Jump to content
Fiestaclub.nl

xr2i-16v

Active users
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by xr2i-16v

 1. xr2i-16v

  Mk3,5 Spiegels Op Mk3

  Passen mk3,5 spiegels zonder aanpassingen op een mk3?
 2. Ik heb sinds juni 2007 een fiesta xr2i 1.8 uit 1992. Ik heb haar bij een handelaar in friesland gekocht en na de proefrit heb ik haar meteen meegenomen. Op dat moment was de auto niet helemaal origineel, er zaten geen originele velgen meer onder, de motorkap had escort turbo roosters, de hoedenplank was zelfgemaakt en in de kleur van de auto gespoten, de auto was verlaagd en alle logo's waren van de kofferklep verwijderd. Mijn plan is om hem volledig origineel te maken, maar voordat ik aan de buitenkant ging beginen wou ik hem eerst technisch in orde maken. Het volgende is al gebeurt sinds aankoop: -banden voor -aandrijfashoezen (2) -remmen voor en achter compleet vernieuwd -kruiskoppelingen -alle schokdempers -koppeling -uitlaat midden en eind demper -distributieriem -kleppendeksel (licht gepolijst) -draagarmen -bougies -bougiekabels -olie + filter -koppelingskabel En dan zal ik nog wel wat vergeten hebben. zo zag de auto er uit na aankoop: http://www.mijnalbum.nl/Foto-O4TS6QJY.jpg http://www.mijnalbum.nl/Foto-PQKXUKNR.jpg Ik heb een paar maanden na aankoop op ebay een origineel lederen interieur gekocht en ik heb houtaccenten aangebracht in het interieur, daarna zag het er zo uit van binnen: http://www.mijnalbum.nl/Foto-3NB8K6P6.jpg Toen laatst de distributieriem vervangen moest worden kwamen ze bij ford er achter dat er behoorlijk wat roestschade aan de bodem zat, zoveel dat ze het niet waard vonden om verder te gaan. Ze hadden daar toen een prijsopgaaf van gemaakt waar je echt niet vrolijk van word. Ik ben toen maar langs schadebedrijven gegaan voor prijsopgaaf, ze waren allemaal veel goedkoper dan bij ford. Ik heb er toen een uitgezocht en daar staat ze nu al 2 weken. Ik laat nu ook gelijk de buitenkant doen (als ze toch bezig zijn, dan maar in 1 keer goed) want de tankdop was verroest, het rechtervoorspatbord en het dak hadden ook roestschade. Ik heb ook mk3,5 spiegels en een normale motorkap gekocht, die worden ook meegespoten. Zo stond ze er gisteren bij: http://www.mijnalbum.nl/Foto-FTNE8F8Y.jpg http://www.mijnalbum.nl/Foto-LCQMP8UX.jpg http://www.mijnalbum.nl/Foto-WU7JNLS7.jpg http://www.mijnalbum.nl/Foto-IZC3G6VD.jpg http://www.mijnalbum.nl/Foto-RFMU7Y3H.jpg http://www.mijnalbum.nl/Foto-4I3YUDMB.jpg Het enige dat daarna nog moet gebeuren is het originele luchtfilter monteren, het ding weer verhogen en originele velgen zoeken. Daarna is ze volledig origineel
 3. xr2i-16v

  Fiesta Xr2i 1.8 Project -> Update 12 Juni

  Het is weer eens tijd voor een update, de laatste weken/maanden zijn er weer een paar dingen aan de fiesta veranderd, ik heb de achterlichten vervangen door exemplaren met donkere knipperlichten en mk 3,5 spiegels gemonteerd. Sinds een week of 2 zitten de 'nieuwe' originele velgen er ook onder, ik heb ze laten poedercoaten en er zijn 4 nieuwe banden op gekomen. Hier een paar foto's van het resultaat:
 4. Welke maat banden zitten er origineel onder een xr2i 16v? En welk merk/type band kan ik er het best onderleggen? ik zat zelf te denken aan michelin.
 5. xr2i-16v

