn dus al vervangen. Ook de koppelingsset is nog niet oud, een kilometer of 20k. Open luchtfilter heeft er nooit opgezeten. Lambdasonde, brandstof toevoer en timing nog niet bekeken. Bedankt tot zover.
×
×
 • Create New...