Jump to content

Don

Active users
 • Posts

  1314
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Don

 1. Mijn focus met bijna 3 ton heeft een verminkte motorkap . Pepper rood . Mooi is het niet en je krijgt het ook niet meer mooi . je zou hem moeten schuren, plamuren en spuiten. Op mijn fiesta mk 4 state blue zag je bijna niets van de steenslag
 2. Werken BERU bougies wel net zo goed als NGK? Heb een 1.6 in mijn focus , die pakt echt alleen NGK , ander merk iets inhouden bij hogere toeren.
 3. Klopt ook wel Cas wat je zegt. Heel duur zijn nieuwe inderdaad niet. Morgen koop ik weer een hobby auto een focus dus met heel goede koplampen voor 300 euro (motor defect) Mijn koplampen gaan daar dan in en de motor wordt hersteld en zo deed ik dat ook met mijn fiesta. Die van mijn focus zijn ook niet waterdicht. Dit is wel op te lossen door de afschermkap aan de achterkant weg te laten zodat het vocht er uit kan.
 4. 4 euro is niet veel. Dacht dat alleen de techno olie daar zo goedkoop was . Die zou volgens de opschriften wel voldoen voor ford. Gebruik deze olie als bijvul olie in mijn focus en dat geeft nu na 50 k nog geen problemen.
 5. Valt reuze mee, ik polijst ze nu elk jaar en dat doe je gelijk met het in de was zetten. Laatste keer heb ik het met een machine gedaan met echt polijstmiddel. Glimmen meer dan een nieuwe koplamp. Gelig worden ze toch allemaal.En ja Tandpasta werkt ook goed Zou ze liever van glas hebben.
 6. Marktplaats is nog goedkoper, originele ford formule 5 w30 nog geen 29 euro 5 liter. De techno olie is voor een endura ook goed zat
 7. Niels, heeft de MK6 ook nog een 8 klepper gehad 1,3 ? een Endura motor of een andere variant? Ik dacht dat de MK6 ook gewoon zetec blokken had met riem dus. Voor de topic starter, laat je niet afschrikken door een riem. Geen boekje,s bij de aankoop is een lagere prijs en dan laat je gelijk die riem en spanrollen vervangen.
 8. Wat voor motor heb je? Controleer in ieder geval je olie
 9. Geen boekje er bij zeker van dealer onderhouden Had ik wel bij mijn focus, geloof me dat zegt ook helemaal niets. Mensen maken fouten ook de beunhaas die jou auto in handen heeft gehad dus dat wordt helemaal nalopen
 10. Die zit bij een endura boven op het thermostaat huis als ik me zo herinner Ik zou de vloeistof lekker laten zitten als deze nog roze of blauw is. Het is een gesloten systeem daar moet je gewoon niet aanzitten. Geloof me de anti vries blijft echt zijn werk wel doen. Alle vloeistoffen heb ik bij mijn focus vervangen behalve dus de koelvloeistof.
 11. Ja Pim je hebt wel gelijk maar voor 1000 euro heb je een andere dichte fiesta. Een PUMA is toch wel een heel ander verhaal. Schade herstel is ALTIJD duur zelfs zonder bon. Zelf doen loont echt in deze al moet je wel eerst een beetje leren lassen. Lasapparaat huren daarna en je bent klaar voor weinig. Ben benieuwd of de schade zich heeft beperkt tot alleen de rand.
 12. Ook mijn focus blijkt te roesten zo zag ik het weekend. De winterbeurt en ja hoor roest bij het scherm voor recht s onder bij de dorpel. Wel binnenscherm er af en ja hoor GATENKAAS. Scherm er af en proberen te lassen maar dat ging niet echt netje,s , te dun geworden. Bel ik diverse sloperijen vragen ze doodleuk 65 euro voor een scherm en een nieuwe kost 30 euro. JA zeggen ze dan, is geen origineel ha laat me niet lachen, FORD roest juist. Ben weer even zoet, scherm is onderweg , spuiten en hij is weer netje,s
 13. Fertan werkt wel maar niet op die plaatsen waar je niet bij kan komen en dat is nu juist het probleem met scherm randen. Heb je roest oppervlakte roest aan je bodem en je borstelt dat wat weg en je behandelt dat met fertan dan gaat dat goed ( nabehandelen met een goede primer) Bij een scherm zit de roest tussen het binnen en buiten scherm in , daar kom je niet.
 14. 4 moeren er af draaien. distributie kap iets los nemen, alleen schroeven aan de bovenkant en je haalt de deksel er zo af. Ik heb die pakking nog niet eerder lek gehad. Heb je niet gemorst met bijvullen?