  Fiesta Xr2i 1.8 Project -> Update 12 Juni

  De auto is al weer terug van de spuiter, vorige week zaterdag heb ik haar opgehaald. Hier zijn de foto's: Ik heb ondertussen ook de deurpanelen vervangen door exemplaren met lederen bekleding: Vrijdag is het luchtfilter vervangen door het originele en vandaag heb ik een set originele velgen gekocht, het gaat dus al de goede kant op
 6. xr2i-16v

  Fiesta Xr2i 1.8 Project -> Update 12 Juni

  Het spuitwerk is best mooi geworden, ik moet het alleen nog wel even poetsen voor een perfect resultaat. Ik vond trouwens ook nog wat detailfoto's van de schade: http://www.mijnalbum.nl/Foto-GVA3SITL.jpg http://www.mijnalbum.nl/Foto-EQTYYOKC.jpg http://www.mijnalbum.nl/Foto-WKNDZBAR.jpg http://www.mijnalbum.nl/Foto-4TLVDAKJ.jpg En hier is een foto van de auto net voordat ze naar de spuiter ging: http://www.mijnalbum.nl/Foto-UMPNN3DN.jpg
 7. xr2i-16v

  Fiesta Xr2i 1.8 Project -> Update 12 Juni

  Wat word/is er allemaal al gedaan bij de spuiter: - Dak gespoten - tankdop ingelast - voorspatbord vervangen - motorkap met roosters vervangen door een dichte - Spiegelkappen gespoten - dorpel aan 1 kant vervangen - 1 dag laswerk aan de bodem Dit geintje kost mij zo'n 1500/1600 euro, ik heb dan wel zelf het spatbord de motorkap en het tankdop reparatiestuk aangeleverd. Als je het gaat doen ga dan bij verschillende spuiters prijsopgaaf vragen, de prijzen verschillen enorm per spuiter en via de ford dealer is het zo ongeveer onbetaalbaar. (ze vroegen bijvoorbeeld €600 voor 1 dorpel in een snelle berekening)
 8. xr2i-16v

  Fiesta Xr2i 1.8 Project -> Update 12 Juni

  Ik ben vanmiddag weer even bij de spuiter geweest, hij had hem net gespoten. Dit zijn de foto's van vanmiddag: http://www.mijnalbum.nl/Foto-7YLEHX6Z.jpg http://www.mijnalbum.nl/Foto-AMCZIXOA.jpg http://www.mijnalbum.nl/Foto-IPNDE6YV.jpg http://www.mijnalbum.nl/Foto-3PJLLX3Q.jpg http://www.mijnalbum.nl/Foto-NKVOOBJV.jpg http://www.mijnalbum.nl/Foto-3XQKC4O6.jpg De bodem is nu al helemaal af en hoeft alleen nog getectyleerd te worden
 9. xr2i-16v

  Fiesta Xr2i 1.8 Project -> Update 12 Juni

  Hij blijft voorlopig verlaagd, maar als de veren aan vervanging toe zijn laat ik weer een originele set monteren.
 10. xr2i-16v