 15. Die middeltje,s werken bijna niet, het vertraagd verdere rot iets hooguit
 16. Kort, laten gaan, zoveel mogelijk weg halen en dan toch plamuren en afkitten. Met mijn MK3 heb ik het (tankdop) nog lang volgehouden .
 17. Fiesta en roest bij de achterschermen dan moet echt alle roest er uit van het binnen scherm en de buiten kant. Haal eerst die bekleding maar eens los en bekijk de schade goed .Schrik niet wat je achter dit binnenscherm kan tegenkomen. Ik was het wel gewend immers elke ford roest maar de fiesta en de KA wat meer. Dorpels ook een drama, bodem onder de bevestiging van de stoelen. kitnaden. Ik was en ben nog steeds in het voordeel dat ik zelf een las apparaat heb en heb kunnen oefennen op een sloper. Lastig werk en geloof me , plamuur en matje,s het gaat niet werken daar. Echt ALLE roest en dus ook de bruin geworden kitnaad tussen het binnen en buiten scherm moet er uit!
 18. Bij een endura hoe vreemd het ook klinkt moeten er echt motorcraft bougies in. NGK en Bosch en de rest geven een onregelmatig stationair. De motorcraft bougies zijn niet duur bij de dealer. Marters zijn KLERE beesten, al onze cavia,s zijn verslonden en in stukken gereten door zo,n kreng. En je mag er niet eens wat tegen doen.
 19. Je hebt een andere geplaatst maar is dat ook een nieuwe? Heb je er eentje van de sloop dan tappen ze het systeem af en gegarandeerd dat de klep dan vast zit . Gewoon demonteren en goed schoon maken en zo,n ding doet het in 9 van de 10 gevallen weer goed.
 20. Ja kijk dat is wat anders een zetec heeft inderdaad een riem. Start motor zit onder de inlaat, Los nemen , schoonmaken en de as in de startmotor wat smeren kan al helpen. Ik had een soortgelijk probleem bij een fiesta MK 1 , uit elkaar gehaald, helemaal gereinigd en de draaiende en schuivende delen gesmeerd en starten dat ding. Om terug te komen op die ketting, de MK$ en MK5 had je met zetec motor en endura. De Endura motor had een distributie ketting naar de onderliggende nokkenas. Deze hoefde in principe nooit vervangen te worden. De riem van de zetec moest na 150 K vervangen worden of na 10 jaar.
 21. Een MK5 met een ketting? dan heb je een endura motor. Die kettingen gingen echt NOOIT defect en hoefde dan ook NOOIT vervangen te worden. Startmotor reinigen en smeren(daar waar dit mag) is goed te doen.
 22. Ik denk dan zo maar dat je start motor soms blijft hangen. Demonteren en schoonmaken en wat smeren kan helpen. Distributie ketting vervangen bij een MK5 ? Zal wel de riem geweest zijn
 23. Ze gaan inderdaad allemaal kapot en zo dus ook mijn dure welke ik had op mijn fiesta. De condensor heb ik gewoon bij winparts besteld en dat scheelde enorm in de prijs en die zit nu toch ook alweer 2 jaar onder mijn focus. De focus heeft nu met deze hitte een handrem effect met de airco aan. Normaal met minder hete dagen voel je hem echt aan en uit gaan, best wel hinderlijk . Had ik ook met mijn 1.4 fiesta
 24. Die klacht ken ik maar al te goed van de fiesta,s en de Ka,s Er zijn 3 onderdelen welke ik standaard altijd reinigde bij deze klacht te weten de genoemde stationair klep welke op de luchtinlaat zit, de gasklep zelf grondig reinigen en de Maf sensor verder op in de luchttoevoer. Uiteraard de slangen goed nakijken want er ging er wel eens eentje door op de plek waar deze tegen de kleppen deksel komt. Is wel een klacht welke zo nu en dan terug kwam maar elke keer hielp reinigen met remmen reiniger goed. Onlangs de van de buren gedaan een KA dus , weer helemaal blij die mensen . Ook de oudere KA heeft een endura motor
 25. Omdat je toch al een dikke brugschakeling gebruikt zou ik toch zeker even 2 diodes proberen. Zo,n dikke brugsckakeling heeft als voordeel dat hij vaak van ijzer is en ideaal kan koelen op het chassis van de auto. Wat je al zegt een paar kabel klemmetje,s en je bent al klaar.
×
×
 • Create New...