  Fiesta Xr2i 1.8 Project -> Update 12 Juni

  Bedankt voor de leuke reacties, ik had eigenlijk beter kunnen zeggen dat ik hem grotendeels origineel wil hebben. De auto is in het verleden door de vorige eigenaar een keer volledig overgespoten, daarbij zijn de deurgrepen en tankdop ook meegespoten en de blauwe bies is toen ook er op geplakt. Die dingen zijn inderdaad niet origineel, maar staan wel heel mooi (naar mijn mening) en net alsof het door ford zo geleverd is, dus laat ik het zo. Dat hout vind ik mooi bij het leer passen daarom heb ik het gedaan, bij het originele stof had ik het nooit gedaan. Sinds ik het lederen interieur heb vond ik het nogal zwart van binnen, dat "hout" is een mooi accent in het interieur. Maar smaken verschillen nu eenmaal, en als ik er op uitgekeken ben is het binnen 5 minuten te verwijderen Ik ben trouwens ook van plan om binnenkort de achterlichten te vervangen door die rs dingen met donker knipperlicht, maar dat is dan wel origineel van ford. Het interieur blijft een raadsel voor mij, de verkoper zei dat het origineel uit een '93 xr2i kwam en ergens anders op dit forum zei iemand dat het ooit in een laurent david (?) uitvoering als optie was. Het enige dat ik er (vrij zeker) van weet is dat het alleen in duitsland geleverd is, weet iemand hier mischien ook meer van? Hij gaat trouwens volgens de spuiter morgen de spuitkabine in, dus ik zal morgen of donderdag nog wat foto's proberen te maken. Als het goed is rijd hij zaterdag weer na bijna 3 weken stilstand, dan kan ik eindelijk weer mensen met een verbaasde blik bij het stoplicht achterlaten.
 11. xr2i-16v

  Mk3,5 Spiegels Op Mk3

  Is het gewoon een kwestie van het gat bewerken met een dremel? Of zitten de schroefgaten ook op een andere plek?
 12. xr2i-16v

  Motorkap Mk3/xr2i

  Is de motorkap van een gewone mk3 gelijk aan die van een xr2i (ook mk3)?
 13. xr2i-16v

  Motorkap Mk3/xr2i

  Oke bedankt voor de snelle reactie
 14. Na hoeveel kilometer moet de distributieriem van een fiesta xr2i 1.8 uit 1992 vervangen worden?
 15. Hallo daar ik ben guido, 18 jaar oud en sinds juni in het bezit van een fiesta xr2i 1.8 16v uit 1992. Ik zal binnenkort wel wat foto's plaatsen van het rode monster.
 16. xr2i-16v

  Nieuw Hier -> Nu Met Foto's

  Ik vind deze net iets mooier dan de originele kuipjes dus echt zonde vind ik het niet. De originele stoelen gaven alleen iets meer steun aan de zijkant, dat is het enige wat minder is aan deze stoelen, voor de rest zien ze er mooier uit (vind ik dan) en zitten ze nog net iets lekkerder dan origineel.
 17. xr2i-16v

  Nieuw Hier -> Nu Met Foto's

  Ik heb effe snel wat foto's gemaakt, ze staan hier:
 18. xr2i-16v

  Nieuw Hier -> Nu Met Foto's

  Ik heb de homokineet intussen gevonden dus de fiesta zal na de herfsvakantie weer kunnen rijden. Ik had zelf ook nog nooit zo'n lederen interieur gezien bij een fiesta ik kwam hem toevallig tegen op ebay, het gaat echt om een interieur speciaal voor de fiesta. Ik kwam er laatst weer 1 tegen op ebay, dat was deze: http://cgi.ebay.de/Sitze-Innenausstattung-...1QQcmdZViewItem Ik heb precies zo een.
 19. xr2i-16v

  Nieuw Hier -> Nu Met Foto's

  Motorisch is er niks aangepast, alleen een ander luchtfilter (door de oude eigenaar gedaan). Hij is in 1998 geimporteerd uit duitsland, het is voor de rest een redelijk standaart ding, niks electrisch. Ik heb laatst wel een origineel lederen interieur er in gezet, deze heb ik in duitsland gekocht en dat spul kwam uit een '93 fiesta xr2i. Dat spul staat mooi en zit ook nog eens goed. De foto's zullen wat later komen als hij weer terug is van de garage, ik moest een hoop achterstallig onderhoud laten inhalen. Het probleem nu is dat de homokineet aan bestuurderskant kapot is en die is nergens meer te krijgen..... tot dat ding er is moet hij daar blijven. Dus als iemand nog zo'n ding weet te liggen, nieuw of 2e hands wil die dan aub kontact met mij opnemen?
×